Dom:Slytherin Ranga: Sklepikarz na Nokturnie Punktów: 835 Ostrzeżeń: 2 Postów: 421 Data rejestracji: 03.10.11 Medale: Brak
Mulan II - amerykański film animowany, familijny z 2004 roku, opowiadający dalsze losy chińskiej dziewczyny Mulan (której pierwowzorem jest legendarna Hua Mulan), która tym razem musi eskortować trzy księżniczki, które z kolei mają wziąć przymuszony ślub.
Mulan wraz z generałem wyjeżdża eskortować 3 księżniczki, które muszą wziąć ślub z trzema księciami, aby zawrzeć pokój. Mulan wraz z towarzyszem wybierają trzech pomocników, Chiem Po, Ling, Yao. Bogowie poinformowani o ślubie Mulan z Shangiem (nie wiem jak się pisze ;/ ) dają Muszu wypowiedzenie. Muszu próbuje zniszczyć związek Mulan.
Niezbyt lubię Mulan, bo wkurzała mnie w pierwszej części, ale ogólnie bajka nie jest zła. Wkurzało mnie zachowanie Mulan i Shanga. Niby się kochają, ale ciągle kłócą. Jest takie powiedzenie, że kto się czubi, ten się lubi, ale mnie to strasznie irytowało.
A zakończenie jest bardzo przewidywalne, jak to w bajkach.
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.
Dom:Slytherin Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 588 Ostrzeżeń: 0 Postów: 115 Data rejestracji: 13.11.11 Medale: Brak
Wszystkie bajki Disney'a są genialne. Ciesze się, że właśnie na takim kinie się wychowywałam. Mulan była, jest i będzie świetna. Podoba mi się w niej to, że nie jest typową księżniczką. Nie dla niej falbanki i inne rzeczy. Dla rodziny, którą kocha gotowa była zrobić wszystko. Uwielbiam tą delikatną nutę sarkazmu w bajkach Disney'a, którą dostrzegam dopiero po wielu latach, gdy z łezką wzruszenia w oku oglądam bajki, które wciąż mnie zachwycają
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowieniadla mojegokochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Widziałem, ale powiem szczerze, że bez szału. Moim zdaniem w ogóle to się ni umywa do pierwszej części. Przekombinowali nieco, nie wciąga, nie ma już takich emocji. Obejrzy się, bo tak, ale bez fascynacji.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.