· Bellatrix Lestrange |
~bella16
|
Dodany dnia 10-09-2011 19:41
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 47
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
Brak
|
Uwielbiam ją Zarąbisty ma śmiech |
|
|
|
~Oksan Weasly
|
Dodany dnia 11-09-2011 12:20
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak
|
Ja osobiście nienawidzę tej kobiety jeśli w ogóle można ją tak nazwać.Raczej pasuje do niej potwór lub zabójca.
Zabiła Syriusza i wiele innych czarodziejów,którzy mieli rodziny.Najbardziej jej nienawidzę za to,że zabiła Syriusza ukochanego ojca chrzestnego Harry'go.Miał z nim zamieszkać ale nic z tego nie wyszło.
Ale dobrze przynajmniej,że Molly ją w końcu zabiła !!! |
|
|
|
~Sahem
|
Dodany dnia 11-09-2011 12:35
|
Użytkownik
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 919
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.11
Medale:
Brak
|
Nie lubiłem Belli jako postaci przedstawionej w książce. Była zła, bardzo zła.
Bardzo natomiast lubię Bellatrix zagraną przez Helenę Bonham Carter. Wspaniała kreacja, która tchnęła w tę postać nowe życie. Sądzę, że Rowling właśnie tak chciała nam Bellę przedstawić, ale czytając książki ma się nieco inne wrażenie. |
|
|
|
~exifri
|
Dodany dnia 11-09-2011 12:49
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 133
Data rejestracji: 18.08.11
Medale:
Brak
|
Bella była dosyć specyficzną postacią. Okrutna, zabawna.. Jednocześnie normalna i szalona.
Voldemort na pewno był z niej dumny. Była zawsze wierna, nigdy się go nie wyrzekła. Gdybym była nim, to rozkazałabym wszystkim swoim poplecznikom być jak ona (w sensie zachowania, nie szaleństwa. To by było straszne, musiałabym zainwestować w kaftany bezpieczeństwa!) ; D
Lubiłam ją. Na swój własny, pokręcony sposób była sympatyczna ;3
|
|
|
|
~Sigyn
|
Dodany dnia 11-09-2011 13:03
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
|
Uwielbiam ją Była naturalna i na swój dziwaczny sposób zabawna. No i była wierna Voldkowi, nie tak jak inni śmierciożercy, na przykład pan Lucjusz Malfoy wyrzekł się, że był po stronie Voldemorta, a ona nie. Poszła za to do Azkabanu.
No i Bellatrix ma charakterek a to uwielbiam we wszystkich postaciach. Miała swoje własne zdanie. Własny styl bycia i sposób wyrażania się.
I LOVE BELLATRIX! <3
|
~Seva
|
Dodany dnia 15-10-2011 23:20
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Tak! Jest moim ulubionym złym charakterem (podkreślam Severus jest dobrym bohaterem!)> Bella ma w sobie to coś, co ludzie tacy stuknięci jak ja lubią )
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
|
|
|
~Szkrab
|
Dodany dnia 12-01-2012 19:25
|
Zbanowany
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 222
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak
|
Lubię jej usposobienie i temperament. Do końca trzymała się szaty Voldemorta. Zawsze wierna. Gdy ktoś jej przeszkadzał, ona tylko brała różdżkę, wypowiadała formułkę i koniec ;P |
|
|
|
~emma wtson
|
Dodany dnia 12-01-2012 19:35
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 105
Data rejestracji: 04.01.12
Medale:
Brak
|
Nie nienawidzę jej. Zabiła mnóstwo niewinnych ludzi. I katowała Lestrangów. To wariatka. |
|
|
|
~SweetSyble
|
Dodany dnia 12-01-2012 19:35
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Zanim obejrzałam film trochę się o niej naczytałam w książce. Nienawidziłam jej z całego serca. Zabijanie szlam i mugoli, i ludzi, którzy jej podskoczą było dla niej czymś normalnym można powiedzieć wręcz, że zabawą, rozrywką, a nawet czymś pożądanym. Nie mogłam tego znieść, aż się we mnie krew gotowała jak była o niej wzmianka. Nie umiała opanować podniecenia przy spotkaniu z Neville'm. Była dla mnie obrzydzeniem i okropnym człowiekiem z charakteru. Nie lubiłam jej bardziej niż Voldemorta.
|
~Luniaczekk
|
Dodany dnia 17-01-2012 17:12
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 11.01.12
Medale:
Brak
|
Uwielbiam ją. Zachowuje się często jakby była naćpana i w ogóle jest świetna. Tak samo jak Bonham-Carter
|
~Monsieur
|
Dodany dnia 13-02-2012 16:38
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 150
Data rejestracji: 13.02.12
Medale:
Brak
|
Ta kobieta jest po prostu genialną kobietą. Gdyby nie zauważyć, do końca trzymała się szaty Voldemorta. Nigdy go nie opuściła, wręcz nawet się w nim zakochała i chciała z nim być na zawsze. Ale była naiwna, myślała, że te znaki jednak uświadomią Voldemortowi, że został ukochany - niestety, Czarny Pan tego nie wi(e)dział. |
|
|
|
~ciri333
|
Dodany dnia 21-02-2012 16:48
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 70
Data rejestracji: 15.02.12
Medale:
Brak
|
Raczej nie darzę jej sympatią...
Zabija ludzi dla zabawy, sprawia jej to przyjemność...
Edytowane przez Czarownica24 dnia 27-02-2012 16:13 |
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 21-02-2012 17:12
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Podobała mi się ta postać. Mroczna, wspaniały charakter. Szkoda, że zabiła Syriusza. Ale mimo to... lubiłam ją.
|
|
~onlyHorcrux
|
Dodany dnia 22-02-2012 20:39
|
Użytkownik
Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4642
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 22.02.12
Medale:
Brak
|
Lubię ją. Nie wiem czemu, ale tak już mam. Może dlatego, że wielbię odtwórczynie jej roli - Helene Bonham Carter. Pojęcia nie mam. ale jest taka.. pewna siebie . ; DD |
|
|
|
~__Hermiona__Granger__
|
Dodany dnia 27-02-2012 14:07
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 55
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Nie wiem dlaczego, ale trochę ją jak gdyby lubię. Może dlatego, że ma swoje zdanie, może dlatego, że jest utalentowaną czarodziejką, ale i tak jest jak dla mnie okrutna zwłaszcza dlatego, że zabiła Syriusza ,Zgredka, Lupina i Tonks.
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 27-02-2012 20:43
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Zawsze w pewien sposób "pociągały" mnie czarne charaktery. Bellatriks nie jest wyjątkiem. Uwielbiam ją, stworzyłam nawet FF na jej temat. Do tego w filmie gra ją Helena Bonham Carter, którą po prostu kocham A te jej teksty... Boskie!
|
~@Severus Snape
|
Dodany dnia 13-03-2012 14:54
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 364
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak
|
Trudno powiedzieć. Z jednej strony była bardzo, ale to bardzo złą postacią. Lubiła zabijać. I to też czyniła. Była przesiąknięta złem aż po czubki palców. Jednak coś mi się w niej podoba, nie wiem co. ; )
Może właśnie ta jej ciemna strona... Tak jakoś mnie do niej przekonuje. Była w końcu całkowicie oddana swemu panu- Lordowi Voldemortowi. Na pewno była dobrą czarownicą pod względem czarów. Nawet w książce jest wspomniane ,że bardzo dobrze czarowała. Dla mnie jest ... Hmmm, jestem bez zdania.
I ją lubię i też nie.
|
~Annee
|
Dodany dnia 13-03-2012 15:11
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
U mnie tak samo jak u SevLily, nie wiem czemu, ale jakoś tak mi się bardzo podobają postacie z czarnym charakterem i humorem, jest coś w nich takiego, że zawsze mi się podobają A Bellatriks uwielbiam
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
|
|
|
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 19-07-2012 14:38
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Mi się Bella była zła. Ale mi się podobają czarne charaktery ale lubię lubię gdy dobro zwycięża. Jestem dziwna nie?
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
|
|
|
~Riddle Of Death
|
Dodany dnia 29-07-2012 13:45
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Uwielbiam ją. Jest po prostu świetna. Może i jest (tak jak i Voldemort) na wskroś przesiąknięta złem, może i jest pokręcona, może i jest wariatką, może jest okrutna, nieprzewidywalna, złowieszcza, bezlitosna, zupełnie pozbawiona skrupułów, ale ją lubię. Jest taka jaki powinien być każdy czarny charakter. Niepospolite zdolności czarodziejskie, klasa, traktowanie każdego jak śmiecia. Stosunek do szlam, do mugoli. Należy jej się szacunek. Chociaż teoretycznie powinna budzić w nas negatywne uczucia, to ze mną jest właśnie odwrotnie. Tym złem mnie pociąga Jej oddanie, jej pasja, jej uwielbienie i nieodwzajemniona miłość. Piękne. |
|
|