Dom:Gryffindor Ranga: Młody Czarodziej Punktów: 760 Ostrzeżeń: 0 Postów: 174 Data rejestracji: 02.06.13 Medale: Brak
mniszek_pospolity napisał/a:
Byłem przekonany, że taki temat już założyłem. No trudno...W każdym bądź razie w najbliższych dniach wszyscy będą mogli się przekonać o jakim filmie w końcu mowa...Nie wierzę, że nikt nie oglądał tej fantastycznej czarnej komedii w gwiazdorskiej obsadzie. Fabuła w skrócie ?
Opowieść o pewnej ekscentrycznej rodzinie, mieszkającej w domu na odludziu. Głową rodziny jest Gomez Addams (Raul Julia) - z uwodzicielskim wąsikiem i w stroju a la Rudolf Valentino. Do szaleństwa kocha żonę, Morticię (Anjelica Huston), która nie rozstaje się z czarną suknią. Dzieci Addamsów: Pugsley i kilkunastoletnia Wednesday są nie mniej ekscentryczne. Cała rodzina ceni wszystko, co ma posmak grozy. Pewnego dnia pojawia sie zaginiony brat Gomeza - Fester (Christopher Lloyd)...
źródło : Filmweb
To w skrócie...Film ma bawić a nie straszyć, no jest przecudny. To moim zdaniem najlepsza czarna komedia wszech czasów ! Muzyka, zdjęcia, klimat, obsada...Widziałem chyba z 90 razy, nigdy się nie nudzi. Dodam zwiastun i zdjęcie uroczej rodzinki, może komuś coś do głowy przyjdzie. Zamierzacie go jutro lub w niedzielę obejrzeć ? A jak widzieliście, to jak Wam się podobał ? Przeciętny, dobry, beznadziejny ? Odpowiedzi uzasadnijcie. Emisja w sobotę o 19.30, niedzielę 0 14.30 - może w weekend znajdziecie czas ^^ Polecam gorąco, i zachęcam. Na sam koniec dodam, że na Filmwebie ma średnią ocen 7,3/10, reżyserem jest oczywiście Barry Sonnenfeld ("Faceci w czerni", "Bardzo Dziki Zachód", "Misery", "Wyrzuć mamę z pociągu", "Ladykillers, czyli zabójczy kwintet"...) - klasyk. Ciekawe czy Tim Burton mu dorówna ? Jak myślcie ? Ale najpierw obejrzycie film ;p no i w rolę Wednesday wciela się cudowna Christina Ricci.
Jak byłam mała strasznie lubiłam oglądać ten film. Moi rodzice twierdzili, że to jakaś głupota, a ja byłam wręcz urzeczona. Szczerze mówiąc, teraz nawet za bardzo nie pamiętam o co chodziło. Najbardziej utkwiła mi w pamięci taka chodząca dłoń no i oczywiście bohaterowie, ale co oni tam robili, jak potoczyły się ich losy to nie wiem Oczywiście obejrzę z wielką przyjemnością, trzeba odświeżyć pamięć
Świat nie dzieli się na ludzi normalnych i nienormalnych,tylko na tych którzy są pozamykani w zakładach i na tych ,którzy nie zostali jeszcze przebadani ;D
______________________ "Miłość nie polega na tym, aby wzajemnie sobie się przyglądać, lecz aby patrzeć razem w tym samym kierunku."
Założyłeś. I osobiście go usunąłeś (jak i mniej więcej 20 innych tematów filmowych), żeby znowu nie było na mnie.
Oglądałam ten film, chyba nawet kilka razy. Podobał mi się w dzieciństwie, namiętnie oglądałam też serial. Ale żeby tak od razu się jarać i chcieć do tego wracać - nie za bardzo. W tej chwili to dla mnie coś jak "Kevin sam w domu" - historia zdecydowanie przejedzona.
Aha, co do Burtona, to nie mogę się doczekać jego spojrzenia na tę historię.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
chyba nawet kilka razy. Podobał mi się w dzieciństwie, namiętnie oglądałam też serial.
Z tą różnicą, że serial nie ma właściwie nic wspólnego z samym filmem. Dla mnie ten serial to padaka do kwadratu. Nie ta klasa, nie ci aktorzy, nie ten klimat. Tylko takie tanie badziewie w zasadzie. Na FOX KIDS emitowali, ale do filmu to mu daleko...bardzo daleko.
No i bez przesady, że to taki 2 Kevin. Ile razy tego Kevina powtarzają, a ile samych Addamsów ? Nie ma nawet porównania. No ja się jaram, i będę się jarał, bo film jest naprawdę dobry, i uważam go za majstersztyk w dziedzinie czarnej komedii.
A Burton ? On lubi takie mroczne klimaty, i sam jestem ciekaw jak to mu wyjdzie, ale nie sądzę, żeby powstał lepszy film. Spodziewam się, że bazował będzie bardziej na komiksach autorstwa Charlesa Addamsa, i z tym też nie będzie dużo wspólnego (wątek zaginionego Festera jako brata Gomeza ), no ale zobaczymy.
EDIT : No i zapomniałbym o Rączce. Naprawdę fajnie zrobili z nią sceny - szczególnie jak w golfa z Gomezem gra, albo gdy bawi się rolką ^^
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄÂÄšÄÄÂĂÂwiadczenie usÄÂÄšÄÄÂĂÂug na najwyÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂszym poziomie, w tym rÄÂĂÂĂĹĄĂÂwnieÄÂÄšÄÝ̠dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂe bĂÂĂÂÄÂĂÂdĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂdej chwili moÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂesz dokonaĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄÂÄšÄÄÂĂÂci.