VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Są zjawiska paranormalne, wampiry, smoki. Pomyślałem, że dobrze będzie dodać również Lykanów. Wielu pewnie nie wierzy w te istoty ( podobnie zresztą jak w wampiry ), ale czy kiedykolwiek zastanawialiście się czy istnieje możliwość, że wilkołaki jednak istnieją naprawdę ? Istnieje taka choroba likantropia. Co prawda ludzie, którzy na nią zapadają nie są prawdziwymi wilkołakami, ale są o tym tak święcie przekonani, że zachowują się jak bohaterowie horrorów. Podczas pełni księżyca biegają nago po lasach starając upolować się jakąś zwierzynę. Oczywiście wiadomo gdzie tacy ludzie potem trafiają. Polecam film "Wilk", w którym główną rolę gra Jack Nicholson - to chyba najlepsza produkcja, która opisuje co dzieje się z człowiekiem-wilkiem podczas pełni księżyca 

Dom: Gryffindor
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak
|
Cóż, od choroby się zaczęło,potem poszła wodza wyobraźni ludzkiej. Wampiry zaczęły się od porfirii, bardziej znanej jako wampiryzm, a wilkołaki od likantropii, oczywiście, słyszałam o owej chorobie. są nawet ludzie, którzy wierzą, że zostaną wilkołakami. Osoby chore, a potwory to dwie różne rzeczy. Od choroby zapewne wzięła się legenda o wilkołaku. Jak już wspomniałam puszczono wodze fantazji. Wampirom dodali wypijanie krwi, a wilkołakom dodali zamienianie się w wilka. Takie jest moje zdanie. przynajmniej jak do teraz Filmu jeszcze nie oglądałam 
|