· Stanowisko w Hogwarcie |
~TheGunner7
|
Dodany dnia 15-08-2015 14:38
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 54
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 14.08.15
Medale:
Brak
|
Witam!
Wyobraźcie sobie, że na wszystkich stanowiskach w Szkole Magii i Czarodziejstwa są wakaty (oczywiście jest Dyrektor ). Jakiego przedmiotu chcielibyście nauczać?
Ja oczywiście Historii Magii
Harry Potter: Tak.
Minerwa McGonagall: Weź sobie ciasteczko."
Dedykacja tego komentarza jest rozszczepiona na siedem cząstek. Dla Neila, dla Jessiki, dla Davida, dla Kenzie, dla Di, dla Anne, i dla drogi Gościu, jeśliś wytrwał z Harrym aż do końca.
|
|
|
|
~Kathleen_Black99
|
Dodany dnia 16-08-2015 14:32
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 382
Data rejestracji: 04.02.15
Medale:
Brak
|
Mojego ukochanego przedmiotu - Zielarstwa :D <3 Ewentualnie OPCM :)
Ballada o dwóch siostrach
Były dwie siostry: Noc i Śmierć,
Śmierć większa, a Noc mniejsza,
Noc była piękna jak sen, a Śmierć,
Śmierć była jeszcze piękniejsza.
|
|
|
|
~Eagle
|
Dodany dnia 16-08-2015 22:08
|
Użytkownik
Ranga: Lord
Punktów: 54246
Data rejestracji: 06.06.14
Medale:
Brak
|
Historia jest tym, co kocham <3 Więc na pewno nauczanie o historii Magii było by dla mnie najlepsze. Fascynuje mnie również Transmutacja, jest taka FANTASTYCZNA (po prostu)
Portret : " dobrze uzasadnione . "
|
|
|
|
~Dretwota
|
Dodany dnia 16-08-2015 23:32
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 49
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 16.08.15
Medale:
Brak
|
A mnie jakoś zawsze inspirowały Zaklęcia;] uważam że to najbardziej pierwotna nauka i najbardziej przydatna dla czarodzieja bo to taka podstawa podstaw. Jak w świecie mugoli język polski albo matematyka
|
|
~Lawinia White
|
Dodany dnia 17-08-2015 10:33
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 69
Data rejestracji: 20.07.15
Medale:
Brak
|
Ja , najbardziej lubię zielarstwo i OnMS ...........Mam dylemat jeśli muszę miedzy nimi wybierać....... Magiczne zwierzęta są chyba bardziej inspirujące .............chociaż zielarstwo tez ma swoje plusy .............więc wciąż jestem niezdecydowana......................
Edytowane przez Lawinia White dnia 17-08-2015 10:34 |
|
|
|
~LimonQa
|
Dodany dnia 17-08-2015 11:28
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 155
Data rejestracji: 22.09.14
Medale:
Brak
|
Obrona przed czarną magią!
|
|
~LilyPotter
|
Dodany dnia 24-01-2016 15:38
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
Eliksiry! Chemia zawsze była moim konikiem, no, do połowy liceum, ale gdybym tylko miała możliwość zagłębienia się w taki świat, bardzo chętnie bym to zrobiła. Po co różdżka, skoro za pomocą kilku składników i odpowiednich umiejętności można nawet opóźnić śmierć, uwarzyć chwałę, zrobić wiele, wiele rzeczy, których nie da się zrobić różdżką i nawet bardzo dobrym zaklęciem.
Ewentualnie wybrałabym historię magii - ostatnio mam spore ciągotki do historii, chociaż historia wychowania i myśli pedagogicznej to nie jest to, co studenty lubią najbardziej.
|
~pani_granger
|
Dodany dnia 26-01-2016 14:06
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 87
Data rejestracji: 12.08.15
Medale:
Brak
|
Mhh, trudny wybór, ale myślę że wybrałabym transmutację, obronę przed czarną magią lub eliksiry
|
|
~Miecio
|
Dodany dnia 27-01-2016 18:11
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 147
Data rejestracji: 25.12.12
Medale:
Brak
|
Obrony Przed Czarną Magią. Jakoś najbardziej to do mnie przemawia.
|
~wiechlina roczna
|
Dodany dnia 27-01-2016 19:32
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2520
Data rejestracji: 11.05.15
Medale:
|
Najbardziej eliksirów, bo robienie ciekawych doświadczeń oraz obserwowanie zaskoczonych i głupich min tych co się nawinęli to świetna zabawa. Przez całą szkołę średnią tak się bawiłem. Najlepsze było jak kuzyn wszedł wprost, w chmurę oparów amoniaku. Którą z pomieszczenia wywiewał przeciąg i zwiewał kaszląc ze łzami, w oczach. Bardzo lubiłem też teorię chemii, bo wzory i opisy są niemal magiczne, a przynajmniej dla wielu to "czarna magia" . Ale Zielarstwo lub Opieka nad Magicznymi Stworzeniami również mogłaby być. To są zajęcia głównie typowo praktyczne. Ostatecznie zanudzanie uczniów Historią Magii, lub Mugoloznawstwem, też jest fajne.
Edytowane przez wiechlina roczna dnia 29-01-2016 18:43 |
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 27-01-2016 19:59
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Wydawać by się mogło, że nauczanie mam we krwi, i powinienem być nauczycielem, skoro mama nauczała biologii przez 37 lat. Jednak nie wytrzymałbym z "dzisiejszą młodzieżą" - tych rozwydrzonych i... Nieważne zresztą W Hogwarcie chciałbym nauczać Historii Magii. Uważam, że Rowling sama nie lubiła historii w ogóle, dlatego w tak paskudny sposób oszpeciła ten przedmiot czyniąc z niego najnudniejszy przedmiot w świecie magii. Już chyba gnomy w ogródku Weasleyów były bardziej "atrakcyjne". Myślę, że Dumbledore sam zawinił, bo kiego muchomora trzymał ducha Binnsa, który nawet Hermionę potrafił "uśpić" na swoich zajęciach. Trzeba było kogoś młodego, żywego i z zapałem do tego, żeby wykładał ten przedmiot. Mnie na pewno zainteresowałyby wojny olbrzymów, bunty goblinów czy utworzenie Międzynarodowej Konfederacji Czarodziejów, o tym, że czarodzieje z Liechtensteinu się zbuntowali, bo uważali, że trzeba zaprzestać polowań na trolle... Czyż to niepasjonujące? Historię w mugolskich szkołach zawsze lubiłem, miałem bardzo dobre oceny, i zapamiętywanie dat nie sprawiało mi nigdy żadnych problemów. Dlatego wybieram i zaznaczam w ankiecie historię magii.
|
~0slytherin0
|
Dodany dnia 27-01-2016 20:22
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 93
Data rejestracji: 06.09.14
Medale:
Brak
|
Uczyłabym Eliksirów albo OPCM , zaklęć w sumie też. Moim zdaniem te 3 przedmioty są bardzo ważne w świecie magii i to one sprawiają, że czarodziej staję się kimś wielkim. Historia magii w sumie też jest bardzo ważna , moim zdaniem czarodziej powinien znać historię tak samo jak my Polacy naszą historię !
|
~TheWarsaw1920
|
Dodany dnia 29-01-2016 17:45
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1880
Data rejestracji: 06.01.12
Medale:
|
Jako, że chcę zostać weterynarzem, to chyba moim wymarzonym przedmiotem byłaby Opieka Nad Magicznymi Stworzeniami. W sumie, to Hagrida i tak przypominam, więc...
|
~nebelmeer
|
Dodany dnia 30-01-2016 18:43
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 13
Data rejestracji: 30.01.16
Medale:
Brak
|
Chciałabym uczyć zaklęć albo Opieki nad Magicznymi Stworzeniami. Ale lepiej sprawdziłabym się pewnie w drugim przypadku... szczególnie, że jakoś lepiej dogaduję się ze zwierzętami niż z ludźmi. No i byłaby to o niebo przyjemniejsza praca. ^^ |
|
|
|
~Nikaa
|
Dodany dnia 30-01-2016 21:30
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 537
Data rejestracji: 26.01.15
Medale:
Brak
|
Ja najchętniej uczyłabym eliksirów. Jest to chyba mój ulubiony przedmiot w Hogwarcie. Poza tym lubię chemię i biologię. Te różne doświadczenia itd. Ewentualnie wybrałabym zaklęcia. Jest to ważny przedmiot, podstawa dla każdego czarodzieja.
|
|
|