· Dlaczego Voldemort miał taką twarz? |
~rafax2
|
Dodany dnia 05-02-2013 18:23
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Charłak
Punktów: 8
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 02.01.13
Medale:
Brak
|
Witam,od pewnego czasu ciekawi mnie(nie czytałem wszystkich tomów HP^^)dlaczego voldemort gdy"był" Tomem Ridllem,miał"normalną"twarz,a "potem" zrobiła mu się taka no wiecie dziwna 
Czy was też to ciekawi?
Pozdrawiam  |
 |
|
|
~twister24
|
Dodany dnia 05-02-2013 18:31
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 157
Data rejestracji: 17.09.12
Medale:
Brak
|
Mnie się zdaje, że tak "zniszczyło go" tworzenie horkruksów, bo skoro one tak ranią duszę to muszą mieć też jakiś wpływ na ciało, ale nie wiem, nie mam pewności.
|
|
~rafax2
|
Dodany dnia 05-02-2013 18:33
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 8
Data rejestracji: 02.01.13
Medale:
Brak
|
No tak,w sumie coś w tym jest,horkruksy przecież podobno "biorą" czy coś cząstkę kogoś |
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 05-02-2013 19:19
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Zaskakujące, że są jeszcze tacy, którzy nie przeczytali wszystkich tomów ( wyjaśnienia w książkach jako takiego nie ma ). Można śmiało wykluczyć operację plastyczną...
Podejrzewam, że w momencie, kiedy Czarny Pan zaczął tworzyć horkruksy - czyli dzielić swoją duszę poprzez akt największej zbrodni - morderstwa, to jego fizyczny wygląd zaczął ulegać stopniowej przemianie. Nie był już w całości człowiekiem - przesiąknięty do szpiku kości złem, żądzą mordu i czarną magią z podzieloną na 7 części duszą "uzyskał" taki właśnie wygląd.
|
~Patricia
|
Dodany dnia 05-02-2013 19:28
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 243
Data rejestracji: 07.07.12
Medale:
Brak
|
Po prostu Sam-Wiesz-Kto poprzez tworzenie horkruksów tracił swoje człowieczeństwo, co odzwierciedlał jego wygląd. |
 |
|
|
~Kasia_Potterka
|
Dodany dnia 05-02-2013 19:49
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 305
Data rejestracji: 24.08.12
Medale:
Brak
|
]Jego piękna twarzyczka zniszczyła się ponieważ,produkcja horkruksów źle wpływa na cerę ; D
A tak na poważnie to tracił człowieczeństwo przez nie...
Edytowane przez Kasia_Potterka dnia 05-02-2013 19:50 |
 |
|
|
~Enchantte
|
Dodany dnia 07-02-2013 13:07
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1251
Data rejestracji: 20.10.12
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem nie tyle były to horkurksy, co dodatkowo Czarny Pan chciał się nieco upodobnić do węża. Chodzi mi tu głównie o dwie szparki zamiast nosa (jak u węża) i oczy.
The only thing that kept me alive in Azkaban was knowing there was some piece of you left in this world. Your son isn't you, but he is damn close.
All my love, Padfoot

|
 |
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 10-02-2013 22:05
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
To banalne pytanie i jeszcze banalniejsza odpowiedź.
Odrodził się również dzięki swojemu wężowi. Ma w sobie pewne cechy węża. Kwestie DNA i dziedziczenia się kłaniają. |
 |
|
|
^raven
|
Dodany dnia 10-02-2013 23:08
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Milva napisał/a:
To banalne pytanie i jeszcze banalniejsza odpowiedź.
Odrodził się również dzięki swojemu wężowi. Ma w sobie pewne cechy węża. Kwestie DNA i dziedziczenia się kłaniają.
Ok, jest wspomniane, że odrodził się dzięki wężowi, ale co to ma do rzeczy? Wąż był horkruksem, zawierał część Voldusiowej duszy. Poza tym w jakiś sposób Nagini karmiła Lorda - Glizdogon miał ją doić (?). W scenie na cmentarzu Voldemort wspomina, że Nagini dostarczała mu jad. Podejrzewam, że na jakiś czas ją opanował - zamieszkał w jej ciele. Ale co to ma wspólnego z DNA i dziedziczeniem? Być może o czymś zapomniałam, jeśli tak, to proszę o wyjaśnienie.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 10-02-2013 23:09 |
 |
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 11-02-2013 06:47
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Zgadzam się, że to że wąż był horkruksem ma znaczenie. Chociaż równie dobrze powinien mieć i cechy Harrego Pottera.
Chodzi mi o to, że zrodził się z węża, pił jego jad, więc jak ktoś się z czegoś zrodzi to musi mieć cechy tego czegoś bądź kogoś. |
 |
|
|
~SophieSerpens
|
Dodany dnia 11-02-2013 11:25
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 877
Data rejestracji: 28.06.11
Medale:
Brak
|
Ponadto wąż był alegorią zła, sprytu, a także (co najważniejsze) szatana, to oczywiste, dlaczego Rowling postanowiła nadać mu taki wizerunek po odrodzeniu. Dodatkowo nie zapominajmy, że kiedy prosił Dumbledore'a o posadę, zaczynał się zmieniać. Uważam, że przypominał węża jeszcze przed swoim upadkiem.
"...Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka xi wyłazi za to też pięć punktów... "
A tak w ogóle... piszę FF <3
Od cnoty Gryfonów
Kretynizmu Puchonów
I wiedzy o wszechwiedzy Krukonów
Strzeż nas Slytherinie!!!
|
 |
|
|
~Ame1000000
|
Dodany dnia 11-02-2013 13:56
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 24
Data rejestracji: 01.01.13
Medale:
Brak
|
Mi się wydaje, że to dlatego, że kiedy próbował zabić Harrego, to sam siebie zniszczył i jego ciało przecież też samo w sobie zniknęło, więc kiedy się w Czarze Ognia odradzał, to nie mógł wyglądać znowu tak samo, bo stracił to ciało. |
 |
|
|
~KOrba17
|
Dodany dnia 11-02-2013 14:15
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 34
Data rejestracji: 01.02.13
Medale:
Brak
|
Mam takie przeczucie że horkruksy miały jakiś wpływ na to jak się zmienił,ale na pewno chodziło też o to że Voldemort był niesamowicie zły, przebiegły i bardzo dbał o Nagini, to musiało mieć jakiś wpływ na to że zaczął się zmieniać w węża.
 |
|
|
~Charlie
|
Dodany dnia 11-02-2013 14:25
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2595
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Hmm.. no mi się wydaje , że w tą noc co Voldemort chciał zabić Harry'ego z jego ciałem stało się coś dziwnego . W pierwszej części widzimy tylko jego twarz z tyłu głowy profesora Quirrella . W czwartej wygląda (nie wiem nawet jak to nazwać) jak małe, brzydkie i wychudzone niemowlę, a potem przemienia się w człowieka (jeżeli można go tak nazwać) .
|
~ShizzlyBizzly
|
Dodany dnia 11-02-2013 14:41
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 154
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.01.13
Medale:
Brak
|
A mi się wydaje, że oni to zrobili specjalnie ;) wiecie coś jak "OłEmDżi jestem zły i mam brzydką twarz, nie mam nosa, bejbee'' Tak żeby było bardziej dramatycznie xD A zresztą on miał taką twarz, po tym jak Peter go "odrodził", po tym jak Harry go pokonał... I wyglądał jak niedorozwinięte dziecko xD Więc nic dziwnego raczej, że wygląda jak wygląda... |
 |
|
|
~KOrba17
|
Dodany dnia 11-02-2013 14:48
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 34
Data rejestracji: 01.02.13
Medale:
Brak
|
ShizzlyBizzly napisał/a:
A mi się wydaje, że oni to zrobili specjalnie  wiecie coś jak "OłEmDżi jestem zły i mam brzydką twarz, nie mam nosa, bejbee'' Tak żeby było bardziej dramatycznie  A zresztą on miał taką twarz, po tym jak Peter go "odrodził", po tym jak Harry go pokonał... I wyglądał jak niedorozwinięte dziecko  Więc nic dziwnego raczej, że wygląda jak wygląda...
faktycznie bardzo prawdopodobne że zrobili to dla lepszego efektu. Takie podkreślenie charakteru w stylu "jeśli jest zły to musi być i brzydki"
 |
|
|
~hermiona_182312
|
Dodany dnia 11-02-2013 17:24
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak
|
Był zmarnowany w KF co był z tyłu łebka, a potem to jak go wężyk karmił to troszkę się upodobnił do niego wiem nie jestem oryginalna, ale tak sądzę.
|
 |
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 11-07-2013 16:16
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem tak wygląda przez rozczepienie swojej duszy.Tak było według mnie  |
 |
|
|
~Potter_Albus
|
Dodany dnia 13-07-2013 16:01
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 126
Data rejestracji: 09.07.13
Medale:
Brak
|
według mnie przez rozszczepienie duszy i przez to,że Nagini była horkruksem,więc miała część duszy Voldemorta dzięki czemu po części się odrodził
Mój dom to kochany Gryffindor,choć w rzeczywistości Albus Potter trafił do SLytherinu według J.K.Rowling.Powiedziała o tym w jednym z wywiadów
----------------------------------------------
Pozdrawiam przyjaciół i przede wszystkim ciebie drogi Gościu
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
 |
|
|
~swinka
|
Dodany dnia 16-07-2013 20:39
|
Użytkownik