Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 718
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Zakała rodziny Weasley
Według mnie czarną owcą, zakałą rodziny Weasley jest:
Bill Bill 1%[2 głosów]
Charlie Charlie 2%[3 głosów]
Percy Percy 82%[162 głosów]
Fred & George Fred & George 1%[2 głosów]
Ron Ron 6%[12 głosów]
Ginny Ginny 6%[11 głosów]
Pan Weasley Pan Weasley 1%[2 głosów]
Pani Weasley Pani Weasley 2%[3 głosów]
Głosów ogółem : 197
Drukuj temat · Zakała rodziny Weasley
~Esmeralda F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 16:17
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 361
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 04.07.09
Medale:
Brak

Chodzi mi o to, kogo uważacie za zakałę, czarną owcę Weasleyów?
Kto z tej przemiłej rodziny działał wam na nerwy i kto jest według was ich czarną owcą?

r: I dlaczego to była właśnie ta osoba? Posty z samym imieniem oraz takie, w których argumentem są słowa "wkurzał mnie", "był irytujący" będą usuwane. Piszcie, czym Was wkurzała dana postać.
Edytowane przez raven dnia 31-07-2013 23:20
Wyślij prywatną wiadomość
^N F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 17:01
Administrator

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
Medal Medal Medal Medal Medal

Oczywiście Percy. Och, jak ja go znienawidziłam w 4 części. Zawsze był lizusem, mianowano go prefektem Gryffindoru. Jego matka była taka szczęśliwa, zawsze mówiła, że bracia powinni brać z niego przykład. A potem co ? Wyparł się swojej rodziny. Nie wierzył Harryemu, że Voldemort wrócił. Był zapatrzony w Ministra Magii i jego uważał za jakieś swoje bóstwo. Dopiero w IŚ się 'nawrócił'. Ale to i tak nie zmieniło mojego zdania na jego temat.
~Maladie F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 17:22
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Myślę, że Percy był zakałą rodziny Weasleyów. Doskonały uczeń, od pierwszego tomu prefekt Griffindoru, od trzeciego tomu prefekt naczelny. Wywyższał się ponad innych tylko z powodu odznaki przypiętej do jego szaty. Później został asystentem Barty'ego Croucha (którego, nawiasem mówiąc, też nie lubię), następnie lizusem Korneliusz Knota, jeszcze później zastępcą Rufusa Scrimgeoura, wypierając się własnej rodziny, ponieważ reszta Weasleyów wierzyła w powrót Voldemorta. Dopiero w ostatnim tomie, jak to określiła moja poprzedniczka, "nawrócił się" i poprosił ojca o wybaczenie. Nawet gdy zabił mordercę Freda, nie polubiłam go ani trochę.

- Czy ty naprawdę jeszcze się nie zorientowałeś, że nienawidzę, gdy odpowiadasz pytaniem na pytanie?
- Naprawdę?

hogsmeade.pl/images/other/kkbh.jpg
~SeverusDzielny F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 17:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 59
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 21.02.10
Medale:
Brak

Tylko Percy ponieważ on zawsze był lizusem, wyszystko chciał zrobić dobrze. W 2 tomie HP na ulicy pokątnej czytał jakąś książkę, a no tak "Studium prefektów Hogwartu i ich przyszłych karier", to świadczy o lizusostwie. I jeszcze to, że chce zostać Ministrem magii. Zakałą rodziny Weasleyów jest Percy.
~paulinkaxD F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 17:52
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 60
Data rejestracji: 12.01.10
Medale:
Brak

Tylko i wyłącznie Percy. Chociaz w siódmej częsci tak mi się go przykro zrobiło kiedy zabito Freda, ale w sumie przez wszystkie częsci zachowywał się jak idiota. Złamał Molly serce, co było okropne, po przez swoje odejscie. Nieodwołalnie tylko on ;D
~Lola F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 17:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 152
Data rejestracji: 14.10.09
Medale:
Brak

Jak dla mnie zakałą Weasleyów była Ginny i Percy. Od samego początku Ginny nie lubiłam, zawsze wydawała mi się taka ważna, nijaka, najpiękniejsza, zmieniająca swoich chłopaków jak rękawiczki, wredna Zły
A Percy to wiadomo czemu egoista, wyparł się swojej rodziny dla jakiegoś durnego MM, mimo, że w IŚ się zmienił jak dla mnie nadal pozostanie kretynem ;\
W ankiecie zaznaczę jednak Ginny Zły
~Pyflame F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 19:04
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak

Również uważam, że to Percy. Powody są dość oczywiste. Odwrócenie się od rodziny, przejście na stronę ministerstwa itd... Ja takie zachowanie uznaje za zdradę. No cóż... Być może Percy zaszedł daleko, może nawet za daleko, a wiadomo kariera, pieniądze, sława to wszystko robi swoje... Ale jak to tak przemyśleć to każdy mógłby być tą "czarną owcą"... Ale to jednak PercyUśmiech
http://ask.fm/roguee Wyślij prywatną wiadomość
^Lady Holmes F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 20:30
Administrator

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

Nie będę oryginalna i napiszę, że zakałą rodziny Weasley`ów był Percy. A dlaczego? Bo:
1. Był samolubny.
2. Odwrócił się od rodziny, bo bał się stracić posadę w Ministerstwie Magii.
To nawrócenie w ostatniej części było dla mnie jakieś sztuczne, nienaturalne.
Od początku go nie lubiłam (no bo kto lubi lizustwo?).
~malfoj_sam_segz F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 20:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak

Jeśli napiszę, że była to Ginny, to zrobię to jedynie z powodu mojej antypatii do tej postaci, a także aktorki, która się w nią wciela (ona juz całkowicie utwierdziła mnie w przekonaniu, że to moja znielubiana postac). Ale może nie zakałą i czarną owcą, ale najmniej lubianą postacią po Ginny był Percy. Zakałą go napewno nie nazwę, bo się wyuczył, miał dobrą pracę, ale jego zachowanie względem rodziny nie było w porządku. Ginny przynajmniej od początku była po stronie rodziny i prawdy powiedzmy, a Percy był zapewne zaślepiony przez Ministerstwo.
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 20:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Data rejestracji: 15.10.09
Medale:
Brak

Ja myślę , że to Percy był czarną owcą w rodzinie . To tylko dla niego była ważniejsza kariera , a nie rodzina od której tak się oddalił na dobre 2,5 roku . Wolał mieć jak najlepszą posadę w Ministerstwie Magii niż spędzać z rodziną święta i wszystkie wolne chwile . Tylko raz w Księciu Półkrwi z obecnym wtedy ministrem odwiedził swoją rodzinę na zaledwie 5 minut .
fleur441 dodał/a następującą grafikę:
percy.jpg
[66.29KB]

Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!

Gdzie Crabbe jest , tam nie ma co jeść ; D

Edytowane przez fleur441 dnia 23-02-2010 20:34
~Nigellus_Black F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 21:44
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1476
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Brak

Głupiutka ankieta Oczko Wydaję mi się dość jasne kto jest zakałą, czy też czarną owcą w rodzinie Weasleyów. Jego cechy charakteru (takie jak perfekcyjność i ambicja) doprowadziły do poświęcenia dobra własnej rodziny karierze. Nie był zbyt lubiany, i podzielam tą opinię. Na pewno jego zaletą była pracowitość ;] W ogóle nie zwracał uwagi na to co jest ''dobrem'' i był w stanie zrobić niemal wszystko dla swoich przełożonych.
!leea F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 22:26
VIP

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Medal

Lubię rodzinę Weasley'ów, więc trudno mi powiedzieć. Na pewno Percy- samolubny, "kujon", lizus z manią wyższości. Momentami nie przepadam też za Arturem Weasley'em- niech znajdzie dobrą pracę, anie grzebie przy mugolskich samochodach! ;P - tak naprawdę to wydaję mi się trochę męczącą postacią, aczkolwiek nie można go nazwać "czarną owcą"- to w rodzinie Black'ów, Syriusz za taką uchodził ( ale chyba na odwrót- jako ta biała wśród czarnych ;b )
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
www.facebook.com/PesymizmPozwala Wyślij prywatną wiadomość
~Kalt F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2010 11:43
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 24.02.10
Medale:
Brak

Jak 71 % użytkowników uważam , że to Percy. Wredny zarozumialec , chociaż ambitny. Podobało mi się w nim tylko to, że tak chętnie - w czasie pobytu w szkole - pomagał uczniom . Możemy sobie przypomnieć rozmowę z Harry`m w drugiej części o przedmioty , które powinien wybrać w trzeciej klasie. Poczułam wtedy do niego jako taką sympatię, jako że chętnie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniami. Równy incydent miał miejsce w pierwszej części, na uczcie powitalnej - rozmowa z Hermioną na temat przedmiotów. Jednak trochę irytowało mnie jego zachowanie jako prefekta ( '' Uważam, że powinien powiedzieć chociaż nam, prefektom! '' ). Szczególnie znienawidziłam go w czwartej części, a jego list dotyczący Harry`ego w piątej już w ogóle mnie zirytował. W szóstej części myślałam o nim jako o ''zarozumiałym dupku'' , a w siódmej w ogóle o nim nie myślałam. Jednak przyłączył się do bitwy o Hogwart. Nawrócił się, tak, czy nie ? Jednak ten kawałek siódmej części to nic w porównaniu z piątą i siódmą, więc i tak go nienawidzę.
~hermiona27 F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2010 15:08
Użytkownik

Awatar

Punktów: 290
Data rejestracji: 01.01.10
Medale:
Brak

Oczywiście, że Percy. Jak on mógł tak potraktować swoją rodzinę a w szczególności Molly, która tak przejmowała się jego odejściem.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
~Prue F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2010 15:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 651
Data rejestracji: 16.08.09
Medale:
Brak

Percy, zdecydowanie on. Działał mi na nerwy od samego początku przez to swoje lizustwo, a w momencie w którym odwrócił się od swojej rodziny znienawidziłam go z całego serca Zły
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 22-03-2010 16:11
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak

Pewnie, że Percy. W ogóle skąd wzięły się te pasje, ze chce zostać MM? Nie podoba mi się właśnie to w nim. Wolał zostawić rodzinę, bo w ten sposób mógł dojśc do władzy. Nigdy nie lubił Harry'ego... sama nie wiem czemu. Bo mówił prawdę, a on wierzył na słowo MM?
Pff. ;x
Strasznie go nie lubię. Od samego początku książki.

"Ich obecność była jego odwagą, to ona sprawiała, że był w stanie robić krok za krokiem. "
~monia3437 F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 02-04-2010 12:50
Użytkownik

Awatar

Punktów: 413
Data rejestracji: 29.12.09
Medale:
Brak

` Oczywiście, Percy. Bo nikt inny nie porzucił rodziny dlatego, że chciał mieć karierę. Jest niezbyt miłą osobą i od początku widać kogo najbardziej rodzeństwo nielubi. Chociaż w ostatnim tomie okazał się kochający i oddany rodzinie. Jak również zrozumiał jakie naprawdę jest MM.

33.media.tumblr.com/5d68b232356dcaa3191703435cc4e23f/tumblr_n3d5rwmE751t7i914o3_500.gif
~_Everything_ F
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 02-04-2010 14:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Animag Lew
Punktów: 541
Data rejestracji: 13.03.10
Medale:
Brak

Szczerze? Według mnie... Molly Weasley. Tak!
Tylko się drze, a swoje dzieci traktuje gorzej od
"pożyczonego", czyli Harry'ego.
Dajcie spokój z Percy'm. Może i odwrócił się od wszystkich,
ale przeprosił, a nie jak jego matka.
Ona chyba nie potrafi powiedzieć "przepraszam", albo chociaż
Sorry (Tu mam na myśli polską wersję).
You are my purpose
You're everything..."
~Arya F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 02-04-2010 16:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak

Nie będę oryginalna pisząc, że Percy, bo ja również go nienawidzę. Lizus - i tyle.
Trudno nazwać go "czarną owcą", bo uczył się dobrze, a to nieuków nazywa się "zakałami". Ale tutaj pasują oba te określenia, bo był tak ambitny i tak samolubny, że stał się "zakałą" więzi rodzinnych Weasley'ów. Dla mnie był nie do wytrzymania od samego początku. Ale było sie przynajmniej z kogo ponabijać(patrz: bliźniacy Weasley) Uśmiech
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 04-04-2010 18:39
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 196
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.04.10
Medale:
Brak

Hm, oddałem głos na Percego, ale aż tak dobitnie nie mam przekonania że był zakałą. Każdy w swoim życiu popełnia błędy, ważne żeby je zrozumieć.

No cóż, ale Percy tych błędów popełnił najwięcej.

Ale to ja jestem mugolem?

Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie zniszczony...

[gg]19346735[/gg]

Pozdrawiam wszystkich fajnych ludzi. Pamiętajcie o antykoncepcji.
www.dajrap.wordpress.com Wyślij prywatną wiadomość
Przeskocz do forum:
RIGHT