Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
|
Strażnicy Nocy - opowieść o nieprzewidywalnych losach zmiennokształtnych, którzy za wszelką cenę starają się ukryć przed ludźmi swoje istnienie. Lecz są tacy, którzy chcą im w tym przeszkodzić...
Czytałeś/aś? Jeśli tak, co sądzisz o tej serii książek?
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
Hmmm, nie czytałam. A warto? Brzmi nawet interesująco, może poszukam...
<3
|
Użytkownik
Medale:
|
Warto Ja bardzo lubię czytać książki, a ta seria mi się bardzo podobała Jak chcesz mogę Ci podać jeszcze parę innych tytułów wartych przeczytania
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
Nie czytałam... Niestety nigdzie w okolicy jej nie dostanę
Nie lubię czytać nudnych książek, a jestem bardzo wymagająca, więc chyba sobie odpuszczę |
Użytkownik
Medale:
|
Ja również nie lubię czytać nudnych książek. Lubię jak się coś dzieje, a ta jest dość ciekawa. Owszem są lepsze nie zaprzeczę, ale ta nie jest taka zła
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1648
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Czytałam. Połknęłam wszystkie części w, chyba, 4 dni. Zaciekawiła mnie pierwsza, i później już poszło. No, i moim skromnym zdaniem, pierwsza była najlepsza. Może kiedyś doczekają się ekranizacji?
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
|