Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 790
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 01.08.14
Medale:
Brak
|
Oczywiście, że włos jednorożca <3 drzewo liliowe bądź różane, raczej sztywna, 12 cali Aktualnie mam w posiadaniu różdżkę Belli, więc mi w sumie całkowicie odpowiada
Dom: Hufflepuff
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 40
Data rejestracji: 26.12.16
Medale:
Brak
|
Kiedyś, podczas pisania fanfica, zastanawiałam się jaką różdżkę powinnam dać mojej bohaterce. Spędziałam dużo czasu, czytając różne artykuły dotyczące właściwości rdzeni oraz drewna. Po jakimś czasie wybrałam różdżkę dla siebie, a mianowicie:
włos z ogona centaura - wybiera ludzi rozbrykanych, niepokornych, nigdy się nie poddających, różdżka wykonana z tego komponentu jest idealna do zielarstwa i w obchodzeniu się ze zwierzętami magicznymi.
jabłoń - różdżki wykonane z jabłoni nie należą do częstych. Ich właściciele są osobami obdarzonymi szczególnym urokiem osobistym i dążą do wysokich celów i ideałów, ponieważ różdżka ta nie jest najodpowiedniejsza do czarnej magii. Posiadacz tej różdżki często ma duże zdolności do porozumiewania się językiem innych istot.
17 cali - "Wielu wytwórców dostosowuje długość różdżki do wysokości i postury czarodzieja, jednak należy pamiętać także o wewnętrznej wielkości czarodzieja, czyli jego predyspozycji i potencjału."
(taka skromna )
Zastanawiałam się jeszcze nad włosem południcy, pancerzem kikomory, piórem pegaza, a z drewna to wahałam się między wybraną przeze mnie jabłonią, a kasztanem. |
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 47
Data rejestracji: 12.10.16
Medale:
Brak
|
czarna sosna 11cali i 3 opcje rdzenia nie mam pojęcia który będzie najlepszy
1. Włos z ogona testrala
2. Róg bazyliszka
3. Włókno ze smoczego serca
Mimo wszystko to jaką różdżkę ja bym wybrała nie ma znaczenia poniewasz to ona wybiera właściciela |
Użytkownik
Dom: Bezdomny
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 20
Data rejestracji: 01.08.17
Medale:
Brak
|
włos jednorożca - tak tak tak! |