Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Horkruks
Punktów: 7188
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 04.04.12
Medale:
Brak
|
Główny bohater, Jacek, niegdyś znakomicie prosperujący młody piłkarz, którego karierę przekreśliła kontuzja, zostaje nauczycielem WF-u. Wkrótce popada w alkoholizm. Ostatecznie, porzuciwszy dom i rodzinę, Jacek trafia na warszawski Dworzec Centralny. Niedługo później wraz z poznanymi tam bezdomnymi zakłada drużynę piłkarską.
Jak informuje nas serwis Stopklatka, film Katarzyny Adamik "Boisko bezdomnych" wykorzystuje ciekawy, aczkolwiek dobrze znany schemat - bohater w pewnym etapie swojego usłanego różami życia traci wszystko, co miał, stacza się na dno, a następnie, odnajdując alternatywną drogę do sukcesu, powstaje w glorii i chwale.
Oglądaliście film "Boisko bezdomnych"? Jakie są Wasze opinie na jego temat? A może spotkaliście się kiedyś twarzą w twarz z problemem bezdomności?
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Ja oglądałem, a jakże. W końcu jakby nie patrzeć film o piłce nożnej ;p między innymi. Patrzy się przyjemnie na to, w sumie mamy w nim wszystko. Problem alkoholizmu moim zdanie już troszkę oklepany i z deczka przejedzony, ale ujdzie. Poza tym sama gra, no...w końcu nie Messiego tam się oczekuje. Realia, bardzo autentyczny obraz. Mi się podobał, polecam serdecznie.