Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 759
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Bellatrix Lestrange
Drukuj temat · Bellatrix Lestrange
~bella16 F
Dodany dnia 10-09-2011 19:41
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 47
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
Brak

Uwielbiam ją Uśmiech Zarąbisty ma śmiech
Wyślij prywatną wiadomość
~Oksan Weasly F
Dodany dnia 11-09-2011 12:20
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak

Ja osobiście nienawidzę tej kobiety jeśli w ogóle można ją tak nazwać.Raczej pasuje do niej potwór lub zabójca.
Zabiła Syriusza i wiele innych czarodziejów,którzy mieli rodziny.Najbardziej jej nienawidzę za to,że zabiła Syriusza ukochanego ojca chrzestnego Harry'go.Miał z nim zamieszkać ale nic z tego nie wyszło.

Ale dobrze przynajmniej,że Molly ją w końcu zabiła !!!
~Sahem F
Dodany dnia 11-09-2011 12:35
Użytkownik

Awatar

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 919
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak

Nie lubiłem Belli jako postaci przedstawionej w książce. Była zła, bardzo zła.
Bardzo natomiast lubię Bellatrix zagraną przez Helenę Bonham Carter. Wspaniała kreacja, która tchnęła w tę postać nowe życie. Sądzę, że Rowling właśnie tak chciała nam Bellę przedstawić, ale czytając książki ma się nieco inne wrażenie.
http://www.obliviate.wxv.pl Wyślij prywatną wiadomość
~exifri F
Dodany dnia 11-09-2011 12:49
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 133
Data rejestracji: 18.08.11
Medale:
Brak

Bella była dosyć specyficzną postacią. Okrutna, zabawna.. Jednocześnie normalna i szalona.
Voldemort na pewno był z niej dumny. Była zawsze wierna, nigdy się go nie wyrzekła. Gdybym była nim, to rozkazałabym wszystkim swoim poplecznikom być jak ona (w sensie zachowania, nie szaleństwa. To by było straszne, musiałabym zainwestować w kaftany bezpieczeństwa!) ; D
Lubiłam ją. Na swój własny, pokręcony sposób była sympatyczna ;3

Hej, drogi Gościu, może zagrasz ze mną sparing w Quidditch? ;>
http://exifri.deviantart.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Sigyn F
Dodany dnia 11-09-2011 13:03
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
Medal

Uwielbiam ją Rozbawiony Była naturalna i na swój dziwaczny sposób zabawna.Uśmiech No i była wierna Voldkowi, nie tak jak inni śmierciożercy, na przykład pan Lucjusz Malfoy wyrzekł się, że był po stronie Voldemorta, a ona nie. Poszła za to do Azkabanu.
No i Bellatrix ma charakterekRozbawiony a to uwielbiam we wszystkich postaciach. Miała swoje własne zdanie. Własny styl bycia i sposób wyrażania się.
I LOVE BELLATRIX! <3

30.media.tumblr.com/tumblr_ltin0sxksi1qfqjxao3_250.gif

Pozdrawiam Cię drogi Gościu Rozbawiony
~Seva F
Dodany dnia 15-10-2011 23:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak

Tak! Jest moim ulubionym złym charakterem (podkreślam Severus jest dobrym bohaterem!)> Bella ma w sobie to coś, co ludzie tacy stuknięci jak ja lubią Uśmiech)

Pozdrawiam Cię drogi Gościu

Oraz zapraszam do bardo ciekawej opowieści o bratanicy Bellatrix Lestrange, córce Hermiony Granger, oraz dziecku Severusa Snape'a Oczko
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---

Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

dulcyneabest.blox.pl/resource/snape.jpg
<3

- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.

Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.

~"Mroczny Znak" -Zilidya

"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
~Szkrab F
Dodany dnia 12-01-2012 19:25
Zbanowany

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 222
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak

Lubię jej usposobienie i temperament. Do końca trzymała się szaty Voldemorta. Zawsze wierna. Gdy ktoś jej przeszkadzał, ona tylko brała różdżkę, wypowiadała formułkę i koniec ;P
~emma wtson F
Dodany dnia 12-01-2012 19:35
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 105
Data rejestracji: 04.01.12
Medale:
Brak

Nie nienawidzę jej. Zabiła mnóstwo niewinnych ludzi. I katowała Lestrangów. To wariatka.
~SweetSyble F
Dodany dnia 12-01-2012 19:35
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak

Zanim obejrzałam film trochę się o niej naczytałam w książce. Nienawidziłam jej z całego serca. Zabijanie szlam i mugoli, i ludzi, którzy jej podskoczą było dla niej czymś normalnym można powiedzieć wręcz, że zabawą, rozrywką, a nawet czymś pożądanym. Nie mogłam tego znieść, aż się we mnie krew gotowała jak była o niej wzmianka. Nie umiała opanować podniecenia przy spotkaniu z Neville'm. Była dla mnie obrzydzeniem i okropnym człowiekiem z charakteru. Nie lubiłam jej bardziej niż Voldemorta.

Moje FFs pt. Z pamiętnika Vicki i Weasley'ów:
Chory pomysł bliźniaków
oraz,
To nie Twoja wina...

26.media.tumblr.com/tumblr_l8nvcafSVa1qd0v72o1_500.gif
http://hogsmeade.pl/groups.php?group_id=44 Wyślij prywatną wiadomość
~Luniaczekk F
Dodany dnia 17-01-2012 17:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 11.01.12
Medale:
Brak

Uwielbiam ją.Oczko Zachowuje się często jakby była naćpana i w ogóle jest świetna. Tak samo jak Bonham-Carter Uśmiech
Dodany dnia 13-02-2012 16:38
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 150
Data rejestracji: 13.02.12
Medale:
Brak

Ta kobieta jest po prostu genialną kobietą. Gdyby nie zauważyć, do końca trzymała się szaty Voldemorta. Nigdy go nie opuściła, wręcz nawet się w nim zakochała i chciała z nim być na zawsze. Ale była naiwna, myślała, że te znaki jednak uświadomią Voldemortowi, że został ukochany - niestety, Czarny Pan tego nie wi(e)dział.
~ciri333 F
Dodany dnia 21-02-2012 16:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 70
Data rejestracji: 15.02.12
Medale:
Brak

Raczej nie darzę jej sympatią...
Zabija ludzi dla zabawy, sprawia jej to przyjemność...
Edytowane przez Czarownica24 dnia 27-02-2012 16:13
~hedwigowo F
Dodany dnia 21-02-2012 17:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak

Podobała mi się ta postać. Mroczna, wspaniały charakter. Szkoda, że zabiła Syriusza. Ale mimo to... lubiłam ją.
Dodany dnia 22-02-2012 20:39
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4642
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 22.02.12
Medale:
Brak

Lubię ją. Nie wiem czemu, ale tak już mam. Może dlatego, że wielbię odtwórczynie jej roli - Helene Bonham Carter. Pojęcia nie mam. ale jest taka.. pewna siebie . ; DD
~__Hermiona__Granger__ F
Dodany dnia 27-02-2012 14:07
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 55
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak

Nie wiem dlaczego, ale trochę ją jak gdyby lubię. Może dlatego, że ma swoje zdanie, może dlatego, że jest utalentowaną czarodziejką, ale i tak jest jak dla mnie okrutna zwłaszcza dlatego, że zabiła Syriusza ,Zgredka, Lupina i Tonks.
Dodany dnia 27-02-2012 20:43
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak

Zawsze w pewien sposób "pociągały" mnie czarne charaktery. Bellatriks nie jest wyjątkiem. Uwielbiam ją, stworzyłam nawet FF na jej temat. Do tego w filmie gra ją Helena Bonham Carter, którą po prostu kocham Oczko A te jej teksty... Boskie!
Dodany dnia 13-03-2012 14:54
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 364
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak

Trudno powiedzieć. Z jednej strony była bardzo, ale to bardzo złą postacią. Lubiła zabijać. I to też czyniła. Była przesiąknięta złem aż po czubki palców. Jednak coś mi się w niej podoba, nie wiem co. ; )
Może właśnie ta jej ciemna strona... Tak jakoś mnie do niej przekonuje. Była w końcu całkowicie oddana swemu panu- Lordowi Voldemortowi. Na pewno była dobrą czarownicą pod względem czarów. Nawet w książce jest wspomniane ,że bardzo dobrze czarowała. Dla mnie jest ... Hmmm, jestem bez zdania.
I ją lubię i też nie.
Dodany dnia 13-03-2012 15:11
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak

U mnie tak samo jak u SevLily, nie wiem czemu, ale jakoś tak mi się bardzo podobają postacie z czarnym charakterem i humorem, jest coś w nich takiego, że zawsze mi się podobają xD A Bellatriks uwielbiam Oczko
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

fs1.cyworld.vn/data2/2009/07/17/063/1247818263943244_file.jpg
~marihermiona F
Dodany dnia 19-07-2012 14:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak

Mi się Bella była zła. Ale mi się podobają czarne charaktery ale lubię lubię gdy dobro zwycięża. Jestem dziwna nie?
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
~Riddle Of Death F
Dodany dnia 29-07-2012 13:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak

Uwielbiam ją. Jest po prostu świetna. Może i jest (tak jak i Voldemort) na wskroś przesiąknięta złem, może i jest pokręcona, może i jest wariatką, może jest okrutna, nieprzewidywalna, złowieszcza, bezlitosna, zupełnie pozbawiona skrupułów, ale ją lubię. Jest taka jaki powinien być każdy czarny charakter. Niepospolite zdolności czarodziejskie, klasa, traktowanie każdego jak śmiecia. Stosunek do szlam, do mugoli. Należy jej się szacunek. Chociaż teoretycznie powinna budzić w nas negatywne uczucia, to ze mną jest właśnie odwrotnie. Tym złem mnie pociąga Rozbawiony Jej oddanie, jej pasja, jej uwielbienie i nieodwzajemniona miłość. Piękne.
Przeskocz do forum:
RIGHT