· Hermiona Granger |
Hogsmeade_pl
|
Dodany dnia 17-08-2008 00:08
|
Super Administrator
Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak
|
Hermiony na pewno nie trzeba przedstawiać nikomu - inteligentna i ambitna przyjaciółka głównego bohatera. Wielokrotnie, dzięki swoim umiejętnościom i wiedzy, pomagała wychodzić Harry'emu i Ronowi z różnych opresji.
Co sądzicie o tej bohaterce?
r: Oprócz wymienienia cech Hermiony, apeluję o określenie swojego stosunku do niej. Posty z wymienionymi cechami, co do których nie ma wątpliwości (to, że była miła i inteligenta jest jasne dla wszystkich, nie trzeba tego powtarzać w każdym kolejnym poście), proszę pisać, co Wam się w niej najbardziej podoba, co się nie podoba i, przede wszystkim, dlaczego.
Edytowane przez raven dnia 29-07-2013 14:23 |
|
|
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:52
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Hermiona to fajna osoba: miła, pomocna, przyjacielska... Gdyby móc wybrac przyjaciela, to wybrałabym z pewnością taki typ. Choć nie podobała mi się w niej ta "niedowiarkość" kiedy ona nie wierzyła m.in. w Insygnia. Była realistką i optymistką. Czasem myślę, że fajnie byłoby być taką jak ona. |
|
|
|
~Pirate_Princess
|
Dodany dnia 26-08-2008 01:05
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 169
Medale:
Brak
|
Hermiona jes bardzo fajną osobą...utalentowana, przyjacielska...lecz brakuje w niej trochę szaleństwa. Jest bardzo sztywna jak na nastolatkę...nigdy nie łamie zasad itd...więc z tej strony może okazać się trochę nudna...ale poza tym to myślę że jest ok |
|
|
|
~Kathleen Riddle
|
Dodany dnia 26-08-2008 01:37
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 84
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Jest jak dla mnie za bardzo przemądrzała i za sztywna, ale zawsze ma rację i właśnie za to ją lubię.
CHROŃ NAS SLYTHERINIE!!!
|
|
|
|
~ladybird
|
Dodany dnia 26-08-2008 02:51
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Członek GD
Punktów: 521
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Taka trochę sztywna, ale chciałabym mieć taką przyjaciółkę. Twardo stąpającą po ziemi, potrafiącą pocieszyć. |
|
|
|
~Carielle
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:00
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 121
Medale:
Brak
|
To moja ulubiona postać z Harry'ego Pottera.Szczerze mówiąc jestem do niej podobna |
|
|
|
~Lady James
|
Dodany dnia 26-08-2008 15:58
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Medale:
Brak
|
hermiona może i była czasami trochę zarozumiała i wszechwiedząca, ale naprawde była swietną przyjaciółką wobec harry'ego i rona |
|
|
|
~antybratek
|
Dodany dnia 26-08-2008 16:04
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Medale:
Brak
|
Hermiona jest bardzo fajną postacią, chociaż denerwowała mnie w pierwszym tomie. Jest jedną z moich ulubionych. Dobra z niej przyjaciółka. |
|
|
|
~Hermiona_Lily_tusia
|
Dodany dnia 27-08-2008 16:01
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Inteligentna i miła. Cóż można więcej powiedzieć. Lubię ją i się cieszę, że jest sobą. Chociaż mogła by się trochę wyluzować i oderwać od nauki
|
~Malarate
|
Dodany dnia 29-08-2008 03:26
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 252
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
Po ukazaniu się VII tomu Hermiona jest moją ulubioną postacią (wybiła z pierwszego miejsca Dumbledora). Za co? Za całoksztaut
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
"
|
|
|
|
~Anette
|
Dodany dnia 31-08-2008 16:09
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 169
Data rejestracji: 31.08.08
Medale:
Brak
|
Grangerówna jest fajna, może i taka kujonica jednak bez jej mądrości i zamiłowania do książek nasze trio mało by zdziałało. Np: w pierwszej części, szybkie myślenie w podziemiach Hogwartu ich uratowało, w drugiej odgadnęła co jest w Komnacie Tajemnic...dużo można by było wymieniać. Hermiona jest jedną z moich ulubionych postaci, zawsze pomocna (chociaż nie zawsze milusia) jednak i tak ją lubię. Nie odwróciła się ona od Harry'ego gry ten jej potrzebował...bardzo ją lubię i podziwiam... |
|
|
|
~valadilene
|
Dodany dnia 31-08-2008 16:16
|
Użytkownik
Ranga: Animag Wąż
Punktów: 562
Medale:
Brak
|
miła, inteligentna, błyskotliwa, bardzo dobra przyjaciółka Harry'ego i Rona. i tyle. czasem zarozumiała i zbyt wszechwiedząca. no, ale każdy wady ma. nie powiem, że jest moją ulubioną bohaterką, bo nie jest. po prostu lubię ją i nic do niej nie mam. |
|
|
|
~Lucexide
|
Dodany dnia 31-08-2008 19:23
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 157
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Hermiona jest jedną z moich ulubionych bohaterów. Była realistką, nieco niedowierzającą, i uparcie trzymającą się zasad kujonicą Jednak jej wiedza pomogła trójcy nie raz. |
|
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 31-08-2008 19:41
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Medale:
Brak
|
Mam wrażenie, że jestem do niej bardzo podobna. Nie tylko, jeżeli chodzi o włosy, ale również o charakter. Przemądrzałość, wytrwałość - choć raczej ośli upór, ambitność; te cechy nas łączą. Jednak cenię je, a zwłaszcza te dwie ostatnie, bo nieraz w życiu mi się przydały w dążeniu do jakiegoś celu.
Osobiście nic do niej nie mam, spodobała mi się najbardziej z całej trójki (czy to przez to podobieństwo? ). ;p
Niby była wszechwiedząca, ale w wielu przypadkach miała rację - choćby ten jej trop co do tajemniczego Księcia Półkrwi; chodzi mi tu o Eileen Prince, która była matką Severusa, prawdziwego KP.
Realistka, która stąpała twardo po ziemi. Żadna lalunia, a lojalna i normalna dziewczyna.
Edytowane przez Cee dnia 03-11-2008 17:44 |
|
|
|
~Yennefer
|
Dodany dnia 01-09-2008 20:01
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię Hermionę. Jestem do nie trochę podobna. Ja też mam świra na punkcie nauki i ładuje na siebie tyle lekcji ile tylko mogę. Gdybym zobaczyła takiego rudego potwora Krzywołapa przygarnęłabym go nie zważając na gadanie przyjciół ani rodziców. Jednak nie utorzsamiam się z nią, ponieważ (jak każdy inny normalny człowiek) wolę upodabniać się do mojego najukochańszego bohatera.
|
~Kussia
|
Dodany dnia 04-09-2008 18:53
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Data rejestracji: 03.09.08
Medale:
Brak
|
Jest bardzo inteligentna. Myślę, że gdyby nie ona Harry nie znalazłby odpowiedzi na większość nurtujących go pytań. Jest też odważna i bardzo związana ze swymi przyjaciółmi i dla nich gotowa jest zrobić wszystko. Może jest trochę zabardzo rozważna, przecież liczy się spomtan!!!! |
|
|
|
~Miona
|
Dodany dnia 04-09-2008 19:27
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1321
Data rejestracji: 03.09.08
Medale:
Brak
|
Moja najukochańsza postać, mająca kropka w kropkę takie same problemy jak ja i z charakteru wręcz identyczna... Jedną, jedyną rzeczą się różnimy, rzeczą, której jej naprawdę zazdroszczę: przyjaciółmi...
|
|
~Harry_Potter
|
Dodany dnia 04-09-2008 19:33
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 729
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Nie przepadam za Hermioną jest dla mnie osoą zarozumiałą, ale pewnie że jest miła, pomocna (aż za bardzo) i inteligentna (tu nie można zaprzeszyć) ale jest osobą z którą bym nie chciała się przyjaźnić (nie wiem dlaczego?! Po prostu!!!) |
|
|
|
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 04-09-2008 19:58
|
VIP
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Medale:
Brak
|
Chociaż ta bohaterka to miły, uprzejmy, mądry ale i kujonowaty charakter to jakoś nie jest moją ulubioną bohaterką. Może i ją lubię ale nie tak aż bardzo bardzo.
Chociaż i takie charaktery też potrzebne są w takiej książce ale mnie ciągnie bardziej do tych czarnych charakterków ^^
|
|
~Alex
|
Dodany dnia 08-09-2008 22:42
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 70
Data rejestracji: 06.09.08
Medale:
Brak
|
Hermiona to jedna z moich ulubionych postaci. Denerwowało mnie jej kujonowatość w pierwszej części, no cóż może była bardzo ambitna i chciała być kimś w przyszłości ^^ Ogólnie to świetny materiał na przyjaciółkę (przynajmniej moją ). |
|
|