Dodane przez Michiru Kaio dnia 01-03-2009 15:55
#11
Dzień zaczynam od postawienia wody na kawę. Mogę wypić jej kilka dziennie. Rano nescafe z mlekiem, a jak mam wolną chwilę eksperymentuję. Gdy gdzieś jadę, zawsze muszę skoczyć gdzieś na kawkę. Wtedy wybieram sprawdzone smaki, a jak mnie jakiś zaintryguje to pozwalam sobie skosztować.
Bardzo polubiłam kawy serwowane w Wild Bean Café. Świetna jest tam kawa mocha pomarańczowo-imbirowa z dodatkiem czekolady i bitej śmietany. Lubię też karmelowe, imbirowe,cyunamonowe, czekoladowe i wiele innych. Moim marzeniem jest wypicie kawy Starbucksie. :shy:
Podam bardzo fajny przepisy z Wild Bean Café. Naprawdę warto spróbować.
Kawa imbirowa
6 łyżek kawy
1/2 l wody
8 łyżek miodu
1/2 łyżeczki imbiru
3 łyżki bitej śmietany
Wsyp do garnka imbir, zalej wodą i gotuj przez 2 minuty. Kawę wsyp do dzbanka, zalej imbirowym wrzątkiem i dodaj miód. Dokładnie wymieszaj całość. Po ostudzeniu podawaj z bitą śmietaną.
Dla 3 osób