Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak
|
Oglądał ktoś z was może? Mam tu na myśli "serię" filmów o największych pisarzach.
Zakochany Molier
Zakochany Szekspir
Zakochany Goethe
Zakochana Jane (Austen "Duma i uprzedzenie", "Rozważna i romantyczna" )
Ja osobiście mam do odhaczenia na liście tylko ten ostatni. Na Goethe byłam dzisiaj w kinie i urzekł mnie bez reszty. O ile Molier był przekomiczny i sarkastyczny, tak Goethe bije go na głowę. Miałam pewne obawy biorąc pod uwagę fakt, że to niemiecki pisarz, ale wszystko rozwiało się już na początku filmu. Coś czuję, że w sali kinowej była zdecydowana przewaga ludzi pokroju Alberta niż Johana. A co miałam na myśli? Jeśli sięgniecie po ten film to na pewno się dowiecie.
Wszystkie trzy, które do tej pory widziałam są naprawdę warte obejrzenia. Zwłaszcza dla zapalonych miłośników dobrych filmów kostiumowych
EDIT 14.04
Właśnie obejrzałam Zakochaną Jane nie przyglądałam się obsadzie, więc mile zaskoczył mnie fakt, że zarówno Maggie Smith jak i Julie Walters zaszczyciły swoją grą owy film. Ogólnie obsada była genialnie dobrana a film urzeka swoją prostotą i delikatnością. Naprawdę warto poświęcić mu odrobinę uwagi. To przepiękna historia, która po części skojarzyła mi się z Severusem. Naprawdę zachęcam
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Buziaki misie <3
Edytowane przez xowiki dnia 14-04-2012 23:10 |