Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 85
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 02.02.12
Medale:
Brak
|
Chciałbym poruszyć temat postaci zwierzęcia, w jakie animag się przemienia. Zainteresowało mnie ostatnio związek między animagią a patronusem, czyli że patronus jest taki sam jak zwierzę animaga po przemianie. Dowodem tego jest chociażby James Potter i Minerwa McGonagall. Ich patronus jest identyczny jak zwierzę w jakie mag się przemienia.
Dlatego wnioskuję, że postaci zwierzęcia, w które się przemienia, nie zależy od użytkownika tylko od jego indywidualnych predyspozycji, czyż nie? Nie wiem jak jest z innymi, bo nie mieliśmy okazji przeczytać o innych animagach. Co Wy o tym myślicie ? |
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 37745
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
|
Syriusz Black był także tego przykładem. Jego patronusem był pies, a także on zmieniał się w psa.
W sumie nie mam zdania. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym. Jak coś wymyśle to napisze
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Albus Dumbledore
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Gracz Quidditcha Hufflepuffu
Punktów: 123
Data rejestracji: 12.01.12
Medale:
Brak
|
Pewnie to zależy od osoby.Niektórzy tak bardzo mają podobny charakter do niektórych zwierząt , to może mieć takiego samego patronusa jak animagiem.
Dom: Gryffindor
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Myślę, że ma to związek. W magii ważna jest osobowość (przydzielanie do domów, wybór różdżki, bogin, patronus no i animag). Jaką jest się osobą nie zmienia się nagle podczas wyczarowywania patronusa czy przemiany w animaga.