Dom:Ravenclaw Ranga: Animag Kruk Punktów: 562 Ostrzeżeń: 2 Postów: 269 Data rejestracji: 09.08.11 Medale: Brak
Jak mogła wyglądać waszym daniem jeszcze przed porodem, ta tajemnicza postać?
Mnie zawsze Meropa kojarzyła się z dziewczyną spokojną,nieśmiałą taką zamkniętą w sobie...a wam?
A co do wyglądu:
Ciemne włosy
Rubinowe oczy
Chudziutka(Prawie przy kości)
Taka po prostu biedna i zamknięta w sobie...
Komu figla zaserwują.
Duchów tych się trzeba bać,
Nie wiesz, co się może stać!
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie...
Kłotnia Lily i Snape'a
Była noc. Lily w koszuli nocnej stała z założonymi rękami przed portretem Grubej
Damy u wejścia do Wieży Gryffindoru.
- Przyszłam tylko dlatego, bo Mary powiedziała mi o twojej groźbie, że będziesz tu
spać.
- Tak. I zrobiłbym to. Nigdy nie chciałem nazwać cię szlamą, po prostu...
- Wymknęło ci się? - W głosie Lily nie było współczucia. - Już za późno. Usprawiedliwiałam cię przez całe lata. Nikt z moich przyjaciół nie rozumie, dlaczego w ogóle z tobą rozmawiam. Z tobą i twoimi kolegami, śmierciożercami. Widzisz, nawet nie zaprzeczasz! Nawet nie zaprzeczasz, kim zamierzacie się stać! Nie możecie się doczekać, aż dołączycie do Sam - Wiesz - Kogo, prawda?
Pozdrowionka dla drogi Gościu<3
Edytowane przez Czarodziejka dnia 30-03-2015 21:14
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
Hmm na pewno blada, szczupła, ciemne włosy, długie, oczy ciemna albo zielone.
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Slytherin Ranga: Portret w gabinecie dyrektora Punktów: 5205 Ostrzeżeń: 0 Postów: 677 Data rejestracji: 15.05.10 Medale: Brak
Pewnie była niska, chudziutka i zaniedbana. Włosy pewnie miała ciemnego koloru i pewnie nie robiła z nimi nic specjalnego; nosiła kucyk albo po prostu rozpuszczone włosy. No i była ogólnie cicha, strachliwa...
"The mind is not a book, to be opened at will and examined at leisure"- Severus Snape
Pozdrawiam Cię drogi Gościu
Oraz zapraszam do bardo ciekawej opowieści o bratanicy Bellatrix Lestrange, córce Hermiony Granger, oraz dziecku Severusa Snape'a
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów Od kretynizmu Puchonów i od przemądrzałości Krukonów STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka. -To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze. ~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
Dom:Ravenclaw Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2508 Ostrzeżeń: 0 Postów: 934 Data rejestracji: 02.04.10 Medale: Brak
Chuda, niska, małomowna, nieśmiała. A co do wyglądu, to wydaje mi się, że Meropa była bardzo blada, miała oczy w szarym kolorze i jasnobrązowe włosy.
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna . Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają
Dom:Gryffindor Ranga: Prefekt Naczelny Punktów: 700 Ostrzeżeń: 0 Postów: 134 Data rejestracji: 01.01.11 Medale: Brak
Kruczoczarne, cienkie włosy za talię, proste. Oczy szare, bez innych odcieni, czyste srebro albo platyna, właśnie takie zimne, złowrogie oczy. Blada, wręcz biała cera, wiśniowe, wąskie usta między rumianymi, wydatnymi kościami policzkowymi. Wysoka, bardzo szczupła, ubierająca się w eleganckie, strojne czarne suknie z wieloma dodatkami, takimi jak kapelusze, rękawiczki, parasolki czy kryzy. Małomówna, buntownicza, arogancka, kobieta z wyższych sfer, typowo zły charakter, przypominający Bellatriks, ale bez takiej energii i obłędnego szaleństwa. Potężna czarownica.
Dom:Gryffindor Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2184 Ostrzeżeń: 0 Postów: 376 Data rejestracji: 16.04.11 Medale: Brak
Moim zdaniem jej syn czyli Tom Riddle byl do niej podobny z wygladu, wiec musiala byc naprawde piekna kobieta a co do charakteru to z pozoru byla niesmiala i lekliwa, lecz w srodku byla pewna siebie, twarda kobieta, która moglaby wiele osiagnac gdyby tylko chciala
Bardzo chuda, ubrana niechlujnie, włosy ciemne, zaniedbane z kołtunami, oczy duże, czarne albo bardzo jasne, diamentowe. Myślę, że była zamknięta w sobie, zaborcza, zawzięta. Wydaje mi się, że była trochę szalona.
- You're crying for kids in Africa?
Dom:Gryffindor Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 167 Ostrzeżeń: 2 Postów: 13 Data rejestracji: 25.12.11 Medale: Brak
Nie jestem dobry w kreowaniu postaci, a tym bardziej wymyślaniu wyglądu (to hańba dla reportera), jednak przełamię teraz lody i spróbuję - trudno, zostanę wyśmiany.
Meropa jest blondynką o kościstej twarzy mniej więcej takiej, jaką ma Petunia Dursley. Całkiem niska i chudziutka, sama skóra i kości. Oczy fiołkowe, ametystowe niczym tęczówki zmarłej osobistości - Elisabeth Taylor. Nos zadarty, mały, a usta bardzo pełne i zaróżowione. Ubiera się w stare łachy. Bardzo blada karnacja - cera pełna niedoskonałości. Bardzo nieśmiała, skromna, zamknięta w sobie i cicha.
Jestem FotoReporterem i pstrykam fotki specjalnie dla was, byście mogli napawać się ich urokiem. Będę je wrzucał sporadycznie do galerii Hogsmeadowskiej. Głównie to będą zdjęcia z Emmą, bo jest najbardziej fotogeniczna.
Poza tym strasznie interesuję się Potterem.
Kto chce się przyjaźnić z Pstrykaczem, proszę bardzo, nie przeczę.
Dom:Gryffindor Ranga: Mugol Punktów: 4 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,044 Data rejestracji: 03.09.10 Medale: Brak
Meropa jest blondynką o kościstej twarzy mniej więcej takiej, jaką ma Petunia Dursley. Całkiem niska i chudziutka, sama skóra i kości. Oczy fiołkowe, ametystowe niczym tęczówki zmarłej osobistości - Elisabeth Taylor. Nos zadarty, mały, a usta bardzo pełne i zaróżowione. Ubiera się w stare łachy. Bardzo blada karnacja - cera pełna niedoskonałości. Bardzo nieśmiała, skromna, zamknięta w sobie i cicha.
Czemu poprzednik musi napisać to, co ja zamierzałem?
A ja natomiast dodam, że miała śliczne zęby, rzęsy bardzo gęste i czarne oraz naturalnie zaróżowione kości policzkowe.
Dom:Ravenclaw Ranga: Barman w Dziurawym Kotle Punktów: 1391 Ostrzeżeń: 0 Postów: 345 Data rejestracji: 29.06.11 Medale: Brak
Ja uważam , że Meropa była niską, chudą i drobną kobietą. Mogła mieć długie , ciemne i proste włosy. Miała mleczno-białą cerę. Co do jej cech charakteru to zapewne była bardzo cichą i zamknięta w sobie kobietą. Jej oczy mogły przypominać morze podczas burzy; ciemno-niebieskie, bądź ciemno-zielone. Mogła mieć delikatnie zarumienioną i zaokrągloną twarz, nie była jednak typem "arystokratycznej piękności"
Jedną zasadą wciąż motywowany
Bądź własną osobą
Bądź co bądź sobą
Niech twa osoba będzie ozdobą
Nie jednorazowo, lecz całodobowo
Trafiam białym w czarne jak kulą bilardową
Oblicz pole podstawy jaką jest oryginał
Lub działania poletko, jeśli jesteś marionetką
To wroga sugestia, pożera cię jak bestia
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia
Od A do Zet, od Zet do A
Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Proste jak drut, nigdy nie gram z nut
A rymów mam w brud, które trwonię
Gdy tylko stanę przy mikrofonie
Od mikrofonu strony nie stronię, o nie!
Widzę szczyt, a za szczytem
Zaszczyt za zaszczytem
Lśnienie mistrzostwa kieruje moim bytem
Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Kiedy myślę o Meropie, staje mi przed oczami...Snape!
Wydaje mi się, że byłaby bardzo podobna z wyglądu właśnie do mistrza eliksirów. Przypomina jego siostrę.
Tylko, że ona ma trochę ładniejszą twarz, ubrana jest w starą sukienkę i potargany płaszcz.
Ja zawsze ją sobie wyobrażałam jako taką dużą i dosyć potężną kobietę z prostymi, długimi czarnymi włosami i w ogóle takim nieprzychylnym spojrzeniu, jakby każdego faceta mogła podnieść i wyrzucić przez okno!
Myślę, że mogła wyglądać jak normalny, pozbawiony modyfikacji o podłożu genetycznym, ludzki płód.
Mnie zawsze Meropa kojarzyła się z dziewczyną spokojną,nieśmiałą taką zamkniętą w sobie...a wam?
Meropa Gaunt pojawia się jako postać epizodyczna, w jednej z retrospekcji, którą Dumbledore dzieli się z Harrym Potterem.
Poznajemy pewną bardzo zniszczoną posiadłość położoną na skraju mugolskiej wioski gdzieś w Wielkiej Brytania i przebywającego tam osobliwego czarodzieja z dwójką dorosłych dzieci. Wiemy, że ojciec i syn atakują i znęcają się nad niewinnymi mugolami z sąsiedztwa; jednym z ich codziennych nawyków jest dręczenie jedynej kobiety mieszkającej z nimi- córki/siostry Meropy.
Jest ona zmuszana do wykonywania wszystkich prac domowych i zapewne przyzwyczajona do beznadziejnie podłego traktowania. Nędza, w której żyje potęguje w niej złe samopoczucie, a to doprowadza niemal do utraty magicznych zdolności.
Nie znamy cech charakteru Meropy Gaunt, nie było nam dane dowiedzieć się w jaki sposób się wypowiada, jak myśli.
Wiemy jednak, że darzy skrytym uczuciem przystojnego mugola z wioski- to zapewne próba odskoczni od brutalnego życia.
To jak wygląda (młoda kobieta, ciemne włosy), jest moim zdaniem zupełnie nieistotne.
Edytowane przez Bella Muerte dnia 03-01-2012 15:37
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwiadczenie usĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂug na najwyĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂszym poziomie, w tym rĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwnieĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂe bÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdej chwili moĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂesz dokonaÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂci.