· Z kim mógłby być Syriusz? |
~Nimfadora Tonks Lupin12
|
Dodany dnia 30-07-2014 12:01
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 114
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.07.14
Medale:
Brak
|
Nie miał dziewczyny, ale zawsze mnie to zastanawiało. |
|
|
|
~AngieCh
|
Dodany dnia 01-08-2014 14:00
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 790
Data rejestracji: 01.08.14
Medale:
Brak
|
Sądzę, że idealną kobietą dla Syriusza mogłaby być Tonks. Wiadome, że to nie możliwe bo byli ze sobą spokrewnieni, ale właśnie ten typ charakteru mógłby Sytiuszowi najbardziej odpowiadać i pasować |
|
|
|
~Hermiona778
|
Dodany dnia 01-08-2014 14:35
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Wszechmocny magik
Punktów: 6272
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.03.14
Medale:
Brak
|
Nikt. Nie wyobrażam sobie Syriusza w związku. Syriusz jest stworzony do życia w samotności .
|
|
~Liaula
|
Dodany dnia 04-08-2014 18:51
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 29.06.14
Medale:
Brak
|
AngieCh napisał/a:
Sądzę, że idealną kobietą dla Syriusza mogłaby być Tonks. Wiadome, że to nie możliwe bo byli ze sobą spokrewnieni, ale właśnie ten typ charakteru mógłby Sytiuszowi najbardziej odpowiadać i pasować
Ja wykluczam ten związek, właśnie dlatego, że byli spokrewnieni. Poza tym ona ma być z Remusem. ^^
Jakoś nie widzę Syriusza w związku - nie wiem z kim mógłby być. Wykluczam postacie z książek... W sumie zgadzam się z osobą nade mną - być może Syriusz jest po prostu "stworzony" do bycia samemu. |
|
|
|
~Anka Potter Always Together
|
Dodany dnia 04-08-2014 19:09
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1573
Data rejestracji: 10.07.14
Medale:
Brak
|
AngieCh napisał/a:
Sądzę, że idealną kobietą dla Syriusza mogłaby być Tonks. Wiadome, że to nie możliwe bo byli ze sobą spokrewnieni, ale właśnie ten typ charakteru mógłby Sytiuszowi najbardziej odpowiadać i pasować
Dokładnie to samo miałam napisać Tak, Tonks była dla niego idealna
Ogólnie do Łapy pasowałaby energiczna, szczera i zabawna osoba, ale też trochę melancholijna
Chroń Nas Ravenclawie!
Jestem Krukonką braterską jak Gryfonka. Jestem przyjacielska jak Puchonka, ale mam w sobie coś ze Ślizgonki
Pomyślnych Igrzysk... I niech los wam zawsze sprzyja!
|
|
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 04-08-2014 19:57
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie Syriusz zawsze był typem samotnika i jakoś nie widzę go w związku z jakąkolwiek kobietą. Chociaż może rzeczywiście Tonks, gdyby ona nie była z Remusem i gdyby trochę lepiej się poznali.
|
~Hermiona Granger13
|
Dodany dnia 12-08-2014 15:10
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Data rejestracji: 06.08.14
Medale:
Brak
|
Do Syrisza nikt nie pasował. Po pierwsze, to typ samotnika, po drugie - po 13 latach w Azkabanie raczej nie miał ochoty się z kimś wiązać.
Spryt Ślizgonów
I nietylko
Daj nam Gryffindorze
Pozdrawiam wszystkich
,,Nie żałuj umarłych Harry, lecz tych co żyją be miłości,,-Albus Persiwal Wulfryk Brian Dumbledor.
Edytowane przez raven dnia 12-08-2014 19:04 |
|
|
|
~Eagle
|
Dodany dnia 12-08-2014 21:58
|
Użytkownik
Ranga: Lord
Punktów: 54246
Data rejestracji: 06.06.14
Medale:
Brak
|
Według mnie, Syriusz jest typem samotnika i nie potrzebowałby się z kimś związać
Portret : " dobrze uzasadnione . "
|
|
|
|
~wittcher11
|
Dodany dnia 12-08-2014 22:24
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 81
Data rejestracji: 12.08.14
Medale:
Brak
|
Nie ma ani jednej kobiecej postaci z charakterem, który mógłby się przypodobać Syriuszowi. Chyba właśnie dlatego nie miał partnerki. |
|
|
|
~LilyPotter
|
Dodany dnia 13-08-2014 07:06
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
Syriusz jest postacią dość specyficzną. Według mnie, nie tyle jest typem samotnika, co jego sposób bycia nieco odganiał wszelkie dziewczęta za czasów szkoły, bo wyglądał zapewne niczego sobie, w filmie tragedii nie ma, swoje książkowe wyobrażenie pominę. No a zachowaniem... Włóczył się nie wiadomo z kim i nie wiadomo gdzie, o
Ale na serio. Szczerze wątpię żeby Syriusz kiedykolwiek mógł mieć żonę, jakieś tam przelotne romansiki pewnie były, ale nic konkretnego. W całym kanonie marnie z postaciami, które na dłużej mogłyby się z takowym Syriuszem związać (charakterem pasuje chociażby Nimfadora, ale to rodzina -> Ah ta zbieżność charakterków w rodzinie), w opo zostają ocki (byle nie Mary Sue, błagam), a tak...
Spójrzmy na to z drugiej strony, dzięki temu Harry nie ma matki chrzestnej i dla mnie to akurat jest plus, ale pewnie tylko dla mnie ._.
|
~Ginny_i_Harry
|
Dodany dnia 13-08-2014 10:14
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 37
Data rejestracji: 12.08.14
Medale:
Brak
|
Syriusz mógłby być z Tonks, ewentualnie z Fleur oczywiście równie dobrze mógłby być samotny, ale przecie w Hogwarcie wszystkie laski na niego leciały 8o tylko że on narzeka na samotność ale skoro nie mógł wyłazić z domu to mu się nie dziwię
Kretynizmu Puchonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
|
|
|
|
~Rossella Liliana Black
|
Dodany dnia 15-08-2014 18:09
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 104
Data rejestracji: 13.08.14
Medale:
Brak
|
Nie jestem swadką ale po głebszym zastanowieniu mogłaby nią być Lily jeśli by wyznawać zasadę że przeciwieństwa się przeciągają
Głupcy, którzy mają serce na wierzchu, którzy nie panują nad swoimi emocjami, który nurzają się w smutnych wspomnieniach i pozwalają łatwo się sprowokować... innymi słowy ludzie słabi... nie mają żadnych szans przeciwko jego mocy.
|
|
|
|
~Kasjopeja
|
Dodany dnia 23-09-2014 13:30
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Ravenclawu
Punktów: 450
Data rejestracji: 15.09.14
Medale:
Brak
|
Nie wyobrażam sobie żonatego Syriusza. Jak dla mnie jest stworzony do bycia kawalerem z setką podrywów na koncie . |
|
|
|
~sysio13
|
Dodany dnia 01-10-2014 18:37
|
Użytkownik
Punktów: 67
Data rejestracji: 22.05.14
Medale:
Brak
|
Ginny_i_Harry napisał/a:
Syriusz mógłby być z Tonks, ewentualnie z Fleur oczywiście równie dobrze mógłby być samotny, ale przecie w Hogwarcie wszystkie laski na niego leciały 8o tylko że on narzeka na samotność ale skoro nie mógł wyłazić z domu to mu się nie dziwię
Fleur za młoda raczej i dodać ten Azkaban..jesynie kto mógł by z nim być to ktoś kto go znał..
|
|
~pewuem1
|
Dodany dnia 01-10-2014 19:19
|
Użytkownik
Ranga: Członek GD
Punktów: 526
Data rejestracji: 25.08.09
Medale:
Brak
|
Na pewno żadna z osób przedstawionych w książce. Musiała by być to kobieta tolerująca jego styl życia, buntowniczy charakter i zamiłowanie do przygód. Kluczowa jest sprawa czy ta kobieta życia miała by być przed zesłaniem do Azkabanu, czy poznana już po "odsiadce". Trudno sobie wyobrazić kogoś kto czekałby 13 lat na powrót ukochanego. To nie "Odyseja" mimo wszystko jednak Syriusz nie pasuje mi na typ romantyka pragnącego żony, domu, psa i gromadki dzieci. |
|
|
|
~Lunatyk_99
|
Dodany dnia 02-10-2014 16:03
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 204
Data rejestracji: 09.06.14
Medale:
Brak
|
Syriusz zdecydowanie nie nadawał się do związku. Był zbyt niedojrzały i nie sądzę by tak jak James mógłby zmienić się dla kobiety.
|
~marry
|
Dodany dnia 03-10-2014 15:59
|
Użytkownik
Punktów: 68
Data rejestracji: 07.09.14
Medale:
Brak
|
Uważam, że Syriusz był super ojcem chrzestnym. Lecz gdybym to ja spędziła 13 lat w Askabanie tez bym nie szukała miłości, on w ogóle był typem wolnej i samotnej osoby (choć miał dużo kumpli)
|
~Hermiona Granger0072
|
Dodany dnia 04-10-2014 11:32
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 115
Data rejestracji: 12.07.14
Medale:
Brak
|
Syriusz jest raczej typem samotnika. Po 13 latach spędzonych w Azkabanie raczej nie chciał się z nikim wiązać.
Ale jak już jest takie pytanie...
Syriusz mógłby być z Tonks. Wiem, że byli spokrewnieni, ale raczej do siebie pasują.
Ale i tak moim zdaniem Pani Rowling chciała, żeby Syriusz nie miał małużonki.
I ja się z Nia zgadzam.
Syriusz jest i dla mnie zawsze będzie bez pary...
wiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
...Śpieszmy się kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą...
Edytowane przez raven dnia 04-10-2014 15:20 |
|
|
|
~BartasGamer
|
Dodany dnia 04-10-2014 11:49
|
Użytkownik
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 03.10.14
Medale:
Brak
|
Syriusz mógł być z kimś energicznym,przykładowo Tonks. Ale wedle mnie najbardziej pasowała do niego... Bellatrix. Energiczna, silna czarodziejka, tak jak on. Dziękuję za wysłuchanie.
|
|
~Lunatyk_99
|
Dodany dnia 04-10-2014 12:07
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 204
Data rejestracji: 09.06.14
Medale:
Brak
|
Zwariowałaś? Bellatriks byłą kuzynką Syriusza i to w pierwszej linii. Podobnie Tonks, dla niej Syriusz był... ciotecznym wujem. Nie mogliby być razem.