Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.06.14
Medale:
Brak
|
Nie piję, nie palę i nie ćpam. Jestem z tego bardzo dumna. Papierosów się brzydzę, narkotyków też, a alkohol... no cóż, kiedy przyjdzie odpowiedni czas może wtedy skosztuję. W te wakacje na obozie, dziewczyny z mojego pokoju paliły papierosy i oczywiście nic z tego dobrego nie wyszło. Kilka pojechało do domu (jedna z mojego pokoju) w ogóle policja przyszła, wszystkich podejrzanych przesłuchiwali chyba do drugiej w nocy, albo i nawet później. Wszyscy mieli przez nie problemy. Nie mam zamiaru zatruwać sobie życia, o nie. Mam silną wolę i sądzę, że gdyby ktoś zaproponował mi któryś z "zakazanych owoców" na pewno bym odmówiła :). |
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 37745
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
|
Papierosy - paliłam. Czasy gimnazjalne. Jednak powoli przestało mi się podobać i rzuciłam. Teraz "niucham" tabakę, ale okazjonalnie, czyli 2 - 3 razy dziennie aplikuję z koleżanką ^^
A jeśli o sam nałóg papierosowy, to nie zamierzam palić znowu.
Alkohol - piję, ale rzadko. Na imprezach, przy okazji po uczelni. Piwo, wódka. Nie ma różnicy. Piwo lubię smakowe, wódkę piję bez popity. Jedyny problem jaki widzę w alkoholu i w sobie, to fakt, że jak się napiję to zaczynam gadać rzeczy których normalnie bym nie powiedziała
Jak to bywa, człowiek jest szczery gdy jest wkurzony albo pijany ^^
Narkotyki - przyznam się, że jeszcze nie próbowałam i jakoś nie miałam zamiaru. Niestety, ostatnio czytałam książkę pewnego neurologa i w pewnym sensie zachęcił mnie do tego ^^, jednak jakoś jeszcze się nie odważyłam spróbować.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Albus Dumbledore
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1850
Data rejestracji: 02.01.14
Medale:
|
Jako nieliczna z mojej klasy należę do grupy niepalących i niećpających. Nie zamierzam tego robić, chociaż towar jest dostępny na korytarzach szkoły, w łazienkach czy nawet u szkolnego ochroniarza... no niestety.
A co do alkoholu, to piwa nie pije. Czasem wino (mszalne), ale to z konieczności. Jednak nie dzieje się to zbyt często, więc raczej nie zaszkodzi 
- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 20
Data rejestracji: 05.02.15
Medale:
Brak
|
Alkohol- Znam ludzi którzy piją, ale ja nie zamierzam. Uważam że to głupota. Oczywiście od czasu do czasu nie zaszkodzi 
Papierosy- Nie. Już wiele razy mi proponowano i zawsze odmawiam. Może to z powodu że moja babcia umarła na raka płuc spowodowanego paleniem.
Narkotyki- Nigdy. Pod wpływem tego świństwa ludzie wariują, a ja chcę zachować resztki mózgu, które są jeszcze normalne. |