· Tusz do rzęs |
~Cho-Chang
|
Dodany dnia 31-08-2011 15:28
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 89
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
Brak
|
Jakiego tuszu do rzęs używacie (wydłużającego, pogrubiającego), jakiej firmy i na koniec wasze opinie. 
Otóż ja stosuję jakiegoś pogrubiającego z Avonu. Nie zamieniłam bym go na żaden inny.
|
 |
|
|
~Karma Chameleon 20
|
Dodany dnia 31-08-2011 15:31
|
Zbanowany

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 598
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 14.07.11
Medale:
Brak
|
Ja dziś (po raz pierwszy w życiu) użyłam ajlajnera. Firmy Astor w piórze. Pogrubiający. Muszę przyznać,że bardzo mi się podoba efekt i zastosuję jutro na rozpoczęcie roku.
 |
|
|
~Cho-Chang
|
Dodany dnia 31-08-2011 15:35
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 89
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
Brak
|
Karma Chameleon 20 napisał/a:
Ja dziś (po raz pierwszy w życiu) użyłam ajlajnera. Firmy Astor w piórze. Pogrubiający. Muszę przyznać,że bardzo mi się podoba efekt i zastosuję jutro na rozpoczęcie roku.
O nie!
Przypomniałaś mi, że dzisiaj ostatni dzień wakacji. Jakoś nie wierzę, że jutro do szkoły. 
Eyelaynera ( czy jakoś tak ) stosuję na jakieś ważniejsze uroczystości, bo nie chce mi się stać przed lustrem i robić kreski pół godziny. 
|
 |
|
|
~MissWeasley
|
Dodany dnia 31-08-2011 15:35
|
Użytkownik

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 844
Data rejestracji: 12.08.11
Medale:
Brak
|
Ja w sumie nie używam jednego określonego. XD
Jaki mi wpadnie w ręce, takiego używam. Ale zależy mi na tym bym pogrubiał rzęsy i oczywiście je wydłużał. :D
|
|
~Sigyn
|
Dodany dnia 31-08-2011 15:57
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
|
Ja używam tuszów marki Max Factor. Jak dla mnie są one najlepsze, ładnie podkręcają i wydłużają rzęsy. nie zamieniłabym ich na żadne inne 
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 27-09-2011 19:39
|
Moderator (F)

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Mam jeden od koleżanki i używam go ciągle, bo jest "dyskretny" i prawie go nie widać. Nie wiem jaka to marka, bo napisy są już tak wytarte, że nic nie da się odczytać.
 |
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 27-09-2011 21:03
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
Ja nie używam, bo moje rzęsy po prostu tego nie potrzebują, ale moja mama (jest kolsuntantką w Avonie) używa tusz właśnie tej marki i jest bardzo zadowolona |
 |
|
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 27-09-2011 21:11
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
Nie używam, nie mam potrzeby. Kilka razy próbowałam, za każdym razem innej marki, ale nie wychodziło nic, z czego byłabym zadowolona. |
 |
|
|
~LenaPotter
|
Dodany dnia 28-09-2011 07:04
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 10
Data rejestracji: 28.09.11
Medale:
Brak
|
Tak moja mama też jest konsultantką w Avonie i także chwali sobie tą markę kosmetyków. Mnie toż coś czasami załatwia 
Tusz do rzęs...tak od kilku dni temu rozpoczęłam zabawę z Tuszem...i powiem fajny efekt. Ale bardzo często się rozmazuje...i taki właśnie kłopot.
|
~CeCe
|
Dodany dnia 28-09-2011 10:20
|
Użytkownik

Ranga: Animag Kruk
Punktów: 562
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 09.08.11
Medale:
Brak
|
Ja także używam. Ale takiego jakiegoś badziewnego... ^^
Komu figla zaserwują.
Duchów tych się trzeba bać,
Nie wiesz, co się może stać!
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie...
Kłotnia Lily i Snape'a
Była noc. Lily w koszuli nocnej stała z założonymi rękami przed portretem Grubej
Damy u wejścia do Wieży Gryffindoru.
- Przyszłam tylko dlatego, bo Mary powiedziała mi o twojej groźbie, że będziesz tu
spać.
- Tak. I zrobiłbym to. Nigdy nie chciałem nazwać cię szlamą, po prostu...
- Wymknęło ci się? - W głosie Lily nie było współczucia. - Już za późno. Usprawiedliwiałam cię przez całe lata. Nikt z moich przyjaciół nie rozumie, dlaczego w ogóle z tobą rozmawiam. Z tobą i twoimi kolegami, śmierciożercami. Widzisz, nawet nie zaprzeczasz! Nawet nie zaprzeczasz, kim zamierzacie się stać! Nie możecie się doczekać, aż dołączycie do Sam - Wiesz - Kogo, prawda?
Pozdrowionka dla drogi Gościu<3
|
 |
|
|
~Roxelle
|
Dodany dnia 28-09-2011 12:56
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 226
Data rejestracji: 17.09.11
Medale:
Brak
|
Zazwyczaj używam wydłużających, najczęściej z Loreal lub Avon'u. Polecam "Milion Lashes" czy coś takiego.
- Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
|
 |
|
|
~RedQueen
|
Dodany dnia 28-09-2011 15:14
|
Użytkownik

Ranga: Horkruks
Punktów: 7249
Data rejestracji: 11.01.11
Medale:
Brak
|
Używam tuszu zakupionego w sklepie Rossmann, o nazwie "Extreme lashes". Maluję się nim codziennie i jestem z niego zadowolona Eyelinera za to, używam tylko przy specjalnych okazjach i na dyskoteki.
|
~Nelishia
|
Dodany dnia 28-09-2011 16:12
|
Użytkownik

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 579
Data rejestracji: 11.09.11
Medale:
Brak
|
Nie używam, jakoś nigdy nie czułam potrzeby, zresztą moje rzęsy wyglądają zdecydowanie ładniej, kiedy są zdala od wszelkich mazideł. Na imprezy nie chodzę, a do szkoły...umalowana? Moja znajoma miała tylko tusz i nieźle jej się oberwało. Podziękuję za taką rozrywkę. |
 |
|
|
~Lady Bellatriks
|
Dodany dnia 28-09-2011 17:29
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Zawsze używam tuszu wydłużającego z Oriflame'u o nazwie Wonder. Jest świetny, jak tylko mi się kończy to zamawiam taki sam następny . Uwielbiam go, bo ma świetną szczoteczkę, rzeczywiście świetnie wydłuża i nie rozmazuje się. Kilka razy używałam innych tuszów, ale uważam, że najlepszy jest Wonder . Wszystkim polecam .
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna  .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają 
Edytowane przez Lady Bellatriks dnia 28-09-2011 17:30 |
 |
|
|
~Hermioina98
|
Dodany dnia 28-09-2011 18:25
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 644
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.03.11
Medale:
Brak
|
Ja zawsze używałam maskarę wydłużająco - podkręcającą firmy Eveline i byłam z niej bardzo zadowolona. Teraz kupiłam sobie jakiejś innej firmy i średnio mi się widzi praca z nią.
 |
|
|
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 06-11-2011 19:40
|
VIP

Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Tuszu do rzęs używam sporadycznie, ponieważ codziennie maluję się eyeliner'ami lub kredkami do oczu lub uwielbiam nosić sztuczne nienaturalnie długie, kruczoczarne rzęsy. Stosuję jednak dwa kolory tuszy, jeden czarny, pogrubiający najzwyczajniejszy Bourjois a drugi mój ulubiony wydłużający koloru neonowego niebieskiego wygląda fenomenalnie z czarną kredką do oczu.
|
|
~Laufey
|
Dodany dnia 06-11-2011 19:47
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
Ja tuszu używam rzadko, ponieważ natura obdarzyła mnie długimi i gęstymi rzęsami . Jednak gdy używam, to jest to zwykły, czarny tusz z Avonu. Jednak raz, na imprezę umalowałam sobie rzęsy na ciemnoniebiesko Wyglądały pięknie po prostu, cudownie to wygląda.
|
~Anne
|
Dodany dnia 06-11-2011 19:52
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 46
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Ja tez raczej nie używam tuszu. Kiedyś próbowałam z takim z Avonu, ale strasznie sklejał rzęsy i używanie go było niewygodne. |
 |
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 10-02-2012 16:38
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Nie używam, no może czasem do sesji, ale nawet nie pamiętam jaki, bo moja siostra mnie maluje i dawno to było...
|
|
~Luniaczekk
|
Dodany dnia 19-02-2012 15:49
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 11.01.12
Medale:
Brak
|
Jako,że mam długie rzęsy używam tuszów pogrubiających. Zazwyczaj z Max Factor lub Eveline.