Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Charłak
Punktów: 5
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.03.14
Medale:
Brak
|
Jak wszyscy wiedzą Ron miał różdżkę po Charliem, czyli jak Charlie dał swoją różdżkę Ronowi to musiał sobie kupić drugą, a jak wiemy różdzka wybiera właściciela a nie można mieć dwóch różdżek.Może Ollivander zrobił mu drugą różdżkę z takim samym rdzeniem? |
Użytkownik

Ranga: Wszechmocny magik
Punktów: 6272
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.03.14
Medale:
Brak
|
Nieee, sądzę że do tych drobiazgów które czarowali w 1 i 2 klasie to czyjąś różdżką też się dało. ( dla tych którzy nie zrozumieli ) - Ron zepsuł swoją 1 różdżkę w czasie nieudanego lądowania latającym samochodem (ródżkę Charliego) a potem dopiero dostał swoją która go wybrała.
Wniosek - czary jakie Ron robił w 1 i 2 klasie mogły być do wykonania nie swoją różdżką . . . i zapewne tak było :-).
N: Jeszcze raz zobaczę tyle emot, a wstawię Ci tyle warnów, ile było minek.
Edytowane przez N dnia 31-03-2014 17:48 |
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Data rejestracji: 04.07.13
Medale:
Brak
|
różdżki zmieniają swych włascicieli więc być moż jak twoja różdżka zmieni własciciela lub zostanie zniszczona to inna cię wybierz (tak tylko sądze nie musi być to prawda bo nie jestem pewny że tak akurat jest) |
Użytkownik

Ranga: Wszechmocny magik
Punktów: 6272
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.03.14
Medale:
Brak
|
Chyba, że jest jakiś ,, rytuał'' po którym różdżka zmienia właściciela( ponownie go wybiera). A ponieważ Ron i Charlie są braćmi więc jakieś podobieństwo między nimi jest to może ona wybierała Rona? :-) |
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 401
Data rejestracji: 21.04.14
Medale:
Brak
|
Wątpię. Może potem Charlie zaatakował jakiegoś czarodzieja i wziął jego różdżkę stając się jej właścicielem. Sama nie wiem, bo nigdy się nad tym jakoś szczególnie nie interesowałam.
Choć może Ollivander wyprodukował dla niego różdżką z takim samym rdzeniem itd., ale szczerze w to wątpię, choć był dobrym w tym co robił.