Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 923
» Użytkowników online: 1

~Bogdandss

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Kino
»»» Teoria Wielkiego Podrywu / The Big Bang Theory
Drukuj temat · Teoria Wielkiego Podrywu / The Big Bang Theory
~Grzesiek F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 07-07-2012 21:13
Zbanowany

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 462
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 03.08.10
Medale:
Brak

To jest ogólny opis:
Akcja dzieje się w mieście Pasadena w stanie Kalifornia i skupia się na pięciu postaciach: dwóch współlokatorach geniuszach, pracujących w California Institute of Technology, fizyku eksperymentalnym Leonardzie Hofstadterze i fizyku teoretycznym Sheldonie Cooperze; ich blond sąsiadki Penny, kelnerki i aspirującej aktorki. Leonard i Sheldon mają równie wykształconych i społecznie nieprzystosowanych współpracowników i przyjaciół: Howarda Wolowitza, inżyniera lotnictwa bez tytułu doktora z Massachusetts Institute of Technology (MIT), i Rajesha Koothrappali, astrofizyka również pracującego w Caltech. Wysokie wykształcenie i poziom intelektu tych czterech postaci dla komicznego efektu jest skontrastowany z umiejętnościami społecznymi Penny i jej zdrowym rozsądkiem. Głównymi hobby panów są komiksy, filmy science-fiction, gry oraz internet.

!SPOILER!

Trzy inne drugoplanowe postacie pojawiały się w głównej obsadzie przez kilka odcinków: Leslie Winkle, koleżanka z Caltech, i od czasu do czasu kochanka Leonarda lub Howarda; Bernadette Rostenkowski, doktorantka (później doktor) z mikrobiologii, kelnerka pracująca na pół etatu razem z Penny i ukochana, a później narzeczona Howarda; Amy Farrah Fowler, neurobiolog, (której osobowość jest bardzo podobna do osobowości Sheldona), później bliska przyjaciółka Penny.

/SPOILER

Od pierwszego odcinka wiedziałem że ten serial jest dla mnie^^Naprawdę w każdym odcinku zdarza mi się że leżę na łóżku i się śmieję UśmiechJeżeli znacie poproszę was o opinię na temat tego serialu^^Czekam na komentarze!

We are the Potter Generation<3

I szczególne pozdrowienia dla ciebie drogi Gościu.

Edytowane przez raven dnia 06-05-2013 17:20
Wyślij prywatną wiadomość
~pralinka F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 13-08-2012 15:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 83
Data rejestracji: 29.12.09
Medale:
Brak

UWIELBIAM TO! Zazwyczaj mam tak, że z każdym sezonem oglądany serial zaczyna mi się powoli nudzić. W przypadku "The Big Bang Theory" jest zupełnie odwrotnie. Dzięki nowym postaciom, które pojawiają się wraz z kolejnymi odcinkami, jest jeszcze ciekawiej. Uwielbiam postać Sheldona i Amy. Niestety, właśnie skończyłam oglądać 5. sezon i muszę cierpliwie czekać aż pojawi się następny, a to nie jest łatwe. Oczko

od przebiegłości Ślizgonów,
kretynizmu Puchonów,
i od wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów,
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

Edytowane przez raven dnia 06-05-2013 17:23
!Milva F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 09-03-2013 18:30
VIP

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak

Świetny serial. Postacie bardzo barwne, żarty do mnie trafiają. Na początku bardzo przeszkadzały mi te śmiechy ludzi w tle, ale teraz nie zwracam już na to uwagi. Czasami jak Sheldon coś powie, to normalnie padam Rozbawiony Leonarda darzę mniejszą sympatią, bo jest jakiś taki nachalny i złośliwy. Raj jest strasznie słodki, ale niestety aż za słodki. Howard ma swoje odchyły, ale przynajmniej zabawne. Penny to taka typowa blondyneczka. Czasami mnie trochę irytuje, ale ogólnie ją lubię. Serial na wielki plus.
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 09-04-2013 22:23
VIP

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9487
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Mnie ten serial wcale nie śmieszy, zresztą spotkałam się z wieloma takimi opiniami. Moja siostra też go zbytnio nie lubiła, a teraz mówi, że jest nawet spoko, tylko trzeba się w niego wkręcić. A że ja 'żyłki' do seriali nie mam (nie jestem na bieżąco z żadnym, w miarę oglądam tylko 2), to i do tego serialu mi się nie pali, żeby go lepiej poznać. Widziałam tylko jeden cały odcinek - z ciekawości obejrzałam ten, w którym gościem był Brent Spiner (Data ze Star Treka), ale nie powalił (serial, nie Brent, jego bardzo lubię).
~Aga200002 F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 10-04-2013 15:24
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 395
Data rejestracji: 19.03.13
Medale:
Brak

Czasem oglądam ten serial, nie jest zły, śmieszy mnie, ale czasem wydaje mi się zbyt głupi i go przełączam
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 30-04-2013 10:44
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak

Uwielbiam ten serial, często całą rodziną go oglądamy, jest świetny ! Najbardziej lubię Sheldona, jest genialny po prostu Uśmiech
^N F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 13-08-2013 23:09
Administrator

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
Medal Medal Medal Medal Medal

Oglądałam jeden cały odcinek. Jedyne co mi zapadło w pamięci to ulizany mężczyzna, schodzący po schodach i mówiący do siebie jakieś nazwy planet, czy czegoś tam. Na sam koniec schodzenia pomylił się i wszedł na górę, żeby wszystko powtórzyć jeszcze raz .____. Ludzie w tle się śmiali, a nie przepraszam - rżeli, jak jakieś konie, a ja czułam się zażenowana tym, że oglądam takie łajno. Porażka i kompletna klapa. Serial niczym, dosłownie niczym nie różniący się od takich znienawidzonych produkcji jak słynna Hannah Montana, czy inne disnejowskie produkcje. Gagi na tym samym poziomie, do tego ta rżąca publika w tle. Dlaczego ktoś mi narzuca kiedy mam się śmiać? Nienawidzę takich niszowych serialików, które kompletnie nic nie wnoszą w moje życie, jedynie robią mi papkę z mózgu. Ani to śmieszne, ani mądre...
Przeskocz do forum:
RIGHT