Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
"Nina (Natalie Portman) jest baleriną w jednym z najlepszych zepołów baletowych w Nowym Jorku. Panuje tam zimne wyrachowanie. Baletnice zrobią wszystko, by zepchnąć w dół dziewczynę, która tylko stanie o stopień wyżej niż one. Zbliża się kres kariery Beth i rozpoczyna się polowanie na jej miejsce w "Jeziorze Łabędzim". Główną rolą jest postać Odett, królowej łabędzi. Rola ta jest trudna, bo balerina będzie musiała grać zarówno słodkiego "Białego Łabędzia", jak i mrocznego "Czarnego Łabędzia". Oczywiście Nina pretenduje do roli tego pierwszego, ale czy będzie umiała pokazać pazurki i zostać "Czarnym Łabędziem"? Czas płynie, a Nina desperacko próbuje odnaleźć swoją ciemną stronę. Wtedy zauważa w zespole dziewczynę wyglądającą jak ona. Za każdym razem, kiedy próbuje do niej podejść, dziewczyna odwraca się. W końcu spotyka ją po próbie. Ma na imię Lilly (Mila Kunis) i wygląda jak Nina. Nie jest jednak jej wierną kopią"- FilmWeb
Ja osobiście nie ogarniam tego filmu. Może jak drugi raz obejrzę to będę mogła się szerzej wypowiedzieć
A wy co sądzicie o tym filmie? Oglądaliście? Czy macie zamiar obejrzeć? Zapraszam do dyskusji...
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Gryffindor Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1807 Ostrzeżeń: 1 Postów: 725 Data rejestracji: 19.10.11 Medale: Brak
Oglądałam, to był taki trochę dziwny dramat z tragicznym zakończeniem. Ogólnie film mi się podobał, zwłaszcza Oscarowa rola Natalie Portman, ale zdecydowanie nie jest to film dla wszystkich...
W mojej opinii był ciekawie zrealizowany. Problemy psychiczne i rozdwojenie jaźni w miarę zbliżania się do finałowej gali bardzo dobrze pokazane. Finałowa scena "Czarnego łabędzia" wspaniała. Dla mnie 8/10
UROCZYŚCIE PRZYSIĘGAM, ŻE KNUJĘ COŚ NIEDOBREGO!
Wiedz, że coś się dzieje drogi Gościu.
HarryPotter3107 - ;D
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
Dom:Slytherin Ranga: Portret w gabinecie dyrektora Punktów: 5368 Ostrzeżeń: 0 Postów: 1,243 Data rejestracji: 07.08.11 Medale:
Ja wprost uwielbiam ten film. Został wyjątkowo ciekawie zrealizowany, a ukazanie problemów psychicznych tancerki wyjątkowo prawdziwe. Sceny taneczne były wprost cudowne, a to jej balansowanie na granicy jawy i snu wprost zaskakujące. Momentami sam nie wiesz, czy to prawda, czy jednak wyobrażenie. Fajnie, że pokazali jak ciężki jest życie takiej baletnicy, z jakim wysiłkiem to się wiąże, presją, oddaniem i determinacją.
Finałowa scena "Czarnego łabędzia" wspaniała
Popieram... :> To było tak... hm... trudno mi to określić, ale bardzo, ale to bardzo mi się podobała właśnie ta scena. Uwielbiam ten film i być może wiąże to się również z tym, że mam słabość do baletu. Podziwiam ludzi temu się oddających. Ale to fakt - takie filmy nie są dla każdego. Jednakże polecam, bo jest to jeden z tych filmów wartych obejrzenia.
Dom:Slytherin Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 588 Ostrzeżeń: 0 Postów: 115 Data rejestracji: 13.11.11 Medale: Brak
Film był naprawdę świetny. Uwielbiam tego typu produkcje, które sięgąją głębiej niż te wszystkie hollywoodzkie płytkie filmiki i tanie romnsidła. Brrr.
Widziałam go trzy razy i zawsze odnajdywałam w nim coś, czego nie dostrzegłam wcześniej. Sądziłam, że po Requem dla snu nic nie poruszy mnie aż tak, ale myliłam się.
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowieniadla mojegokochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Buziaki misie <3
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.