· Sherlock Holmes |
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 03-03-2012 22:15
|
Administrator
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Jedna z najbardziej znanych serii literackich, mianowicie - powieści i opowiadania o angielskim detektywie, Sherlocku Holmesie, zamieszkałemu przy Baker Street 221B. On i jego wierny przyjaciel Watson pomagają policji w rozwiązywaniu trudnych zagadek kryminalnych oraz prywatnych zleceń. Wspaniałe książki sir Artura Conana Doyle'a. Co o nich sądzicie? Która "powieść"/opowiadanie jest Waszym ulubionym? |
|
|
|
~Lily Evans Potter
|
Dodany dnia 03-03-2012 22:34
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1208
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.02.12
Medale:
Brak
|
Kocham opowiadania o Sherlocku Holmesie, podobaja mi się wszystkie opowiadania. Z powieści najbardziej lubię Psa Baskervillów.
|
|
|
|
~luna97
|
Dodany dnia 03-03-2012 22:39
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Ja czytałam tylko jedną książkę Artura Conan Doyle Pies Baskervillów na konkurs czytelniczy bardzo mi się podobała
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Otwieram się na sam koniec.
|
|
|
|
~zaeli
|
Dodany dnia 11-04-2012 19:09
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Punktów: 1201
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
Och kocham Sherlocka Holmesa -sama ta postać jest tak charyzmatyczna no i świetny umysł. moje ulubione opowiadanie to również Pies Baskervilów
<3
|
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 19-11-2013 03:38
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Arthur Conan Doyle nie jest moim ulubieńcem w tej dziedzinie. Uważam, że jego dorobek jest troszkę ubogi. Czytałem oczywiście ( i to dwukrotnie ) powieść "Pies Baskerville'ów". Bardzo mi się podobała, miała w sobie elementy grozy, potrafiła wciągnąć, Sugerując się tytułem pomyślałem nawet, że to może jakiś horror. Nie przebrnąłem niestety poprzez zbiór opowiadań "Powrót Sherlocka Holmesa". Podobnie było zresztą ze "Znakiem czterech". Zacząłem, ale później się jakoś zniechęciłem. No cóż...Nie będę ukrywał, że o wiele bardziej podziwiam twórczość Agathy Christie. Moim zdaniem nikt jej nie dorównuje.
|
~ceresxxx
|
Dodany dnia 19-11-2013 18:16
|
Użytkownik
Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak
|
Oczywiście uwielbiam dziewiętnastowieczną serię kryminałów.Conan Doyle naprawdę się postarał tworząc postać Sherlocka Holmesa, jego książki pokazują ile można zdziałać na podstawie obserwacji człowieka.Na razie przeczytałam tylko "Studium w szkarłacie" i "Znak Czterech", ale w najbliższym czasie przymierzam się do przeczytania pozostałej twórczości o Holmesie.Musiałam jednak chwilowo zawiesić swój zamiar, bo w bibliotece nie posiadają takowych książek.
|
|
~Zosia
|
Dodany dnia 23-05-2014 22:15
|
Użytkownik
Punktów: 1289
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak
|
Ja jestem wielką fanką zarówno opowiadań Doyle'a, jak i ich ekranizacji. Na Święta Mikołaj uszczęśliwił mnie wieeeelką książką pod tytułem "Księga wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa". Są w niej wszystkie historie, zbiory opowiadań, a nawet ponoć nigdzie indziej po polsku nie publikowane materiały. Nie pochłonęłam całej od razu chociaż miałam ochotę, ale czytam kawałkami na przemian z różnymi książkami, bo jakoś dobija mnie to, że tak książka to już wszystko, nie ma następnej części, innego opowiadania, nic. Dawkuje więc sobie chwile przyjemności Założycielce tematu zazdroszczę za to bardzo loginu Szkoda, że nie byłam tak bystra przy zakładaniu konta |
|
|