Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 1027
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Kino
»»» HSM - High School Musical
Czy lubicie High School Musical?
Tak Tak 37%[25 głosów]
Nie Nie 52%[35 głosów]
Nie mam zdania o tym filmie Nie mam zdania o tym filmie 10%[7 głosów]
Głosów ogółem : 67
Drukuj temat · HSM - High School Musical
~mistake F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 26-10-2008 21:38
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak

Po prostu High School Musical, lubicie a może nie? Działają wam na nerwy amory Zaca i Vanessy? Co myślicie o tym filmie? Jeżeli lubicie, które postaci są waszymi ulubionymi, a które nie? Widzieliście ostatnią część? Jeśli tak, podobało wam się? Zapraszam do dyskusji.
Wyślij prywatną wiadomość
!Ariana F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 26-10-2008 21:48
VIP

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak

Dno i dwa metry mułu. To wszystko, co mam do powiedzenia o tym czymś. Ale że mogłoby mi to zostać poczytane za spam to dodam jeszcze, że w życiu nie widziałam większej głupot i zadziwiają mnie ludzie, którym to się podoba. Ale też bez bicia przyznaje, że widziałam tylko kilkuminutowe fragmenty, bo tego się po prostu nie da oglądać, więc za bardzo nie znam "fabuły" (o ile to coś może mieć fabułę).
Edytowane przez Ariana dnia 21-11-2008 21:41
~Cee F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 26-10-2008 21:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Ou... wydawało mi się, że już był ten temat, ale przewałkowałam cały dział o filmie i nie spotkałam się z podobnym tematem.
Powiem jedno: podpisuję się rękami i nogami pod postami Ariany, która trafnie określiła HSM: dno i dwa metry mułu. Rozbawiony Nie mogę strawić takiego rodzaju opowiastek, słodkich. Dziewczynki bez skazy, wymuskani, umięśnieni chłopcy - oto przepis na sukces. Bo co jak co (na litość Bożeny) niestety TO coś odniosło sukces wśród spragnionych nastolateczek, które przed każdym wyjściem czy przyjściem do domu całują plakat Zaca.
Oglądnęłam pierwszą część - dało się ledwo przeżyć. Druga część - nie dało się przeżyć, wyłączyłam po kilkunastu minutach. Czułam się jak po zjedzeniu bagatela trzech słoików nutelli. ;<
Ciągle jednak chodzi mi po głowie, jak będąc w piątek w kinie i wychodząc z sali kinowej, usłyszałam, jak jedna z opiekunek grupy, który przyjechała również do kina mówi: "kto chce iść na "Hajt Skol Muzykal"? Myślałam, że padnę. Dowcipniś

Edytowane przez Cee dnia 03-11-2008 22:11
!Ariana F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 26-10-2008 22:08
VIP

Awatar

Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Medale:
Brak

Ou... wydawało mi się, że już był ten temat, ale przewałkowałam cały dział o filmie i nie spotkałam się z podobnym tematem.

Sprawdzałam, nie ma. ;p To znaczy jest ten, ale to nie to samo.
!Delirantka F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 26-10-2008 22:46
VIP

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2914
Medale:
Brak

A ja mam wrażenie, że już gdzieś narzekałam sobie na ten film.
Ekhm, można i po raz drugi.
Tak więc, Hajt Skol Muzykal jest filmem, który utwierdza mnie w przekonaniu, iż na głupocie można zarobić kupę kasy. Bo czy tenże film ma jakieś przesłanie? Wartościową fabułę? Czy ukazuje niebanalną historię? Jeżeli odpowiedziałeś tak na którekolwiek z tych trzech pytań, idź i obejrzyj HSM ponownie, po czym jeszcze raz zastanów się nad odpowiedzią na to pytanie.
Tak, czy inaczej, film ma masę fanów, gwiazdki HSM regularnie zaszczycają okładki Brawo i Popkornu (jak ja dawno nie widziałam tej gazety... jeszcze ją wydają? 0o'), i pomimo tego, że film jest pusty i głupi, kasy zbija mnóstwo.
Żeby nie było - mjuzikal ów oglądałam - obie części. Nie ujął mnie, nie zachwycił, za to chwilami rozśmieszał do łez. Zwłaszcza na tych romantycznych scenach. Dno, jak dla mnie. Pierwsza część miała sensowniejszą fabułę, ale zachowanie postaci, ubiór - nie wiem, jak to określić, ale wszystko było nienaturalnie niewinne i cnotliwe (?) ;d. Druga część pod tym względem była lepsza, ale za to fabuła była beznadziejna. Niestety, pseudo-romantyzmy zawsze mnie rozśmieszały i wcale się to nie zmienia. Zwłaszcza takie durne, jak w HSM.
Jednym słowem: beznadzieja. Jak dla mnie.

Δ = b² - 4ac
!Inferius F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 27-10-2008 02:03
VIP

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2042
Medale:
Brak

A mi tam nawet ten film sie podoba, może i nie jest wypasiony, ale jeśli miałbym wybierać na co iść z laską do kina to wolałbym iść na hsm niż komedię romantyczna typu 'tylko mnie kochaj'. btw we srode ide na hsm 3Język
~Malaga F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 27-10-2008 08:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1432
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 14.10.08
Medale:
Medal

Dno i wodorosty.
Ale zacznijmy od tego, że nienawidzę Disney'owskich produkcji z zasady. I kiedy zobaczyłam na okładce jakiejś szmacianej gazety piękną, idealną, uśmiechniętą, super-szczupłą, idealnie ubraną dziewczynę oraz 'niby' pięknego (dla mnie NAPRAWDĘ jest obleśny), wysportowanego etcetera etcetera chłoptasia, miałam mdłości. Obiecałam sobie, że nigdy tego nie obejrzę. Jednak któregoś dnia, z powodu niesamowitej nudy obejrzałyśmy z koleżanką dwójkę.
Bleee.
Tyle mam do powiedzenia.
jak to inne suhaki mogą i chcą.

- Medżik Dżemik, 15 III 2009 godzina 15Kotecek4:28

Hm, jakby ktoś był zainteresowany nowym forum dla początkujących pisarzy lub poetów, to zapraszam na PW. Może Mirriel to to nie jest, ale napewno coś dobrego z tego wyjdzie ;P Także - pisarze, do piór (klawiatur)! I po adresik na PW.
!Cathy F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 27-10-2008 20:23
VIP

Awatar

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 888
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak

Hm.
Ja jestem człowiek zajęty [ekhem] i jakoś nigdy nie udało mi się tego cuda obejrzeć w całości. Widziałam kilka urywków bodaj z 2 części. Najbardziej śmieszył mnie ten nienaturalny dramatyzm i zachowania bohaterów podczas śpiewania. Może jestem dziwna, ale śmiałam się na tych z pozoru dramatycznych momentach. To co oglądnęłam jakoś nie przypadło mi do gustu, ale sama recenzji wystawiać nie będę. Mogę tylko powiedzieć, że zaczyna mi się robić niedobrze [żeby nie używać tu bardziej wulgarnych określeń], za każdym razem, jak koleżanki częstują mnie porcją newsów na temat Zaca i Vanessy, ale to już temat na inną dyskusję.
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 30-10-2008 23:03
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 824
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Pod silną presją ze strony mojej koleżanki torturującej mnie miesiącami mówieniem o filmie, którego nie widziałam i widzieć nie chciałam, pewnego strasznego dnia obejrzałam HSM 2.
Najkrócej - chała okropna i przeraźliwa. Fabuła - brak; zamiast tego podano widzowi tony cukru, lukru i innych zdecydowanie za słodkich produktów Oczko
"aktorzy"... wątpię, żeby Meryl Streep i Johny Deep zdołali zrobić z Gabrieli i Troya pełnokrwistych bohaterów, więc czego wymagać od "Zanessy"??
Wszyscy zachwycają się muzyką z tego filmu; dla mnie wszystkie piosenki są takie same, nawet wykonawcy robią identyczne miny we wszystkich utworach.
Ale to, co mnie rozwaliło ostatecznie, to scena na łączce (czy, jak kto woli, na polu golfowym). Zac Effron biegający, skakający i hasający po zielonej trawce niczym jakiś wyjątkowo ruchliwy królik to jak dla mnie za wiele. Leżę, kwiczę i proszę o pomoc.

A co do trzeciej części - ku wielkiemu rozczarowaniu mojej koleżanki zdecydowanie odmawiam zapłacenia 16 zł za obejrzenie tego tworu ( ramach rekompensaty na urodziny kupiłam jej kalendarz - oczywiście z "hajczem" ).

"A: Znajdujesz się w miejscu, gdzie nie obowiązuje prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
K: A jest takie miejsce, w którym obowiązuje?"
Oficer, reż. Maciej Dejczer

"Szczęście nie zna politycznych granic i układów, nie hołduje żadnej ideologii, ba, ono nawet bywa niezgodne z dekalogiem."
Dorota Terakowska

CREDIT: ikonka by by [info]yourbestbeticon
http://zloty-las.livejournal.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Chichuana F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 15:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1265
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak

Jak komuś może się podobać ta przesłodzona, cukierkowa historia nastoletniej miłości? Dla mnie to beznadzieja. Generalnie nie mam nic przeciwko filmom "miusicalowym", ale to jest przegięcie na całej linii.

Na domiar mojej złej opinii o tym filmie, mój były wf-ista z 2 klasy gimnazjum miał włosy ścięte właśnie jak Zac! Żal! Dobrze, że uczył mnie tylko przez rok, bo bym nie wytrzymała. Dwudziestoparoletni zboczeniec! 0.o

Polecam "A Very Potter Miusical" i "A Very Potter Sequel" wyprodukowane przez StarKid. Aż szkoda, że w Polsce są tak mało popularni! Rozbawiony

Edytowane przez Chichuana dnia 03-11-2008 15:35
~Upiorzyca F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 16:11
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1105
Medale:
Brak

Hm, hm (*podpiera ręką głowę i zastanawia się jak by tu się wypowiedzieć),
No więc po obejrzeniu dwóch części stwierdzam że ten film to wyjątkowy gniot.
- Ci przesłodzeni, wylizani aktorzy nie umieją w ogóle grać
- brak jakiekolwiek przesłania
- przesłodzona rzeczywistość
- wkurza mnie że enta z kolei dziesięciolatka podchodzi do mnie z pytaniem pod tytułem: Czyż ten Zac nie jest piękny? - piękny to on może jest tylko z dala ode mnie.

Maria Dąbrowska
~nymph F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 16:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1070
Medale:
Brak

film jest do bani w którym graja przesłodzone "gwiazdki" disneya o bezsensownej fabule dla małych dziewczynek zakochanych w efronie o matko bez przesady ale ten film to kompletne dno i tyle
~IceLady F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 16:49
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 49
Data rejestracji: 02.11.08
Medale:
Brak

oj juz nie moge słuchać i czytać o tym filmie normalnie wszędzie pełno tych gwiazdek jednego filmu kurde to jest takie powalone że szok filmik dla małolat hihi pozdro dla fanek HSM JęzykJęzyk bez przesady
~zakochana04 F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 16:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Animag Lew
Punktów: 556
Medale:
Brak

Film może i nie jest doskonały, nie jest to coś na co warto wydawać mnóstwo kasy i fatygować się do kina, i na pewno nie będzie z tego hitu, ale obejrzałam obie części i mi się podobało. I jak większość z was nie uważam i nigdy nie będę uważała Zacka za "super ciacho", bo nim nie jest, a i aktorki są do D...
www.inna-hermiona.xt.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Carmini F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 16:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 474
Medale:
Medal

a więc....lubię ten film...
w środę jade z klasa na HSM3 do kina.

Był ktoś ? i jakie macie opinie?
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 17:28
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak

w środę jade z klasa na HSM3 do kina.

Był ktoś ? i jakie macie opinie?

Ha! A ja byłam, z siostrą i koleżanką. Szczerze powiedziawszy to nie wiem jaka ta część jest w stosunku do dwóch poprzednich bo nie oglądałam. Mi się podobał, jednak bez przesady, nie szaleje za nim a tym bardziej za "super, słodkim Efronkiem". Żenada...jednak wracając do filmu, piosenki Vanessy nie były aż takie złe a cała fabuła nie była najgorsza.
~Ann F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 17:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
Medal

Ja po prostu nie trawię głównych bohaterów. Poza tym fabuła banalna i niezwykle przewidywalna, a akcja nudna jak przysłowiowe flaki z olejem. Obejrzałam Pierwszą część(zupełnie przypadkiem) i fragment drugiej, a szczerze powiedziawszy to trzeciej nawet nie jestem ciekawa. O HSM jest głośno, ale za niedługo wszyscy o nim zapomną, a fanki Disneya znajdą sobie nowych idoli i dostaną świra na ich punkcie. Po prostu błędne koło i szkoda słów.

Edytowane przez Ann dnia 14-05-2009 15:44
!Lady Shadow F
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 18:28
VIP

Awatar

Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Omg!

O.o mi też się tak wydawało ale i też przeszukałam i nic...
A co wracając do tematu, nie po prostu nie trawię HSM jeden i wszystkie jedo części. Fabuła też mi się nie podoba, co ja gadam... przecież ten film praktycznie nie ma jako takiej fabuły. A postacie... słodziutki Zac działa mi na nerwy a te piosenki, jeszcze gorzej...
Po prostu nie lubię i tylę O.o
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 19:13
VIP

Awatar

Ranga: Dziedzic Ravenclaw
Punktów: 6047
Medale:
Medal

A ja lubię HSM ;]
Na pewno nie jestem ich fanką (moja 12-letnia kuzynka ma plecak, piórnik, wszystkie zeszyty i pościel z ich podobiznami ;P).
Mam te 16 lat, ale jak leci w telewizji to z chęcią oglądam, choć szkoda mi wydać by było kasę na bilet do kina.
Okej, postacie Zacka i Vannesy też nie należą do moich ulubionych, ale nie na tyle bym znienawidziła film jak większość, która się tu wypowiadała.

Może HSM nie jest to film najwyższych lotów, Oscara nie dostanie, ale jest to przecież po prostu kino rozrywkowe ;]
wolałbym iść na hsm niż komedię romantyczna typu 'tylko mnie kochaj'.
Zgadzam się ^^ Uważam, że polskie filmy (nie tylko te romantyczne) to jest przykład dna, którego nie warto oglądać.

hogsmeade.pl/tiara,ravenclaw,ona.gif
~Temeraire F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2008 19:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak

Czyżby deja vu? Gdzieś już pisałam o tej słitaśnej produkcji, na pewno.
Tak czy inaczej, napisać drugi raz też nie zaszkodzi.
A więc, Hajt Skol Muzykal najprościej jest określić jednym krótkim wyrazem - dno. I kupa glonów. Bezsensowna fabuła, nic nie wnosząca, bez żadnego morału, tylko cały czas słodko, różowo i lalala. Bleee. Przesłodzone, sztuczne zachowania, pioseneczki z playbacków, od których chce się rzygać i 'dramatyczne' momenty wzbudzające śmiech, pobłażanie i nic więcej. Film jest bezsensowny, przesłodzony i różowy, mimo to zarobili na nim kupę kasy i ma mnóstwo fanów. Gwiazdki Disney'a z bełtem zamiast mózgu lansują się i reklamują, byle tylko było głośno o nich, a równie słitaśne nastolatki to kupują. Żenada. W mojej gópijej klasie jest mnóstwo fanek tejże produkcji i ciągle nadają tylko o tym jaki to Zakuś Efron jest śliczny i Vanessa 'pięknie' śpiewa.
Dno.
Przeskocz do forum:
RIGHT