· Najgorsza ekranizacja |
~kamkaHermioneDraco
|
Dodany dnia 30-03-2012 17:43
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1120
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 13.12.11
Medale:
Brak
|
Najgorszą ekranizacją był według mnie Harry Potter i Zakon Feniksa. Nudziłam się oglądając go co było dziwne, bo ciekawi mnie wszystko związane z Harrym Potterem
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Pozdrawiam cię drogi Gościu i lady552 oraz Alex Verie
|
|
|
|
~SophieSerpens
|
Dodany dnia 30-03-2012 18:00
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 877
Data rejestracji: 28.06.11
Medale:
Brak
|
Oba Insygnia. Nie wiem, dlaczego, ale po prostu nie czułam tego klimatu, który zawsze czuję podczas oglądania sześciu pozostałych.
"...Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka xi wyłazi za to też pięć punktów... "
A tak w ogóle... piszę FF <3
Od cnoty Gryfonów
Kretynizmu Puchonów
I wiedzy o wszechwiedzy Krukonów
Strzeż nas Slytherinie!!!
|
|
|
|
~HermionaTonks
|
Dodany dnia 30-03-2012 18:05
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak
|
HP i Zakon Feniksa. Całkiem niezgodne z książką, ale spotkania GD fajne
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrowienia dla drogi Gościu
Oto nadchodzi ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana... zrodzony z tych, którzy trzykrotnie mu się oparli, a narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca... A choć Czarny Pan naznaczy go jako równego sobie, będzie on miał moc, jakiej Czarny Pan nie zna... I jeden z nich musi zginąć z ręki drugiego, bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje... Ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana, narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca...
|
|
|
|
~Fred_George
|
Dodany dnia 03-05-2012 10:26
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 188
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
W filmie HP i ZF pominięto wiele ważnych elementów, i choć książka była bardzo dobra film był ,,taki sobie''. Ale według mnie film HP i Więzień Azkabanu był najmniej trafnym odzwierciedleniem książki. Książka HP i Więzień Azkabanu jest moją ulubioną to film jest dużo gorszy. np. dlatego że w filmie był tylko jeden mecz quidditcha a w książce więcej.
Pozdrawiam Hermiona Tonks.
Edytowane przez Fred_George dnia 03-05-2012 10:27 |
|
|
|
~Ms_Kane
|
Dodany dnia 03-05-2012 10:57
|
Użytkownik
Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak
|
Mi najbardziej nie podobała się ekranizacja HP5 ,bo ominęli dużo momentów jak dla mnie ważnych.
|
~Quirell_Priest
|
Dodany dnia 13-07-2012 03:04
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 106
Data rejestracji: 13.07.12
Medale:
Brak
|
Mnie najbardziej denerwuje, że pomijają wiele ważnych postaci: Ludo Bagman, Mrużka, Charlie Weasley, Berta Jorkins, Mundungus i Bill pojawiają się dopiero w siódmej części... Najgorszą ekranizacją jest oczywiście ZF, jak już wspomniano zlepek scen, beznadziejny skró wspomnienia Snape'a, jeszcze za banalnie zrobiona śmierć Syriusza i rozmowa Dumbledore'a z Harrym...
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 13-07-2012 18:34
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
jak dla mnie najgorsza była ekranizacja Księcia Półkrwi - poprzekręcano wiele faktów, ogólna atmosfera zniknęła, nie było "tego czegoś", co tak uwielbiam w tej książce na kolejnych miejscach lądują Czara Ognia i Zakon Feniksa, bo mam wrażenie, że są to po prostu marne skrótowce, które nawet nie mogą sie równać z książką |
|
|
|
~Xero
|
Dodany dnia 13-07-2012 19:03
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Hm.. nie wiem jak filmy z sagi Harrego Pottera mogą sie nie podobać
Jak dla mnie wszystkie filmy były dobre, niektóre nawet bardzo dobre.
Choć przyznam, że książki są lepsze, a jeśli ktoś twierdzi, że jakiś film jest beznadziejny, idiotyczny (Bo spotkałem się już z takimi opiniami) to niech sie zastanowi Szósta część opowieści o Harrym Potterze kosztowała 250 mln, czyli niewiele mniej ile w sumie ostatnia (" Harry Potter i Insygnia Śmierci ", podzielona na dwa oddzielne filmy ( 125 i 150 mln ). Jeśli chodzi o zarobioną sumę, to " Książę Półkrwi " z wynikiem 934 mln jest dopiero piąty z całej serii. Absolutnym rekordzistą jest druga część " Insygniów Śmierci " - 1,33 miliarda dol.
Strzeż nas SLYTHERINIE !
'' Każdy z nas wierzy, że to, co ma do powiedzenia, jest o wiele ważniejsze od tego, co mógłby powiedzieć drugi." - Albus Persiwal Wulfryk Brian Dumbledore
Bazyliszek zbliżał się powoli. Harry słyszał złowrogi szelest łusek na zakurzonej podłodze.[...] Olbrzymi, jadowicie zielony wąż, gruby jak pień dębu, sprężył pionowo górną część cielska, tak że jego wilki łeb kołysał się między kolumnami.
|
|
|
|
~Emma17
|
Dodany dnia 13-07-2012 20:46
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 750
Data rejestracji: 05.09.08
Medale:
Brak
|
W ZF to mnostwo waznych rzeczy omnieli nie ma co nawet w grze komputerowej tych wszystkich faktow bylo wiecej :P moze to wszystko usuneli bo ksaizka za dluga na taki krotki film no ale szkoda bo film byl w porzadku ale za bardzo tego wszystkiego mi brakowalo co czytalam w ksiazce !!
|
|
|
|
~Pomyluniaczek
|
Dodany dnia 20-07-2012 17:10
|
Użytkownik
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 512
Data rejestracji: 26.03.11
Medale:
Brak
|
Każdy film ma wady i zalety. Nie lubię zbytnio czary ognia i księcia pół-krwi chociarz i one są dość fajne. A w Zakonie Feniksa nie mogę im wybaczyń czego nie było meczu quiddicha!!! -,-
Strzeż nas Slytherinie!!!!
|
|
|
|
~panti00
|
Dodany dnia 21-07-2012 17:25
|
Użytkownik
Punktów: 344
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.06.12
Medale:
Brak
|
Zakon Feniska ... Nie oddali tego co było w książce, pominęli wszystkie BARDZO ważne szeguły !!!
Ucz nas Gryffindorze!
"Nie żałujmy tych, którzy umarli, Harry. Żałujmy żywych, a przede wszystkim tych, którzy żyją bez miłości" ~by Albus Dumbledore
Pozdrawiam Cię drogi Gościu !!!
|
|
|
|
~HarryP
|
Dodany dnia 02-09-2012 09:50
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 484
Data rejestracji: 04.08.12
Medale:
Brak
|
Chyba Zakon Feniksa. Tyle rzeczy zostało pominiętych... np. mecze quidditcha albo wspomnienie Severusa, które było o wiele krótsze od tego w książce. Harry i Cho wiele razy się spotykali, a w filmie był pokazany tylko ich pocałunek, który, swoją drogą, również był żałosny
Sprytu Ślizgonów
Szczerości Puchonów
i wszechwiedzy Krukonów
Ucz nas Gryffindorze!
|
|
~Raymaniac
|
Dodany dnia 22-09-2012 19:29
|
Użytkownik
Punktów: 417
Data rejestracji: 10.09.12
Medale:
Brak
|
Najgorszą jest zdecydowanie Książe Półkrwi. Jest nudna, bez polotu i brakuje jej tego 'czegoś' co mimo wszystko poprzednie Pottery miały.
|
~HannaAbbot
|
Dodany dnia 08-10-2012 22:47
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 272
Data rejestracji: 19.08.12
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie Książę Półkrwi. Książka jest moją ulubioną, a film jest chyba najgorszy. W ogóle nie oddaje pewnego "mroku" wyczuwalnego przy czytaniu książki, a przy tym zrobiono z tego badziewną komedię. Jak zwykle brakowało mi quiddicha, ale też brakowało mi tego jak Harry się zakochiwał w Ginny i ich późniejszego związku, uważam, że lekcje z Dumbledore'm były do kitu no i było ich za mało, itd. Dużo by można wymieniać....
|
|
|
|
~Hermiona516
|
Dodany dnia 21-12-2012 18:22
|
Użytkownik
Punktów: 402
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
Chyba książe półkrwi( pominęli jedno wspomnienie )
i zakon feniksa ( pominęli kolędę Syriusza " Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz )
|
!Milva
|
Dodany dnia 23-02-2013 11:48
|
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Książę Półkrwi.
Z tych samych powodów które podała Hanna Abbot.
Ostatnia część jakoś też mi się mniej podobała. Brakowało klimatu, za szybko wszystko się działo. Koniec filmowego Pottera, a jakoś w ogóle tego nie czułam. |
|
|
|
~MaryPotter
|
Dodany dnia 23-02-2013 12:27
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 71
Data rejestracji: 17.02.13
Medale:
Brak
|
Zadna! Jesli sie jest prawdziwym fanem, to sie na to nie zwroci uwagi. Wszystkie czesci sa tak samo dobre. Chociaz niektore czesci roznily sie od ksiazki.
Ale mi tam pasuje |
|
|
|
~Blasco
|
Dodany dnia 23-02-2013 14:33
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
Książę Półkrwi to moja ulubiona część I własnie dlatego nie mogłem ominąć tego tematu. Ekranizacja całkiem odbiega od książki - w ogóle nie pokazane są prawie wspomnienia z myslodsiewni. A oglądając film miałem duża nadzieję zobaczyć Morfina, Meropę, Marvola Zawiodłem się strasznie. Człowiek czeka na, a tu takie coś... I wgl nie było tyle ginny co w książce, wgl całkiem inaczej wszystko było pokazane Od początku (pierwsza scena) do pogrzebu dumbledora wszystko było odmienne od ksiżki. I choć film całkiem spoko jako film, to jako ekranizacja książki nie spełnił moich oczekiwań
Kretynizm Puchonów niech nas ominie
POWSTAŃ Z POPIOŁÓW SLYTHERINIE !
BONNIE!
BONNIE
|
|
|
|
*mooll
|
Dodany dnia 29-04-2013 17:16
|
Super Owadzik
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Brak uzasadnienia w poście będzie podstawą do jego usunięcia (spam).
Proszę pisać, dlaczego dana ekranizacja się Wam nie podobała.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
|
|
|
~dragon-wings
|
Dodany dnia 18-07-2013 21:58
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 139
Data rejestracji: 14.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem pierwsza część nakręcona najgorzej... jakoś dziwnie, sztucznie...
Pozdrowienia dla drogi Gościu
|
|
|