Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Ray (Woody Allen) to drobny kryminalista, który postanawia zająć się realizacją swoich wielkich marzeń o zdobyciu prawdziwej fortuny. W tym celu, wspólnie z żoną Francis (Tracey Ullman) otwiera sklep z ciastkami, który przez "zupełny przypadek" sąsiaduje z bankiem. W czasie, kiedy Francis produkuje pyszne ciasteczka, Ray razem ze swoją grupą uderzeniową złożoną z takich samych jak on nieudaczników pracuje w piwnicy nad podkopem. W końcu od prawdziwych pieniędzy dzieli go tylko krok...
Oglądaliście? Co o nim sądzicie?
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Czemu dopiero teraz odnalazłem ten temat ? Czy oglądałem ? No jasne, wiele razy - jak dla mnie to jedna z najlepszych komedii na świecie. Nigdy się nie nudzi i wciąż wywołuje serdeczny uśmiech na twarzy... Rozwala mnie ta scena jak szwagierka głównego bohatera mówi do telewizji, że szwagier z kolegami całymi dniami "rozkopują coś w piwnicy" ( a do banku się przekopywali, i taki policjant to usłyszał )