· Wstawanie rano |
Hogsmeade_pl
|
Dodany dnia 18-08-2008 23:41
|
Super Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak
|
Bardzo wielu ludzi wstaje rano do pracy oraz szkoły, przeklinając 'wymykający się' czas. Czy macie kłopoty z wstawaniem rano? Macie jakieś skuteczne sposoby na systematyczne wykonywanie tej czynności z uśmiechem na twarzy? (^^) A może tuż po przebudzeniu poranna gimnastyka bądź mocna kawa.
Zapraszamy do dyskusji. |
 |
|
|
~majka
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:01
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 614
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
To zależy. Jeżeli czeka mnie jakiś fajny, wyjątkowy dzień to wstaję z uśmiechem. Często też pogoda jest ważna. Przecież jak pada, jest pochmurno to tak dobrze się śpi Najczęściej jak wstaję to puszczam sobie muzykę, piję herbatkę i jest ok. |
 |
|
|
~Lady James
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:04
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Ostrzeżeń: 1
Medale:
Brak
|
moim kłopotem jest to że zawsze wstaje za wcześnie w domu jeszcze wszyscy spią, nawet rodzice, którzy chodzą do pracy a ja nie wiem co mam z sobą zrobic, wiec zazwyczaj pije kawe siedząc sama w kuchni |
 |
|
|
~Empathy
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:47
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 339
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Ze mną jest kiedy mogę sie wyspać wstaję o 8 a jak muszę iść do szkoły to bym do 10 spała. wszystko zależy od tego co po przebudzeniu mnie czeka. W wakacje miałam wszystko poodsypiac ale nie wyszło. 
 |
|
|
~Cally
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:53
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Slytherinu
Punktów: 440
Medale:
Brak
|
Ja mimo wszystko, czy muszę iść do szkoły czy też nie, wstaje zawsze o siódmej, nie mam z tym problemów, po prostu nastawiam budzik i tyle. Jak wstanę później to się w dzień źle czuję, jestem strasznie drażliwa w przeciwieństwie do innych i na wieczór nie mogę zasnąć, więc ja zawsze o siódmej.
"Przez wszystkie te tysiąclecia ludziom nie udało się rozgryźć zagadki, jaką jest miłość. Na ile jest sprawą ciała, a na ile umysłu? Dlaczego związki doskonałe się rozpadają, a te pozornie niemożliwe trwają w najlepsze? Ludzie nie znaleźli odpowiedzi na te pytania i ja też ich nie znam. Miłość po prostu jest albo jej nie ma (...)"
|
 |
|
|
~Yachiru
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:54
|
Użytkownik

Punktów: 420
Medale:
Brak
|
Rano? Masz na myśli 11/12? Kurczę, teraz to się kończy - za kilka dni szkoła. Szkoda. Wstawanie o 7 rano to dla mnie mordęga. Z kładzeniem się spać przed 23 też jest źle -.-' . |
 |
|
|
~Sinoque
|
Dodany dnia 26-08-2008 01:00
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 64
Medale:
Brak
|
Kocham spać długo. Chciałabym tak sama z siebie wstawać o 8 czy 9, ale w moim przypadku to niestety nierealne ;p. Domyślacie się pewnie, że z wstawaniem do szkoły na 8 mam OGROMNE problemy. Tak jak napisała majka zależy to też od pogody, bo gdy słonoczko świeci mi za oknem, to aż się chce wstać, ale jak pada to z miłą chęcią nie wychodziłabym z łóżka 
|
|
!niewesolypagorek
|
Dodany dnia 26-08-2008 01:19
|
VIP

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Medale:
|
ahh to zależy ;P czasami mi się chce spać, czasami nie... hm gdy się rano obudzę, muszę uważać, żeby nie zasnąć znów, ale gdy mi się uda wstać, to już potem wszystko jest ok. gimnastyka poranna? kawa? nie bardzo... piję herbatę, ale nie zawsze i jak do tej pory nigdy tego nie wiązałam z czynnościami, które robię rano gdy się obudzę. 

|
 |
|
|
!Delirantka
|
Dodany dnia 26-08-2008 02:14
|
VIP

Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2914
Medale:
Brak
|
Ja śpię zwykle do 12-13 00. Wszystko dlatego, że siedzę na necie nieraz do świtu. Ale to w wakacje.
W ciągu roku szkolnego notorycznie zasypiałam na autobus, a potem pędziłam jak szalona, żeby zdążyć na lekcje. Kawa pomaga, aczkolwiek musi być mocna. Do tego Apap na ból głowy (który mam za każdym razem, jak się nie wyśpię) i kop od kumpeli - to taka pobudka. Żebym świadomość jakąś odzyskała ;d.
A na lekcjach i tak leżę na ławce i przysypiam. Czasem bura od nauczyciela mnie trochę ożywi, ale zwykle i tak zachowuję się jak niedorobiona.
Ale na szczęście nie zawsze tak jest. ;p
________
edit: Chciałam tylko nadmienić, że poczyniłam ogromne postępy w porannych pobudkach, teraz też siedzę do rana na komputerze, ale za to wstaję o 8 rano (a przynajmniej próbuję, bo budzik mam na 7 0) i nie lubię długo spać. ;d
Edytowane przez Delirantka dnia 25-07-2009 17:58 |
 |
|
|
~Vampirzyca
|
Dodany dnia 26-08-2008 10:21
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1667
Medale:
Brak
|
A ja lubię rano wstawać, o!
Uwielbiam tą (tą, czy tę?) rześkość poranka, wschodzące słońce...
Między innymi właśnie dlatego nie spóźniam się do szkoły ;]
Oczywiście, zdarza się lulać do 12, a co!
 |
|
|
~Red Crayon
|
Dodany dnia 26-08-2008 10:39
|
Użytkownik

Punktów: 349
Medale:
Brak
|
Ja nie mam problemów ze wstawaniem. przez całe wakacje brat (złośliwiec mały ) budził mnie po szóstej. Przywykłam. Sama osobiście nie śpię nigdy dłużej, niż do ósmej. No, chyba, że kładę się o świcie... ^^
|
~Bad Girl
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:10
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 171
Medale:
Brak
|
nie cierpię wstawać rano. W czasie wakacji podnoszę się z łóżka o 10-11, nieraz sypiam w dzień. Muszę regenerować siły, zeby wieczorem móc balować Zdarza mi się do domu wrócić grubo po północy (gruuuubo) wiec sie nie dziwcie A w roku szkolnym nie mogę sie zwlec z łóżka... I nic nie pomaga, na ślepo idę do łazienki, ubieram się, dopiero jak sie kawałek przespaceruję do przystanku to się ożywie ;D
|
|
!Martin Potter
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:13
|
VIP

Punktów: 319
Medale:
Brak
|
Wstaje o 7 4 (a ciąguj roku szkolnego o 6 0) . A chodzę spać o 23 (rok szkolny-22) .To 8 4 (8 0 rok skzolny) godzin snu czyli tyle ile Martiny potrzebują do poprawnego funkcjonowania. Nie ma większych problemów ze wstawaniem =D. jestem rannym słowiekiem . |
 |
|
|
~Jimmy James
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:21
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 122
Medale:
Brak
|
Ja odkad mam małego pieska wstaje o 7.00 A w roku szkolnym o 6.15... Ale nigdy nie narzekam na wstawanie, ubie wcześnie wstawać i późno chodzić spać 
|
|
~kochanka_dracona
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:42
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3769
Medale:
Brak
|
Śmieszne. 
Jak można 'zacieszać' z tego, że wstaje się rano? Dla mnie to istna droga przez mękę. Gdybym mogła to zniszczyłabym wszystkie budziki świata.
Rano jestem nie do życia i muszę serwować sobie nienawidzoną przeze mnie kawę, bo inaczej bym nie doszła do przystanku autobusowego, a co dopiero jakoś żyła w szkole.
|
|
!Fantazja
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:56
|
VIP

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9813
Medale:
|
U mnie wstawanie rano jest zależne od tego, czy chcę wstać, czy nie chcę. Jednak muszę przyznać, że częściej mam do czynienia z tą drugą sytuacją. A wtedy to i można by obok mnie włączyć młot pneumatyczny, i tak nie wstanę. A w ciągu roku szkolnego to już prawdziwa masakra jest. ^^ Dosłownie siłą wyciągają mnie z łóżka, żebym wstała. No, ale jeśli się zdarzy, że chcę się wcześniej obudzić, to nie ma problemu. Nastawiam budzik, a gdy zadzwoni, wstaję, jak gdyby nigdy nic. Tak więc u mnie wszystko zależy od chęci, których najczęściej, niestety, nie ma. ^^ |
 |
|
|
~Kinga
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:24
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 824
Medale:
Brak
|
Kocham spać. Jako że w roku szkolnym muszę wstawać o nieprzyzwoicie wczesnej godzinie - 5:45, w wakacje nie ruszam się z łóżka przed 10 (chyba że muszę gdzieś jechać).
Jestem śpiochem strasznym i niepoprawnym. Obudzenie mnie jest zadaniem trudnym, żeby nie powiedzieć karkołomnym. Nie reaguję na budzik dzwoniący tuż koło mojego ucha przez pół godziny, ani na hałas towarzyszący skuwaniu płytek w sąsiednim pomieszczeniu. Jestem za to wyczulona na głos mojej babci, która każdego ranka budzi mnie do szkoły. Choć kiedy położę się późno, nawet Jej obudzenie mnie zajmuje dobrych kilka minut.
K: A jest takie miejsce, w którym obowiązuje?"
Oficer, reż. Maciej Dejczer
"Szczęście nie zna politycznych granic i układów, nie hołduje żadnej ideologii, ba, ono nawet bywa niezgodne z dekalogiem."
Dorota Terakowska
CREDIT: ikonka by by [info]yourbestbeticon
|
 |
|
|
~Bella
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:26
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 215
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
W wakcje wstaję na obiad [12] - śniadania nie jem...
A w rok szkolny...
Zależyna którą mam do skzoły :
najczęściej mam na 7.45 wiec wstaje ok. 7.10
Gdzie cenią sobie fortele.
A przebiegły jak waż Slytherin
Wspiera żadnych władzy l ambitnych.
Slytherin przyjmuje takich,
Co mają czystą krew,
Co mają więcej sprytu
Od uczniów domów trzech.
...Śmierć będzie ostatnim wrogiem , który zostanie zniszczony...
|
 |
|
|
!Ariana
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:31
|
VIP

Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak
|
Wszystko mogę robić, ale nie wstawać wcześnie rano. Niedługo zacznie się szkoła i nic mnie tak nie przeraża, jak perspektywa porannego wstawania. Nienawidzę i nie potrafię chodzić wcześnie spać, podziwiam osoby, które potrafią zasnąć przed pierwszą, drugą w nocy. Rano zawsze przeklinam w duchu własną głupotę. A najlepszym sposobem na obudzenie się, jest zegarek, który wskazuje, że mam 15 minut spóźnienia. Nic nie potrafi mnie tak obudzić, jak świadomość, że zaspałam (a zdarza mi się to codziennie). Gimnastyka? W życiu. Kawa? Żebym ja miała na nią czas. |
 |
|
|
~Blair
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:38
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1008
Medale:
Brak
|
Jak muszę wstać do szkoły na ósmą, to nastawiam sobie budzik pół godziny przed normalnym wstaniem i zawsze wstaję prawą nogą (przyzwyczajenie ) i idę wypić kawę, bo bez niej ani rusz. Czasami jak jestem z rana tak perfidnie wykończona to odpuszczam sobie pierwszą lekcję i idę na następną.

|
 |
|