· Cedrik Diggory |
~piotrpapr17
|
Dodany dnia 22-08-2010 20:39
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 71
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 20.08.10
Medale:
Brak
|
Co sądzicie o Cedriku? Myślicie, że jest tylko przystojniakiem czy mógłby zostać waszym przyjacielem?
m: Każda wypowiedź ma posiadać uzasadnienie. Bez niego traktowana jest jak spam.
Edytowane przez mooll dnia 20-03-2013 14:22 |
|
|
|
~Charakternik
|
Dodany dnia 24-08-2010 12:31
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 686
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.08.10
Medale:
Brak
|
Cedrik , ah , Cedrik . Lubię Cedrika , znaczy lubiłem , zanim go uśmiercił Glizdek . Hm , to że jest przystojny , to nie znaczy że jest głupi.. ( To że tak mówie , nie znaczy że wole chłopców!; p) Byłby dobrym kumplem , a nawet przyjacielem . |
|
|
|
~Yuki27
|
Dodany dnia 24-08-2010 12:41
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 25.07.10
Medale:
Brak
|
Nie przepadałam za nim, chociaż muszę powiedzieć, że zachowywał się bardzo fair. Pomagał Harry'emu, był gotowy oddać mu Puchar... Nie wiele osób stać by było na coś takiego. Mimo to nie lubiłam go, bo... No cóż, właściwie nie wiem czemu. Może dlatego, że wydawał się idealny, a ja idealnych ludzi nie lubię? Przystojny, miły, pomocny, popularny. Żadnych wad, żadnych niedoskonałości... NUUUUUDA.
|
|
|
~Ginny_Ruda
|
Dodany dnia 24-08-2010 13:22
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1034
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 19.06.10
Medale:
Brak
|
Cedrik może i był przystojny, ale nie był z tego powodu głupi.
Przecież w ostatnim zadaniu TT chciał oddać zwycięstwo Harry'emu, w rezultacie razem sięgnęli po Puchar i stało się to co się stało,ale sądzę, że bez dwóch zdań byłby z niego idealny przyjaciel.
Powracając do Pucharu, który okazał się świstoklikiem i przenieśli się za pomocą niego na cmentarz. Harry ostrzegał Cedrika żeby uciekał, ale on nie chciał go zostawić samego, był bardziej skłonny oddać własne życie niż uciekać jak tchórz. To moim zdaniem potwierdza, że byłby wiernym przyjacielem, a jego uroda nie ma nic do rzeczy ;]
Edytowane przez Ginny_Ruda dnia 24-08-2010 13:23 |
|
|
|
~Jina007
|
Dodany dnia 24-08-2010 13:36
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 203
Data rejestracji: 26.07.10
Medale:
Brak
|
Cedrik? Tak, ponoć był przystojny, to już coś ^^
Ale z charakteru był okej, odwdzięczył się Harry'emu i w ogóle.
Mógłby był moim kumplem.
Wasza
Jina007
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
I od Wiedzy - O - Własnej - Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
Pozdrawiam wszystkich, którzy mnie pozdrawiają.
Chwała Wam!
Trzymajcie się ciepło ;*
|
|
|
|
~Nika_Snape
|
Dodany dnia 24-08-2010 14:46
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 173
Data rejestracji: 24.08.10
Medale:
Brak
|
W książce Cedrik może i był przystojny, ale filmie NIE! A jeśli chodzi o jego charakter, to uważam, ze był lojalny. W końcu podpowiedział Harry'emu z tym jajem. Więcej na ten temat nie mogę napisać, bo ta postać nie była zbyt szczegółowo opisana w książce.
"Głupcy, którzy mają serce na wierzchu, którzy nie panują nad swoimi emocjami, którzy nurzają się w smutnych wspomnieniach i pozwalają łatwo się sprowokować... innymi słowy ludzie słabi... nie mają żadnych szans przwciwko jego mocy!"
|
|
|
|
~kertiz
|
Dodany dnia 24-08-2010 23:17
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2616
Data rejestracji: 17.06.09
Medale:
Brak
|
Według mnie Cedrik nie nadawałby się na przyjaciela. Jest on raczej typem lidera. Oczywiście był uprzejmy, miły i lojalny, ale nie oczekiwałbym po nim nic więcej.
|
~Hermiona_Mia
|
Dodany dnia 24-08-2010 23:30
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 305
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Dla mnie Cedrik był tylko pozerem. Wielu może się ze mną nie zgodzić, ale to, że Cedrik był "miły", to tylko pozory. Popularni są mili, ale do czasu...
|
|
~Kab Hun
|
Dodany dnia 25-08-2010 00:06
|
Użytkownik
Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 818
Data rejestracji: 09.07.09
Medale:
Brak
|
W filmie Ced wydawał się o wiele mniej sympatyczny niż w książce (biorąc pod uwagę fakt, iż scena w labiryncie została tam drastycznie zmieniona). Fakt faktem jest jednak, że ja nie lubię ludzi tego pokroju. Są dla mnie zbyt puści. Nie mają charakteru. ;] Otoczeni przez grono oddanych przyjaciół, którzy wypną na nich dupy, gdy tylko zawiodą ich oczekiwania. Zgadzam się z tym, że Cedrik zachował się okej wobec Harry'ego mówiąc mu o drugim zadaniu. Ale w mojej opinii to było tylko spłacenie starego długu. Nic więcej. Nie zauważyłem, żeby Cedrik kiedykolwiek pomógł komuś, bądź wyświadczył przysługę bezinteresownie. Zawsze wyrównywał długi wdzięczności, żeby mieć u wszystkich czyste konto.
Nie sądzę, żeby Diggory był typem lidera. Widać, że lubi pracować indywidualnie, choć w przeciwieństwie do takiego Voldemorta, z chęcią przyjmuję podetknięte mu pod nos wskazówki. Ale w towarzystwie, przy piwku i dobrym temacie też lubi się rozkręcić. Choć właściwie, to sam zostaje rozkręcany, przez otaczającą go tłuszczę.
"Teraz żyjemy w czasach gdzie śmierć drugiego człowieka jest zazwyczaj kwitowana wymuszonym uśmiechem, bo przecież "fajnie" jest być zimnym, wyrachowanym(...), jak postać z ulubionego serialu, a gdy dzieje się krzywda jakiemuś zwierzakowi, to wtedy wszyscy zamieniają się w superbohaterów."
|
|
|
|
~yoyo
|
Dodany dnia 25-08-2010 09:58
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1811
Data rejestracji: 30.06.10
Medale:
Brak
|
Ja tam nie wiem, co sądzić o Cedriku. W jednym tomie nie poznałam go całego. Może i by był do polubienia? Gdyby przeżył, może te wydarzenia na cmentarzu zmieniłyby go i był by całkiem miłym gościem? I popieram to co mówił Faramir, że scena w korytarzu jak dla mnie była drastyczniejsza i inaczej ją sobie wyobrażałam.
Ale wydaje mi się, że gdy czytałam książkę i wymyślałam sama cały świat i wszystkie postacie, wyobraziłam sobie Cedrika jako takiego miłego gościa, no ale może to tylo moje wyobrażenia.
Każdy z was ją zna - muzyka, która wprowadza was w ten piękny stan pozytywnych myśli, pozytywnych zmian.
Bratnią duszą dla reggae się stań.
|
|
|
|
~Laufey
|
Dodany dnia 25-08-2010 10:06
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
Cedric . Trudno mi osądzić, ponieważ był trochę ''zepsuty'' (poniekąd przez swojego ojca, który go rozpieszczał i zawsze mówił że Ced jest najlepszy ) ale też sprawiedliwy (nie wiem jak to ująć ) ponieważ gdyby był do końca ''zepsuty'' miałby gdzieś Harrego i liczyłby się tylko dla niego Puchar Turnieju Trójmagicznego . Uważam, że poza faworyzowaniem ze strony ojca, okazał i tak dużą szlachetność pozwalając aby razem z Harrym dotknęli pucharu . Szkoda że zginął .
|
~Fulanita
|
Dodany dnia 21-01-2011 11:54
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Członek GD
Punktów: 519
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak
|
Lubię Cedrika. Był lojalnym, przyjacielskim facetem. Chciałabym się z nim zaprzyjaźnić.
"Remus and Tonks, pale and still and peaceful-looking, apparently asleep beneath the dark, enchanted ceiling.."
Od przebiegłości Ślizgonów
Cnoty Gryfonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS HUFFLEPUFFIE!
|
|
|
|
~Veinlii
|
Dodany dnia 28-01-2011 19:47
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 214
Data rejestracji: 24.01.11
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem byłby dobrym przyjacielem, a to że jest przystojny to tylko bonus. Zachowywał się trochę jakby jego popularność mu przeszkadzałam
I od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
Strzeż nas Slytherinie!
|
|
|
|
~mayii
|
Dodany dnia 31-01-2011 17:41
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 252
Data rejestracji: 21.01.11
Medale:
Brak
|
Cedrik...Zachował się ok w stosunku do Harr'ego, Harry ostrzegał Cedrika żeby uciekał, ale on nie chciał go zostawić samego, był bardziej skłonny oddać własne życie niż uciekać jak tchórz. To moim zdaniem potwierdza, że byłby wiernym przyjacielem, a jego uroda nie ma nic do rzeczy ;] No właśnie, moim zdaniem Ced byłby świetnym kumplem, godnym zaufania, ale bardziej honorowym niż odpowiedzialnym. W końcu powiedział Harry'emu o jaju, pomiomo tego, że było to zakazane.(Chociaż...Tu okazał wdzięczność, niż tak do końca honorowo postąpił...Sama się w tym gubię.) Nie chce mi się wierzyć, że był tak idealny, wydaje mi sie, że nie poznaliśmy go do końca. Myślę, że bym go polubiła ; )
|
|
|
|
~Eileen Prince
|
Dodany dnia 22-02-2011 18:01
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 469
Data rejestracji: 10.12.10
Medale:
Brak
|
Cedrik sam w sobie to jest ok,w porządku,ale bez większego WOW,jak dla mnie.W książce był bardzo dobrze opisany i przedstawiony,polubiłam go,ale nie jakoś bardzo. ;P
My life is Magic..
My obsession is Severus Snape...
Remember this, drogi Gościu ...
I'm a tragic hero
in this game called life.
My changes go to zero,
but I always will survived...!
|
|
|
|
~Hermiona6
|
Dodany dnia 22-02-2011 19:30
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 137
Data rejestracji: 10.01.11
Medale:
Brak
|
Ja uważam że Cedrik był przystojny ale tez super i aż chciało mi się płakać jak został zamordowany
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
|
|
|
|
~RedQueen
|
Dodany dnia 23-02-2011 14:04
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7249
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak
|
Uważam że Cedrik mógłby być nawet fajną postacią, gdyby cały czas nie kojarzył mi się z Pattinsonem, którego nienawidzę. W książce był przystojny, ale w filmie był paskudny |
|
|
|
~Melisa
|
Dodany dnia 26-02-2011 23:10
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 149
Data rejestracji: 20.02.11
Medale:
Brak
|
Nie przepadam za nim.Jak dla mnie to laluś.Nie lubię takich mężczyzn.Taki nudny nie romantyczny. Nie był zły bo podzielił się z Potterem wygraną,ale jakoś go nie lubię.
-------------------------------------------
OD CNOTY GRYFONÓW
KRETYNIZMU PUCHONÓW
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECHWIEDZY KRUKONÓW
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
ŚMIERĆ BĘDZIE OSTATNIM WROGIEM,KTÓRY ZOSTANIE ZNISZCZONY
Podrfiona dla Bellatrix14 |
|
|
|
~Hermaaa
|
Dodany dnia 26-02-2011 23:23
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 6
Data rejestracji: 26.02.11
Medale:
Brak
|
Myślę,że był dobrym chłopakiem i mógł by być dobrym przyjacielem.
"Był to mroczny pokój z szeregami półek pod ścianami zawalonych setkami szklanych słoi, w których w różnobarwnych eliksirach kisiły się oślizgłe części zwierząt i roślin. W rogu stał kredens pełen ingrediencji, o których kradzież oskarżył go kiedyś - nie bezpodstawnie - Snape."
|
|
|
|
~Cezar
|
Dodany dnia 27-02-2011 10:49
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 48
Data rejestracji: 26.02.11
Medale:
Brak
|
Był dobry i grał uczciwie wobec Harrego ,a jego śmierć no cóż poprostu znalazł się w niewłaściwym miejscu i czasie.. |
|
|