Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 417 Ostrzeżeń: 1 Postów: 162 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Niby nic, a bez niej dla mnie film nie istnieje.
Muzyka do jakich produkcji ujęła was najbardziej?
A może nie lubicie w ogóle jak w trakcie filmu "coś brzęczy"?
Piszcie
Ja uwielbiam muzykę filmową z polskich filmów idealnie dobraną muzykę wskazałabym w "Katyniu" (Basy świetnie wpasowały się w nastrój i dodawały dramatyzmu) i "Nigdy w życiu" (Tango idealnie dopełnia istotę rozwodu)
Jeśli chodzi o kino zagraniczne to uwielbiam muzykę do "LOTR" (Władca pierścieni) i "Piratów z Karaibów" jakoś w tych filmach szczególnie ścieżka dźwiękowa zapadła mi w pamięć. No i jeszcze niezapomniany "Hedwigs Them" Panie Williams - Chylę czoło
Oprócz tego ścieżka z filmów takich jak 'Terminator', 'LOTR' czy... 'Shrek 2' ;D
Dom:Hufflepuff Ranga: Opiekun Hufflepuffu Punktów: 3271 Ostrzeżeń: 0 Postów: 27 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
W sumie dużo tego jest, to może tylko niektóre wymienię.
LOTR (bardzo dobre nastrój), Piraci(pasuje jak ulał), Shrek 1 i 2 (choć piosenki to idealnie dobrane i zinterpretowane), Pride&prejudice (genialny fortepian), Fight Club (świetny charakter filmu, dopasowanie do sytuacji), Pianista (po prostu magia ), Katyń (jedyne co mi się podobało w tym filmie), Król Artur (bardzo nastrojowa i groźnie brzmiąca). Ale tak w sumie jest dużo filmów o których teraz nie pamiętam, muzyka to jedna z najpiękniejszych części filmu, bez niej byłaby to beznadzieja.
And you're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning and your head feels twice the size
Where you gonna go? Where you gonna go?
Where you gonna sleep tonight?
Dom:Gryffindor Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 594 Ostrzeżeń: 0 Postów: 148 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Ojciec Chrzestny to czysta poezja. Chicago, Dracula, Gnijąca Panna Młoda, Absolwent, Czekolada, Śniadanie u Tiffany'ego Amelia. Trochę tego jest.
Pozwól mi zagarnąć swoją duszę
Och, pozwól mi zdobyć
Pozwól mi zagarnąć swoją duszę
Wiesz, że to ja, Cathy
Heathcliffie, to ja, twoja Cathy, wróciłam do domu, tak mi zimno
Gdy słucham muzyki filmowej od razu przypominają mi się sceny z filmu. Przyjemnie się wtedy zasypia... Jakby oglądać film po raz kolejny ^^
Także Harry Potter. Mój ulubiony kawałek? Wiem tylko że jest z CO, ale jest piękny.
Piraci z Karaibów również... Świetna muzyka!
No i wszelkiego typu filmu młodzieżowe, którym przewodzi Powrót do przyszłości.
A według mnie nic nie pobije muzyki z Requiem dla snu. Po prostu, jak słyszę tą melodię, ciary po plecach mi przechodzą. ;> Jest taka... ma w sobie to coś, coś, co dla mnie jest prawdziwą magią. Poza tym, do grona mojej ulubionej muzyki filmowej zaliczyć mogę muzykę do Piratów z Karaibów]oraz piosenki w wykonaniu Enyi do Władcy Pierścieni. Do tego dochodzą piosenki Eltona Johna do bajek El dorado i Król Lew. Normalnie modzio. Niesamowity głos Johna i ta melodia... *.*
Dom:Bezdomny Ranga: Więzień Azkabanu Punktów: -182 Ostrzeżeń: 4 Postów: 65 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Jak dla mnie liczy się tylko jeden zachodni kompozytor muzyki filmowej- Ennio Morricone... uwielbiam wszystkie jego utwory, a szczególnie te do westernów Sergio Leone jak "For few dollars more" "The Good, The Bad and The Ugly" i wiele innych...
Jeśli chodzi o innych twórców muzyki filmowej, to bardzo cenię kompozytorów muzyki do serii i filmów anime (Yoko Kanno, Kenji Kawai, Ishii Yasushi, Susumu Hirasawa).
Dom:Slytherin Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 161 Ostrzeżeń: 0 Postów: 24 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Pierwsze miejsce na mojej liscie zajmują utwory Johna Williamsa do takich filmów jak: "Star Wars" ( wszystkie części), "Harry Potter", "Indiana Jones".
Kolejnym twórcą jest Hans Zimmer, mogę go słuchac na okrągło. Moje ulubione utwory to: "Am I not merciful?" (Gladiator), "Red Warrior" ( Lost Samurai), "At wits end" (Pirates of the carribean At the worlds end). Lubię też muzykę z takich filmów jak: Matrix, LOTR, Brave Heart, Taxi. Ostatnio zacząłem słuchać soundtrack'ów z filmów i seriali anime. Uwielbiam muzykę z Ghost in the shell, Kenji'ego Kawaii oraz utwory Yoko Kano z serialu Ghost in the shell SAC.
Z zupełnie innej beczki: muzyka z Nigdy w życiu. Film nigdy mi się nie znudzi, a muzyka Macieja Zielińskiego mnie urzekła.
Lubię też ścieżkę ze Szkoły Uwodzenia (szczególnie Bittersweet Symphony).
Kocham kultową muzykę z Dirty Dancing.
Now We Are Free z Gladiatora jest świetne.
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Dyrektora Punktów: 3817 Ostrzeżeń: 1 Postów: 442 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
*Hmm napewno z Harrego uwielbiam... jest taka magiczna
*z Mamma mia jest świetna
*Z Czekolady
*Don Juanie DeMarco "Have you ever loved a woman"
*ze Sweeney Todd
*z Desperado " Cancion del Mariachi"i Pewnego razu w Meksyku
*z Władcy Pierścieni
*z To właśnie miłość
*ze Step up 2
*z Grease np. "Summer Love"
*Z piratów z Karaibów "Hoist the colours" (<-- część trzecia, na samym początku śpiewa to mały chłopczyk z piratami, którzy sa skazani na śmierć, później Elizabeth płynąc łodzią)
Edytowane przez Lady_Van_Tassel dnia 12-11-2008 17:54
Dom:Ravenclaw Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1289 Ostrzeżeń: 2 Postów: 182 Data rejestracji: 25.08.08 Medale:
Podobnie jak Deltar, uwielbiam tworczosc Williamsa. Zawsze stworzy magiczna i niezapomniana melodie, ktora wbija sie w pamiec przypominajac co poszczegolne sceny z danego filmu.
Hm, potem? Upior w Operze (z Emily Rossum), Footloose, Sweeney Todd, Nightmare Before Christmas, The Crow, Gladiator... Taka mala elita :)
Ja wrecz uwielbiam muzyke z Harry'ego Pottera, Sweeney Todda, Piratow z Karaibow i Aniołów i Demonów.
Ale podczas filmu szczegolnej uwagi na muzyke nie zwracam, jakos automatycznie tak. Wiec film musze obejrzec przynajmniej 2 razy, by takze muzyke uslyszec, coz. Inaczej nie da sie w moim przypadku. :}
Edytowane przez Lady Gaga dnia 10-08-2009 13:48
Dom:Gryffindor Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru Punktów: 138 Ostrzeżeń: 0 Postów: 30 Data rejestracji: 21.09.08 Medale: Brak
Kocham soundtracki Niektóre są wręcz genialne. Moje ulubione pochodzą z filmów: LOTR (czyli sławny Władca), Piraci z Karaibów, Requiem dla snu, Gladiator, Wyznania Gejszy, Harry Potter, Corpse Bride, Nightmare Before Christmas, Sweeney Todd, Upiór w operze... jest tego tyle )
Dom:Slytherin Ranga: Niewymowny Punktów: 1628 Ostrzeżeń: 1 Postów: 665 Data rejestracji: 14.09.08 Medale: Brak
Najlepszy soundtrack pochodzi z Requiem For A Dream. Sam film jest świetny i przejmujący, a do tego ta muzyka... Jest taka... Nie potrafię tego opisać, ale jest świetna. ;p Uwielbiam też muzykę z Królowej Potępionych. W końcu Davis, nie? Może dodam jeszcze Nightmare Before Christmas i Sweeney Todd.
lubię też soundtracki z Piratów z Karaibów i Gladiatora. można słuchac w kółko. jest też wiele innych filmów (m.in. LOTR, Narnia, Gwiezdny Pył, HP) które mają wspaniałą muzykę, jednak nie da się jej słuchać na sucho (bez samego filmu). a szkoda...
Nie każde złoto jasno błyszczy, Nie każdy błądzi, kto wędruje. Nie każdą siłę starość zniszczy, Korzeni w głębi lód nie skuje. Z popiołów strzelą znów ogniska I mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, Król - tułacz wróci na stolicę.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.