Hogsmeade.pl on Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaDownloadCytatyLinkiFAQSzukaj
Ostatnie artykuły
» Polowania na czarownice

Opis:

Czy zastanawialiście się kiedyś, jaki los spotykał ludzi podejrzewanych o uprawianie praktyk magicznych w średniowieczu i czasach nowożytnych? Nie? Zachęcam więc do zagłębienia się w lekturze tego artykułu.

Czytaj...

» Jak pisać newsy?

Opis:

Czyli krótki poradnik.

Czytaj...

» Z życia lego-Harry'e...

Opis:

Prace nadesłane na konkurs związany z premierą gry LEGO Harry Potter Lata 1-4

Czytaj...

» KoPA, czyli Krótko o...

Opis:

Zanim postanowisz nadesłać na stronę swoją pracę lub wysłać PW do admina z pytaniem o powód jej odrzucenia - przeczytaj ten tekst - może wiele wyjaśnić.

Czytaj...

» Dobrze wypieczone pr...

Opis:

Dobrze wypieczone przepisy na czarujący wypoczynek w wolne majowe dni przysłane przez miłośniczki hogsmeadowych konkursów, wzbogacone o wspomnienia z dawnych lat...

Czytaj...

Nawigacja
» Strona główna
» Newsy
» Artykuły
» Forum
» Puls Hogsmeade
» Chat
» Galeria
» FAQ
» Zasady nadsyłania zdjęć
» Zasady nadsyłania arykułów
» Download
» Cytaty
» Linki
» Szukaj

» Regulamin
» Regulamin chata
» Statystyki
» Rangi
» Galeria Chwały
» Lista użytkowników
» Grupy użytkowników
» Ranking użytkowników
» Tiara przydziału
» Domy
» Puchar domów
» Redakcja
» Propozycje
» Zgłoszone błędy
» Kontakt
» Reklama na Hogsmeade
W świecie mugoli
» Minicity
» Grupa Last.fm
» Profil na Facebooku
Ankieta
Kto wygra Turniej Magiczny 2010?

Musisz się zalogować, aby móc zagłosować.
Losowy cytat
Tottenham Court Road
Tottenham Court Road
Gdzie jesteśmy? - usłyszał głos Rona.
Otworzył oczy. Przez chwilę myślał, że nadal są w Norze, bo otaczali ich ludzie.
- Tottenham Court Road - wydyszała Hermiona

Ostatnie zdjęcia
Ostatnie pliki
Czcionka z postaciam... [234.51KB]
Domy w Hogwarcie - H... [158.3KB]
Tapety z filmu Harry... [0]
Tapety z filmu Harry... [0]
Ikony Harry Potter [1.15MB]

Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Off Topic
»»» Zamierzacie studiować? Na jakim kierunku?
Drukuj temat · Zamierzacie studiować? Na jakim kierunku?
^Milla F
Dodany dnia 29-07-2010 20:56
Administrator

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybraniec
Punktów: 8167
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Mój poprzedni post z tego tematu jest taki śmieszny, w ogóle nie trafiłam ze swoim kierunkiem Rozbawiony

Życie mnie tak poprowadziło, że od października będę studentką Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie na kierunku Inżynieria Środowiska. Składałam jeszcze papiery na Polibude Białostocką na zarządzanie i inżynierię produkcji [bratowa mi od razu odradziła, bo podobno wszyscy się z tego śmieją ;d] oraz Uniwersytet Ekonomiczny w Kraku na analitykę gospodarczą. Dostałam się na wszystkie, więc został mi wybór między obiema uczelniami krakowskimi. Ostatecznie na Un. Ekon. załapałam się z minimalną ilością punktów potrzebnych na ten kierunek, a AGH ma większą renomę i ogólnie wiele osób mnie namawiało na tą uczelnię ["Dominika, !LoonyHaw + parę osób jeszcze], więc padło na to drugie.

A, bym zapomniała. Nie dość, że idę na kierunek zamawiany, to jeszcze fajne specjalizacje są do wyboru ^^. Zapewne wybiorę Odnawialne źródła energii.

Edytowane przez Milla dnia 29-07-2010 21:27
http://www.montypython.fora.pl Wyślij prywatną wiadomość
~InLoveWithSnape F
Dodany dnia 01-08-2010 02:41
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 301
Data rejestracji: 29.07.10
Medale:
Brak

Ja zawsze wiedziałam, że chcę studiować. Problem był tylko co. Przez całą podstawówkę, gimnazjum i większą część liceum jasne było dla mnie, że idę do szkoły teatralnej. W końcu całe moje dzieciństwo opierało się na wystąpieniach w przedstawieniach teatralnych i konkursach recytatorskich. Było to coś co mnie kręci, wierzyłam też że mam talent. Jednak im bliżej było 3 liceum, tym większy strach mnie ogarnął. Na takie studia to jednak ciężko się dostać i trzeba bardzo, ale to bardzo się napracować. Tu nie wystarczy zdać matury, na maturę możesz się wykuć i ją zdasz bez problemu, natomiast talentu w sobie nie wykujesz...hehe Język I wtedy właśnie podjęłam decyzję, że oddam się mojej drugiej pasji- językowi hiszpańskiemu. Jestem samoukiem, wierzyłam w swoje możliwości i byłam przekonana, że poradzę sobie na maturze rozszerzonej. I sobie poradziłam, zdając ją na 80%. Ale niestety na filologię hiszpańską też się nie dostałamZły Chciałam iść na UAM do Poznania, a tam hiszpański był tylko dodatkiem, tam liczył się dla nich rozszerzony angielski i polski- totalny absurd, w końcu ja chcę studiować hiszpański, więc to fakt, że znam ten język powinien ich najbardziej obchodzić. Zabrakło mi za dużo punktów...I pomyśleć, że teraz sobie tam studiują osoby, które nawet "Hola, que tal?" wcześniej nie umiały powiedziećZły No, ale jakoś się z tym pogodziłam i wylądowałam ostatecznie na turystyce i rekreacji. Obecnie skończyłam pierwszy rok na Uniwersytecie Szczecińskim. Są to studia 3 letnie- licencjackie, magistra zamierzam robić w innym mieście, najprawdopodobniej Kraków Uśmiech Studiuje mi się lekko, łatwo i przyjemnie, chociaż w 1 semestrze miałam jedną poprawkę na sesji, ale udało mi się zaliczyć. Teraz wybieram specjalizację- krajoznawstwo. Zamierzam iść w kierunku przewodnika wycieczki Uśmiech Może nie spełniłam do końca marzeń, które gdzieś tam we mnie wciąż tkwią, ale mogę powiedzieć, że jestem zadowolona gdyż po części pokrywa się to z moimi zainteresowaniami. Moja kumpela wylądowała na budownictwieZszokowany To jest dopiero iść byle gdzie na studia. Przez całe liceum co 5 minut zmieniała zdanie, aż w końcu poszła tam gdzie się dostała, studiować po to aby studiować z braku laku. Cieszę się, że ja nie miałam takich dylematów Uśmiech
Studiowanie to fajna rzecz. Dużo lepsza od tego co przeżywamy w szkole Uśmiech

[...]- Albusie Severusie- powiedział to tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu- nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem jakiego znałem. [...]

"- Przez te wszystkie lata? ...
- Zawsze."

"Umysł nie jest książką, która można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie. Myśli nie są wyryte wewnątrz czaszki gdzie mógłby je przejrzeć jakiś intruz. Umysł to rzecz złożona i wielowarstwowa."

In love with Snape <33

Edytowane przez InLoveWithSnape dnia 01-08-2010 02:47
Wyślij prywatną wiadomość
~Pandora F
Dodany dnia 03-08-2010 23:24
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1208
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak

ja chcę studiować medycynę,zrobić specjalizacje z onkologii dziecięcej i pomagać dzieciakom...to taki pokrótce mój plan życiowyUśmiech

"jeśli człowiek niszczy jedno życie, to jest tak, jak gdyby zniszczył cały świat. A jeśli człowiek ratuje jedno życie, to jest tak, jak gdyby uratował cały świat"

(Talmud Babiloński, Sanhedryn, 37a).

i28.tinypic.com/333hc1k.jpg
Wyślij prywatną wiadomość
Przeskocz do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się.