· Najlepszy kapitan drużyny quidditcha Gryffindoru |
~Lavenda1234
|
Dodany dnia 31-12-2013 18:06
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 67
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 20.08.11
Medale:
Brak
|
Jak sądzicie, kto był najlepszym kapitanem drużyny quidditcha?
Moim zdaniem był nim Harry który zachowywał się racjonalnie i starał się dogadywać innymi członkami drużyny.
raven: Proszę o napisanie, dlaczego akurat tę postać uważacie za najlepszego kapitana drużyny. Posty bez uzasadnienia będą usuwane.
Edytowane przez raven dnia 23-04-2014 12:13 |
 |
|
|
~olusia09
|
Dodany dnia 01-01-2014 15:04
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 25.07.12
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem najlepszym kapitanem Gryffindoru był Harry.
Cokolwiek zrobisz w życiu, będzie bez znaczenia, ale bardzo ważne, byś to robił, bo nikt inny nie zrobi tego za ciebie. Gdy ktoś wkracza do twojego życia, połowa ciebie mówi: "Nie jesteś na to gotów." A druga połowa: "Uczyń ją swoją na zawsze." Michaelu Caroline zapytała mnie, co bym ci powiedział gdybyś mógł mnie usłyszeć. Teraz już wiem."Kocham cię."Tęsknię za tobą." I wybaczam ci."
|
 |
|
|
~Marta Black
|
Dodany dnia 03-01-2014 19:11
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 30
Data rejestracji: 03.01.14
Medale:
Brak
|
Według mnie najlepszym kapitanem był Harry. Umiał zapanować nad chaosem, który panował w ich drużynie. Miał on najtrudniej ze wszystkich kapitanów bo większość drużyny odeszła, przez co wybieranie składu zajęło mu bardzo dużo czasu. Harry był też najlepszym szukającym w historii Gryffindoru (przynajmniej według mnie).
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 03-01-2014 19:33
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Ja uważam, że zdecydowanie najlepszy był Oliver Wood. Chłopak miał pojęcie o grze i taktyce. Umiał pokierować zespołem, a to połowa sukcesu. Jego "fanatyzm" i chęć zwycięstwa potrafię doskonale zrozumieć. Sam uprawiałem wyczynowo piłkę nożną, i wiem jakie emocje towarzyszą na boisku. Z tego co wiadomo, to on w przyszłości został zawodowym obrońcą w lidze quditcha.
Potter moim zdaniem wypadał przy nim po prostu blado. Zdecydowanie nie miał tej charyzmy, wpływu na zawodników. U mnie Wood to ideał kapitana : wymagający, twardy, nieznoszący sprzeciwu.
Edytowane przez mniszek_pospolity dnia 03-01-2014 19:35 |
 |
|
|
~pottermanka135
|
Dodany dnia 12-01-2014 17:17
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.01.14
Medale:
Brak
|
Ja mam co do Harrego wątpliwości. Przecież nie zagrał w ostatnim meczu ( na własne życzenie). Według mnie najlepszym kapitanem gryfonów był Wood, on miał prawdziwą pasję, a właściwie lekką obsesję na punkcie swoje drużyny quidicza, co udowodnił w WA kiedy przegrali swój 1mecz. Jednak jak ktoś wcześniej powiedział ( i ja się w 100% zgadzam) że Harry był najlepszym szukającym w historii Gryfonów.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!!!
Edytowane przez pottermanka135 dnia 12-01-2014 17:20 |
 |
|
|
~Fredzia Weasley
|
Dodany dnia 16-01-2014 16:16
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 97
Data rejestracji: 07.01.14
Medale:
Brak
|
Harry, ale też miał wpadki np. szlaban u Snape`a 
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 19-01-2014 22:37
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Uważam, że najlepszym kapitanem był Oliver Wood. Quidditch to jego największa pasja, poświęcał mu cały swój wolny czas i wiązał z tym swoją przyszłość. Harry był bardziej spokojny i cichy, a do roli kapitana potrzebne są zdolności przywódcze. Widać, że Oliver został stworzony do tej roli.
|
~pilif 01
|
Dodany dnia 27-01-2014 19:00
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Charłak
Punktów: 6
Data rejestracji: 27.01.14
Medale:
Brak
|
Oliver Wood zawsze wiedział co robić |
 |
|
|
~Et Venefici
|
Dodany dnia 22-04-2014 16:59
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 401
Data rejestracji: 21.04.14
Medale:
Brak
|
Według mnie Wood. Znał się na grze i był wymagający, co bardzo się przydało biorąc pod uwagę wyniki meczów. Oliver poświęcał cały wolny czas grze, bo chciał być najlepszy. Właśnie taki powinien być kapitan. Quidditch to jego paja, kochał to, co pomaga w osiąganiu dobrych rezultatów. Nie obchodziło go narzekanie reszty drużyny. Kapitan musi być twardy!
Harry niezbyt dobrze przy nim wypadł. Był zbyt mało wymagający i wydaje mi się, że za życzliwy, co nieco dziwnie musi brzmieć. Brakowało mu ducha walki. Może próbował się jakoś dogadać z drużyną, ale nie o to chodzi w "rządzeniu".
|