· Helena jako Bellatriks |
~Martyszka
|
Dodany dnia 30-12-2013 14:32
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 96
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.12.13
Medale:
Brak
|
Helena idealnie nadawała się do tej roli. Zgrała przekonująco i urzekła mnie swoją grą aktorską. Jest jedną z osób bez których nie wyobrażam sobie tego filmu. |
|
|
|
~Seszen202
|
Dodany dnia 30-12-2013 15:53
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 289
Data rejestracji: 21.09.13
Medale:
Brak
|
Uważam,że Helena jako Bellatrix była wprost genialna! Właśnie tak ją sobie wyobrażałam,gdy czytałam książkę.
- Po co to sprzedajesz? - spytał Mały Książę.
- To wielka oszczędność czasu - odpowiedział Kupiec. - Zostało to obliczone przez specjalistów. Tygodniowo oszczędza się pięćdziesiąt trzy minuty.
- A co się robi z pięćdziesięcioma trzema minutami?
- To, co się chce...
"Gdybym miał pięćdziesiąt trzy minuty czasu - powiedział sobie Mały Książę - poszedłbym powolutku w kierunku studni..."
Antoine de Saint-Exupery Mały książę
Pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
|
~Ginny Zabini
|
Dodany dnia 05-01-2014 14:41
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 417
Data rejestracji: 29.12.13
Medale:
Brak
|
Świetnie, jak dla mnie jako odtwórczyni roli Bellatriks była jedną z moich ulubionych postaci w filmie.
Miłość jest jak kwiat, gdy o nią dbamy rozkwita i staje się piękniejsza.
Lecz gdy zostawiamy ja samej sobie obumiera i zanika.
Pozdrawiam Veronikę Astorię Malfoy, Hermionę Riddle \555555] , Martę Black i [color=#cc6633 ]]AdamKra
[/color]
I LOVE Saphira!!
,, Na początku były smoki: dumne, groźne i niezależne. Ich łuski lśniły jak klejnoty i każdy, kto na nie spojrzał, czuł rozpacz, bo wspaniała i straszliwa była ich uroda''
],, Dziedzictwo''
|
|
|
|
~Minerwa McGonnagal
|
Dodany dnia 24-04-2014 07:23
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 31
Data rejestracji: 05.03.14
Medale:
Brak
|
Poradziła sobie doskonale, chociaż to nie moja ulubiona postać. Bezwzględna, surowa śmierciożerczyni, która kochała rzucać zaklęcie Cruciatus. |
|
|
|
~SophieSerpens
|
Dodany dnia 26-04-2014 16:15
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 877
Data rejestracji: 28.06.11
Medale:
Brak
|
Ja ją uwielbiam! Helena jest genialną aktorką, do tego Bellatriks jest niesamowitą, charakterystyczną osobowością, nie można było lepiej dobrać aktorki! To szaleństwo podkreślone w książce jest niesamowicie przedstawione na ekranie. Poza Snape'em jest chyba najwierniej odwzorowaną bohaterką w całej sadze.
"...Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka xi wyłazi za to też pięć punktów... "
A tak w ogóle... piszę FF <3
Od cnoty Gryfonów
Kretynizmu Puchonów
I wiedzy o wszechwiedzy Krukonów
Strzeż nas Slytherinie!!!
|
|
|
|
~alexandrapotter
|
Dodany dnia 08-05-2014 21:19
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 78
Data rejestracji: 28.04.14
Medale:
Brak
|
Uwazam, że Helena jako Bellatriks była świetna i zasługuję, na szacunek. Choć, szczerze mówiąc nie przepadam za Heleną i nie oglądałam zbyt wielu filmów z tą aktorką to bardzo podobała mi się jej gar w HP. Podziwiam ją za mimikę twarzy. Głównie na tym się skupiałam. Idelnie odzwierciedliła charakter wybuchowej i po prostu szalonej Belli. Podsumowując: jest świetnie
|
|
|
~Neter
|
Dodany dnia 31-05-2014 14:35
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 137
Data rejestracji: 31.05.14
Medale:
Brak
|
Helena jest genialna *.* Książkowa Bella była super, ale dopiero Helena nadała jej niesamowitego charakteru! Ten obłęd w jej oczach<3 Uwielbiam oglądać ją na ekranie
|
|
~Eagle
|
Dodany dnia 09-07-2014 22:13
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Lord
Punktów: 54246
Data rejestracji: 06.06.14
Medale:
Brak
|
Helena Bonham Carter była świetna w roli Bellatrix Lestrange. Aktorka doskonale umie dopasować się do roli wybranej postaci w danym filmie. Jest doskonałą odtwórczynią roli Belli w filmie
Portret : " dobrze uzasadnione . "
|
|
|
|
~Ario
|
Dodany dnia 11-07-2014 12:39
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 51
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 20.04.14
Medale:
Brak
|
Rola Heleny jako Bellatrix jest GENIALNA nie wyobrażam sobie by jakakolwiek aktorka mogłaby to lepiej zagrać, była to najlepiej zagrana rola w całym cyklu o Harrym Potterze , zaraz obok roli Alana Rickmana ,który zagrał Snape'a
[img]C:\Documents and Settings\xx\Pulpit[/img]
|
~BellatrixLestrange Zd Black
|
Dodany dnia 24-08-2014 18:09
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Data rejestracji: 18.08.14
Medale:
Brak
|
No oczywiście! Helena to wg mnie najlepsza aktorka. Dałaby sobie rade w każdej roli tego typu.
|
|
~Meropa03
|
Dodany dnia 29-08-2014 22:01
|
Użytkownik
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 18
Data rejestracji: 14.12.13
Medale:
Brak
|
Mnie sie bardzo Helena podobala. Chyba ogladalam z nia jeszcze jakis inny film, albo nawet 2 - nie pamietam dokladnie, ale nie wypadla w nich tak dobrze jak w Harrym Potterze. Wg. mnie jest swietna aktorka. Samej Belli nie lubie, ale Helena jest swietna. |
|
|
|
~Agnes00
|
Dodany dnia 25-12-2014 23:49
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 367
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 01.04.14
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie była świetna. Rola Bellatrix Lastrange nie jest zbyt łatwa, ale Helena zdecydowanie sobie z nią poradziła.
|
|
~AngieCh
|
Dodany dnia 11-11-2015 15:39
|
Użytkownik
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 790
Data rejestracji: 01.08.14
Medale:
Brak
|
Uwielbiam Helenę, oglądałam z nią sporo filmów i muszę przyznać, że idealnie nadaje się do roli takiej "wariatki". Długoletni związek z Timem Burtonem zresztą też uczynił ją taką tajemniczą i hmm "nienormalną" Dlatego uważam, że do roli Belli nadaje się idealnie i poradziła sobie z nią jak żadna inna aktorka
|
|
~mrrawwczi
|
Dodany dnia 23-02-2016 19:07
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 86
Data rejestracji: 05.12.15