Dom:Gryffindor Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 260 Ostrzeżeń: 0 Postów: 99 Data rejestracji: 14.09.12 Medale: Brak
Jak wg was potoczyłaby się akcja książki, gdyby :
Ron kochał Hermionę, ale ona zaczęłaby chodzić z Harrym.
Czy chłopcy przestaliby się przyjaźnić? Co byłoby dalej?
Ciekawa jestem wszego zdania
Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
I tak umrzesz, drogi Gościu.
Bella <33
~Jestem Bond. James Bond.
~Jestem Dumbledore. Brian Dumbledore. Wulfryk Brian Dumbledore. Percival Wulfryk Brian Dumbledore. Albus Percival Wulfryk Brian Dumbledore <troll>
Dom:Gryffindor Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 152 Ostrzeżeń: 0 Postów: 68 Data rejestracji: 27.08.12 Medale: Brak
Myślę, że Ron w końcu pogodziłby się z tym, że Hermiona woli Harrego, ale na pewno byłby zazdrosny i coraz bardziej nienawidziłby go. Hermiona zapewne spostrzegła by odmienne zachowanie Rona względem Harrego i miałaby z tego powodu wyrzuty sumienia (tzn. że przez nią przyjaźń Rona z Harrym nie jest już taka jak dawniej)
Dom:Gryffindor Ranga: Mugol Punktów: 4 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,044 Data rejestracji: 03.09.10 Medale: Brak
A ja sądzę, że Ron by był tak wściekły, że próbowałby zerwać przyjaźń i z Harrym i z Hermioną. Głównie przez zazdrość i przez to, że pomimo palącego uczucia nie został wybrany na mężczyznę życia Hermiony
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1251 Ostrzeżeń: 0 Postów: 430 Data rejestracji: 20.10.12 Medale: Brak
Jeśli Ron był wściekły na Harry'ego za to, że "wrzucił" swoje nazwisko do Czary Ognia, to co dopiero, gdyby miłość jego życia zaczęła się spotykać z jego najlepszym przyjacielem. Sądzę, że byłby to koniec ich przyjaźni.
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
A cóż mogłoby się stać ? Definitywny koniec. Ginny zrobiłaby mu awanturę gromiąc upiorogackami, że zdradził jej brata - ten z kolei by się rozpił. Hermiona dostrzegłaby w siebie w końcu kobietę wyzwoloną, z czasem założyłaby ruch feministyczny. Ron umarłby przed 40, a Molly znienawidziłaby Pottera jak samego Voldka. Nie mam dalej weny...A, Neville też poczułby się urażony zachowaniem Wybrańca, Mcgonagall zmarłaby na wieść o zdradzie wychowanka na wylew krwi do mózgu, Hagrid już nigdy nie wyszedłby z chatki topiąc smutki w ognistej whisky
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.