Zbanowany
Dom: Gryffindor
Ranga: Goblin
Punktów: 32
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 02.11.12
Medale:
Brak
|
Kawały o blondynkach są takie jak każde inne tylko dodane słowo np. "co blondynka ?"
To jest bez sensu
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Kolor włosów nie ma najmniejszego znaczenia jeżeli chodzi o osobowość człowieka. Żarty żartami a życie życiem. Nie powiem żebym się z nich nie śmiała. Jednak tak samo śmiałabym się z tych o samej sobie. Trzeba mieć trochę dystansu do pewnych spraw. |
Administrator
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
O kimś te kawały musiały być, trafiło na blondynki. Słyszałam kiedyś określenie, że ktoś jest "mentalną blondynką", bardzo przypadło mi do gustu. Sam kolor włosów nie ma znaczenia, jeśli ktoś ma dystans do świata i do siebie samego. Nie ma co się spinać i obrażać. Ja z określeniem blondynki jako głupiej spotkałam się właściwie tylko w żartach, i to z ust koleżanki o niemal platynowych włosach. Sama siebie określiła "rasową blondyną", kiedy opisywała jakąś sytuację, w której zrobiła z siebie pośmiewisko.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 191
Data rejestracji: 02.06.13
Medale:
Brak
|
Nie wierzę w stereotypy.
Kolor włosów nie ma żadnego znaczenia.
Mam koleżankę blondynkę i na pewno głupia nie jest.
Nie znam nikogo,kto jest rudy, ale nie sądzę, żeby ktokolwiek był wredny, dlatego że ma właśnie taki kolor włosów.
Zresztą najwredniejsza i jednocześnie najgłupsza osoba jaką znam nie jest ani ruda, ani blond. |
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Nonsens. Niby jakim cudem kolor włosów może mieć wpływ na cechy charakteru, usposobienie, iloraz inteligencji, poglądy czy nawet poczucie humoru. Odpowiedź aż zanadto banalna. Żaden. Dyrektorka w mojej podstawówce była ruda - i według wielu uczniów ( a także nauczycieli ! ) była wredną osobą. Z kolei pani z rudymi włosami w sklepie monopolowym ma ksywkę "złociutka" i jest bardzo sympatyczna, otwarta, dowcipna, rozmowna.
Znam też trochę dziewczyn o blond włosach. Żadna nie jest głupia, pusta, większość studiuje, albo już skończyła studia, normalne, inteligentne, bystre dziewczęta.
Brunetki są podobno romantyczkami, blondyni skąpcami, łysi złodziejami - ble, ble, ble - nie wygląd zewnętrzny świadczy o naszym wnętrzu.