Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Rok 2089. Archeolodzy Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) i Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) odkrywają w Szkocji piktogramy wykonane ponad 35000 lat wcześniej. Podobne znaki pojawiały się w kulturach niemal wszystkich starożytnych cywilizacji. Shaw i Holloway dochodzą do wniosku, że ludzkość mogła zostać stworzona przez pozaziemską inteligencję, którą nazywają "Inżynierami". Niecałe trzy lata później statek badawczy Prometeusz dociera od znajdującego się na obrzeżach wszechświata układu słonecznego. Kapitanem statku jest Janek (Idris Elba), a w skład ekspedycji, oprócz Elizabeth i Charliego, wchodzą miedzy innymi android David (Michael Fassbender) oraz Meredith Vickers (Charlize Theron), przedstawicielka korporacji finansującej badania. Celem misji jest ustalenie kto i w jakim celu stworzył ludzkość. Badacze nie spodziewają się jednak, że szukanie odpowiedzi na pytania o pochodzenie ludzkości może doprowadzić do jej końca. - filmweb.pl
Oglądaliście już może najnowszy film pana Scotta? Co o nim myślicie? Podobał się Wam? :> |
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Członek GD
Punktów: 529
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak
|
Byłam na premierze równo o północy i szczerze mówiąc film zrobił na mnie spore wrażenie. Bardzo ciekawa fabuła, świetna gra aktorów, wspaniała muzyka. Efekty też były hm..bardzo niczego sobie, no i w pewnych momentach nawet trochę się bałam W sumie Inżynierzy w pewien sposób skojarzyli mi się ze "Stukostrachami" Kinga. Boję się powiedzieć coś więcej, żeby nie walnąć spoilerem
W każdym razie film gorąco polecam ; D
Siedem osiem..o ludzkie kości tylko prosił"
Lecznica Stałych Doznań
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 69
Data rejestracji: 06.08.12
Medale:
Brak
|
no fajny film
Ravenclaw'cie powstań z popiołów!
drogi Gościu pozdrowienia!!!!!!!!!!
|
VIP
Dom: Gryffindor
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Mi się bardzo podobał. Byłam na nim w kinie z tatą na premierze o północy. Oczywiście klimatu nie ma co porównywać do Obcego, bo ma swój własny niepowtarzalny. Znalazło się trochę nieciągłości, które były spowodowane zmienianiem koncepcji. Tzn. stworzyli historię, zaczęli kręcić a w połowie umyślało im się coś innego. Przez to niektóre wątki nielogiczne, ale jako całość + efekty specjalne film super.