Tytuł: Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Chemia - Dział: Białka, Gimnazjum

Dodane przez Deargdur dnia 15-03-2010 19:59
#6

Ser owszem ale ogórek,czy szynka myślę ze raczej nie (80%) ;]. Jak już zostało wymienione wyżej Kwas Azotowy to roztwór bardzo żrący i co się wiąże ścina białka dając zabarwienie żółte.W przypadku szynki może być rożnie w tej chwili mi jest ciężko to stwierdzić co się stanie z szynką.
Spróbuje na najbliższym swoim laboratorium to sprawdzić bo nie jestem ci w tym momencie na to pytanie odpowiedzieć. A Kwasu Azotowego nie mogę posiadać w domu.

_____________________
Gdzie skarb wasz tam serce wasze


Inni zauważają cie wtedy gdy coś od ciebie chcą,Dlatego warto mieć Przyjaciół!

Edytowane przez Deargdur dnia 15-03-2010 20:01