Dom:Slytherin Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu Punktów: 130 Ostrzeżeń: 1 Postów: 61 Data rejestracji: 13.08.12 Medale: Brak
Oj, nie mówcie, ze przesadziła, bo ja w swoich opowiadaniach też zawsze uśmieracm bohaterów !!
A co do tematu myślę, że chciała aby ksiązka była bardziej wzruszająca, poza tym to była bitwa, waszym zdaniem Rowling powinna powymymyślać ofiarom imiona i nazwiska, niby uczniów Hogwartu ?!
Ktoś musiał umrzeć by książka i filmy były bardziej ciekawe, trochę mi szkoda freda i małego Tedieggo wnkońcu dopiero się urodził ale zostaje mu jeszcze Harry i mama Tonks ( babcia) też bardzo szkoda Lavender Brown ponieważ lubiłam ją, szkoda też jednej bliźniaczek a autorka chciała nam po prostu pokazać jak przykre i tragiczne są wojny, a zwłaszcza te czarodziejskie apalam znicz dla wszystkich którzy zgineli w Bitwie o Hogwart, dla Freda, Tonks, Remusa, Lavender, Padmy, i całej reszty
[*] [*] [*] [*] [*] [*]
GinewraMollyPotter dodał/a następującą grafikę:
[6.43KB]
Naprawdę, dużo ludzi zginęło w porównaniu do innych tomów. W 1 tomie zginął tylko Quirrell i wcale mi go nie było żal. W 4 tomie zginął Cedric - to było o wiele gorsze do przyjęcia. Ale mówimy o Insygniach Śmierci - najgorsze to przyjęcia były śmierci Remusa, Tonks, Zgredka i Freda A bardzo cieszyło mnie to, że Molly Weasley zabiła Bellatrix
HarryP dodał/a następującą grafikę:
[283.31KB]
Zadajcie sobie pytanie "Po co? "
natssa65 dodał/a następującą grafikę:
Dom:Gryffindor Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 614 Ostrzeżeń: 1 Postów: 314 Data rejestracji: 20.09.13 Medale: Brak
Tak, zgadzam się, że lista ofiar była ogromna.
Większości z nich bardzo mi szkoda. Trudno było się z nimi rozstać.
Najbardziej płakałam przy śmierci Zgredka. Zginął jako bohater.
Ofiar było sporo, ale można było się spodziewać, że w ostatniej części będą ginąć nie tylko zwolennicy Voldemorta. Była wojna, musiały być ofiary. To żałosne, bo nawet tej postaci nie lubiłam, ale poryczałam się przy śmierci... Zgredka chociaż nie pamiętam już, czy bardziej na mnie wpłynęła jego śmierć, czy scena pogrzebu. Za bezsensowne uważam uśmiercenie Hedwigi - po co i na co to komu, nadal nie wiem. Może chodziło o to żeby nie musieć się przejmować znalezieniem dla niej zajęcia, podczas gdy Potter będzie biegał po lasach w poszukiwaniu horkruksów. Co do Snape'a - skoro Rowling miała na niego plan wybielający, musiał zginąć, jakoś łatwo mi przyszło pogodzenie się z jego śmiercią, chociaż bardzo nie podobał mi się sposób, w jaki umarł. Fred - też mnie to zasmuciło, ale Weasley'ów było tyle, że któreś po prostu musiało zginąć. Wolałabym żeby to był Artur albo Percy, pojednany na nowo ze swoją rodziną Ale ok, uśmiercenie Freda też jeszcze przełknęłam. Najtrudniej było mi się pogodzić ze śmiercią Tonks. Zabicie Lupina mnie zasmuciło, ale w sumie było to dla niego jakieś wybawienie - jego życie to pasmo udręk, przerywanych krótkimi radosnymi momentami. Więc jest jakiś tam plus tej śmierci. Natomiast Tonks w ogóle nie powinno w zamku być. Bardzo mnie zdenerwowało, że Rowling zafundowała małemu Teddy'emu życie podobne do tego, jakie miał Neville. Uważam, że mogła ją oszczędzić, historia by na tym nie ucierpiała.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Było czymś oczywistym, że pani Rowling uśmierci wielu bohaterów. Zero zaskoczenia. Po nikim nie płakałem, bo to fikcyjne postacie, w realnym życiu jest więcej cierpienia.
Najbardziej szkoda mi było Freda właśnie i Zgredka, których naprawdę bardzo lubiłam. Smutek mi też towarzyszył podczas momentu śmierci Severusa, mimo, że nie przepadałam za nim- przekonały mnie do niego jego wspomnienia.
Szkoda, że zostali uśmierceni Lupin i Tonks- ich syn podzielił los Harry'ego, został osierocony w dzieciństwie.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.