Dom:Gryffindor Ranga: Dyrektor Hogwartu Punktów: 4642 Ostrzeżeń: 2 Postów: 397 Data rejestracji: 22.02.12 Medale: Brak
Oglądałam na jedynce taki serial, Filary Ziemi. Spodobał mi się, i zaczęłam trochę grzebać na tan temat i znalazłam że jest książka. To prawda ? A wy czytaliście ? Podzielcie się wrażeniami Podobał się wam serial ?? ^^
Dom:Gryffindor Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 279 Ostrzeżeń: 1 Postów: 176 Data rejestracji: 08.10.11 Medale: Brak
Nie czytałam, ale skoro jest taka książka to się za nia zabiore. A serial był GENIALNY! Szkoda, ze sie skończył. Jack był przystojny
Jestem, jaka jestem. Mało ludzi wie na mój temat więcej, niż to, jak mam na imię, ile mam lat i jak wyglądam. Jestem dość tajemnicza. Ufam niewielu osobom. Może dla tego, prawie nikt mnie nie lubi. W przyjaźni stawiam na jakość, a nie ilość.
Dom:Slytherin Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 72 Ostrzeżeń: 0 Postów: 24 Data rejestracji: 19.10.12 Medale: Brak
Ja równierz oglądałam film (z mamą) i chciałybyśmy przeczytać też książkę bo film był fenomenalny!!
Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Snape
Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak prosiaka na rzeź.
-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
Dom:Gryffindor Ranga: Uczestnik TT Punktów: 247 Ostrzeżeń: 0 Postów: 93 Data rejestracji: 11.06.11 Medale: Brak
Powiem szczerze, że nie znam ani książki, ani serialu. Może watro pogrzebać trochę w internecie na ten temat, tak jak mówisz.
EDIT 2: Książka już przeczytana. Jeśli ktoś lubi okres średniowiecza, to na pewno książka przypadnie mu do gustu. Książka jest podzielona na sześć części, a każda z nich na swoje rozdziały. Mimo, że książka jest gruba (ok. 830 stron), to ciągle coś się dzieje.
Akcja dzieje się głównie w angielskim miasteczku Kingsbrigde, w którym budowana jest katedra. Poznajemy historię kilku osób, które początkowo nie mają ze sobą nic wspólnego, ale ich losy splatają się i wiążą ze sobą.
W książce znajdziemy miłość, nienawiść, intrygi, walkę o władzę, zdradę, mroczne tajemnice i zbrodnie, przygodę i historię. Jeśli ktoś lubi takie klimaty, to ta książka jest dla niego.
Edytowane przez Czarodziejka dnia 31-01-2014 12:56
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.