Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Powieść jest wyrazem poglądów autora na sztukę. Historia tytułowego portretu, na którym znajdują swoje odbicie grzechy popełniane przez bohatera, podczas gdy on sam zachowuje młodzieńczy i niewinny wygląd, stanowi pretekst do przedstawienia koncepcji sztuki wolnej od wszelkich zobowiązań społecznych, moralnych, etycznych, sztuki całkowicie bezużytecznej, której jedynym celem jest objawienie siebie samej. lubimyczytac.pl
Według mnie jest to naprawdę bardzo dobra książka, którą warto przeczytać, bo skłania nas do rozmyślania nad wieloma rzeczami i pozostawia po sobie naprawdę intensywny posmak. Mi osobiście bardzo się ta książka podobała i z tego, co wiem, to kiedyś była również lekturą szkolną, ale to raczej z rodzaju tych lektur, które naprawdę warto przeczytać.
A wy? Czytaliście te książkę? Podobała się wam? |
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2599
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 16.07.12
Medale:
Brak
|
uwielbiam ją! <3
czytałam wiele razy. daje dużo do myślenia.
a film również świetny jest
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Ja będę dopiero czytać, dzisiaj akurat byłam w bibliotece i ją wypożyczyłam, ale jak na razie zapowiada się, że książka będzie fajna
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
|