Dom:Slytherin Ranga: Portret w gabinecie dyrektora Punktów: 5368 Ostrzeżeń: 0 Postów: 1,243 Data rejestracji: 07.08.11 Medale:
W 1752 roku, Joshua i Naomi Collinsowie, wraz z synem Barnabasem wyruszyli z Liverpoolu do Ameryki by rozpocząć nowe życie. Ale nawet ucieczka za ocean nie wystarczyła by uniknąć tajemniczej klątwy, która raz na zawsze przeklęła ich rodzinę. Mijają dwie dekady, a dorosły Barnabas (Johnny Depp) ma świat u stóp, a właściwie miasto Collinsport w Maine. Mieszka w pięknym dworze Colinwood. Jego życie obfituje w bogactwa, władzę i piękne kobiety - do czasu, gdy robi poważny błąd, zako****ąc się i łamiąc serce Angelique Brouchard (Eva Green). Czarownica, w każdym tego słowa znaczeniu, skazuje go na los gorszy od śmierci: zamieniając go w wampira, a następnie grzebiąc żywcem. Niespełna dwa wieki później, w 1972 roku, Barnabas, nieumyślnie uwolniony z grobu przez śmiertelników, powraca do życia, lecz w bardzo zmienionym świecie, także pod względem punktu widzenia wampira. Odwiedza swoją dawną posiadłość i odkrywa, że jego niegdyś wielki majątek popadł w ruinę. Jak się okazuje, dysfunkcyjnym resztkom rodziny Collinsów wcale nie wiedzie się lepiej... - filmweb.pl
Widzieliście już ten film? Co o nim sądzicie? Czekam na odpowiedzi w komentarzach :>
Edytowane przez DziedzicSlytherina dnia 05-06-2012 13:48
Dom:Slytherin Ranga: Mistrz Eliksirów Punktów: 2978 Ostrzeżeń: 0 Postów: 1,256 Data rejestracji: 24.04.12 Medale: Brak
Ja bardzo chce go oglądnąć. I z niecierpliwością czekam na wyjazd do kina na ten właśnie film. Na pewno będzie fajny. bo gra w nim Johnny Depp, a jak gra w jakimś filmie to na pewno jest świetny.
Widziałam ten film już 2 razy... nic dziwnego, w końcu powstał po okiem mojego ulubionego Tima Burtona ^^. Bardzo mi się podobał. Taki trochę horror, a trochę komedia. Zachwycałam się grą Johnny'ego oraz Heleny...
Są świetni, Eva Green również wypada nieźle Ogólnie daję 10/10 ;P Kto wie, może wybiorę się na "Mroczne Cienie" po raz 3 ^^.
Bardzo dobry film Maiłam okazję oglądnąć w kinie z całą ekipa znajomych i nie było osoby, której by się nie podobał. Świetna komedia z elementami horroru (thrillera), a może odwrotnie. Wciąga od początku do końca. Jesli chodzi o wampiry to napewno są podane w bardziej łatwostrawnej formie niż w "Zmierzchu" - zakończenia nie będę zdradzać, ale świetne. Banana na twarzy mam do teraz + Johhny Deep
OD CNOTY GRYFONÓW KRETYNIZMU PUCHONÓW I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECHWIEDZY KRUKONÓW STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
Dom:Gryffindor Ranga: Barman w Trzech Miotłach Punktów: 1320 Ostrzeżeń: 1 Postów: 536 Data rejestracji: 03.06.10 Medale: Brak
Nie oglądałam ale jak tylko pojawi się w kinie to od razu lecę go obejrzeć.Nie mogę się doczekać tego momentu i zobaczyć Deppa jak wchodzi do kartonu albo Helenę jako ruda wiewiórkę
Czekam niecierpliwie na ten film.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Gryffindor Ranga: Właściciel Pamiętnika Punktów: 103 Ostrzeżeń: 0 Postów: 42 Data rejestracji: 25.06.12 Medale: Brak
Ogladalm i film jest na prawde swieteny. Jak moglby nie byc gdy pojawia sie duet Burton+Depp. No a do tego jeszcze Hellena...Na prawde polecam, mozna sie posmiac
Świetny film, a Depp na prawdę pasuje do tej roli H.B.Carter też nieźle zagrała. Zamierzenia na horror z momentami komedii, ale bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. Na prawdę polecam, warto obejrzeć.
* Fiolki ze święconą wodą, błogosławione noże, stalowe i srebrne miecze-odparł Jace, kładąc broń na posadzce obok siebie.-Drut z elektrum, niezbyt przydatny w tej chwili, ale dobrze jest mieć coś na wszelki wypadek, srebrne kule, czary ochronne, krucyfiks, gwiazdy Dawida...
* Jezu!-mruknęła Clary.
* Wątpię, czy zmieściłby się tu
''Dary Anioła''
W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie.
Boję się umrzeć pod ziemią, co jest głupie, bo nawet jeśli zginę na powierzchni, to i tak zaraz pochowają mnie pod nią.
Kosogłos
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.