· Ulubione miejsce w świecie magii? |
~LadyPotter
|
Dodany dnia 07-08-2011 19:08
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Charłak
Punktów: 5
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 12.06.11
Medale:
Brak
|
Jakie jest Wasze ulubione miejsce w świecie magii i czarodziejstwa?
LadyPotter napisał/a:
Jakie jest Wasze ulubione miejsce w świecie magii i czarodziejstwa?
Hogwart rzecz jasna ;D
LH: Edycja!
LH: Bardzo proszę pisać posty z uzasadnieniem wyboru. Posty bez nich będą kasowane!!!
Edytowane przez Lady Holmes dnia 07-08-2011 19:21 |
 |
|
|
!sabina
|
Dodany dnia 07-08-2011 19:13
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 323
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.07.10
Medale:
Brak
|
Nie ten dział. Przenoszę.
|
|
~Margaretka
|
Dodany dnia 07-08-2011 19:16
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Data rejestracji: 06.08.11
Medale:
Brak
|
Zakazany Las. Lubię zakazane rzeczy.
I spójrzcie na te książki! - powiedziała podniecona Hermiona, przebiegając palcem po grzbietach wielkich, oprawionych w skórę tomów. - Kompendium popularnych zaklęć i przeciwzaklęć... Jak przechytrzyć czarnoksiężnika... Podręcznik magicznej samoobrony... Uau!
Przez chwilę Harry rozważał to w milczeniu. Jak Voldemort mógł popełnić taki błąd? Nagle usłyszał chłodny głos Hermiony: - To oczywiste, że Voldemort nie raczył zaprzątać sobie głowy takimi nędznymi stworzeniami jak domowe skrzaty, podobnie jak wszyscy mieniący się czarodziejami czystej krwi, którzy traktują je jak zwierzęta... i nigdy nie pomyślał o tym, że są obdarzone takim rodzajem magicznej mocy, jakim on nie włada.
Hermiona zwróciła się do Harry'ego, cała rozpromieniona, i szepnęła: - Naprawdę powiedziałeś mu, że jestem najlepsza w klasie? Och, Harry! - No i co w tym takiego nadzwyczajnego? - szepnął Ron, który nie wiadomo dlaczego był wyraźnie rozdrażniony. - Przecież JESTEŚ najlepsza... Gdyby mnie zapytał, też bym mu tak powiedział.
-Co, Ron, wszystkie laski już zajęte? - zapytała wyniośle Hermiona. - Już zaczyna Ci się podobać Eloise Midgen? No cóż, jestem pewna, że znajdziesz sobie kogoś i nie pójdziesz na bal z trollicą. Ale Ron wpatrywał się w Hermionę, jakby zobaczył ją po raz pierwszy w życiu. - Hermiono, Neville ma rację... przecież TY jesteś dziewczyną... - Och, ale jesteś bystry -odpowiedziała jadowicie.
Pozdrawiam wszystkich na Hogsmeade!!!
Odwagi RazoraBMW,
Szczerości Emmy Millton
Sprytu Rytelier ,
Naucz nas matheus!
Dziękuję za pozdrowienia JaneVolturi A przy okazji....fajny avatar!!!
Edytowane przez sabina dnia 07-08-2011 19:18 |
 |
|
|
~Gudson
|
Dodany dnia 07-08-2011 22:33
|
Zbanowany

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 159
Data rejestracji: 05.08.11
Medale:
Brak
|
Ooo! Właśnie już wiem o czym zapomniałam! Dzięki Dracon_Malfoy 
o pokoju życzeń zapomniałam!
Jeszcze raz dziękuję, bo chodziła mi to po głowie a trapiło jak nie wiem 
Pozdrowienia dla, Drackon_Malfoy!!!
 |
|
|
~Seva
|
Dodany dnia 18-10-2011 17:43
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Polana w Zakazany Lesie - jest tam tak..ciemno, straszno - fajnie 
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
 |
|
|
~Lady Bellatriks
|
Dodany dnia 19-10-2011 21:23
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Oczywiście Hogwart! Nie ma chyba bardziej magicznego miejsca, miejsca, w którym dzieje się tyle niesamowitych rzeczy, gdzie jest tyle korytarzy, magiczych przejść... Chciałabym móc mieszkać w Hogwarcie, by uczyć się magii... 
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna  .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają 
|
 |
|
|
~dewhoo
|
Dodany dnia 19-10-2011 21:40
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak
|
Mnie bardzo ciekawi Hogsmeade, szczególnie Trzy Miotły i kremowe piwo . Bardzo chciałabym także odwiedzić chatkę Hagrida, miejsce zamieszkania państwa Weasley, no i oczywiście Hogwart. Ahh. Rozmarzyło się dziewczę.
|
|
~Nuttella
|
Dodany dnia 20-10-2011 08:25
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 735
Data rejestracji: 21.07.11
Medale:
Brak
|
Najbardziej ciekawi mnie Hogwart, bo w końcu bohaterowie naszej przewodniej książki nie odkryli całego zamku. Kolejnym miejscem jest Hogsmeade. Tam chciałabym zwiedzić wszystkie sklepy poczynając od miodowego królestwa, a kończąc na wrzeszczącej chacie. Dalej jest chatka Hagrida. Bardzo chciałabym go spotkać i przy okazji zobaczyć wszystkie te jego przedziwne stworzenia, jakie hoduje. Kolejnym wybranym przeze mnie punktem jest Ministerstwo Magii. Chciałabym je zobaczyć zarówno w postaci po zmianie, kiedy wtargnęli tam śmierciożercy, jak wtedy, gdy było własnością Czarodziejów. Kolejnym punktem jest dom Weasley'ów. Gdybym zaczęła wyliczać te rzeczy, które chciałabym zobaczyć, to trochę by mi to zajęło! Dalej jest zakazany las. Chciałabym spróbować wspiąć się na wysokie konary drzew i zobaczyć mieszkające tam zwierzęta. I to chyba wszystko .
|
|
~KuroNeko
|
Dodany dnia 25-10-2011 10:08
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 213
Data rejestracji: 24.10.11
Medale:
Brak
|
Ulica Śmiertelnego Nokturnu :) Lubię tajemnicze miejsca, nawet jeśli są niebezpieczne.
Edytowane przez KuroNeko dnia 25-10-2011 10:09 |
 |
|
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 25-10-2011 17:00
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
Błonia. Jak byłam młodsza, bardzo często lubiłam wyobrażać sobie słoneczne popołudnia nad jeziorem... chociaż nie mówię, że teraz tego nie robię... czasami Magicznym miejscem wydaje mi się jeszcze Hogsmeade. Te wszystkie magiczne sklepy z niesamowitymi przedmiotami... Jest jeszcze Nora. Bardzo lubię czytać fragmenty, kiedy Harry spędzał czas w domu rodziny Weasley. Panowała tam zawsze ciepła atmosfera.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Hyperversum, Cecilia Randall
|
 |
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 25-10-2011 17:16
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
Ja lubię Hogwart, Pokój Życzeń i Hogsmeade.
Dlaczego?
Hogwart - ponieważ wokół niego roznosi się aura czarów. Aż wyczuwa się wiszącą wpowietrzu magię. Lubię też te długie korytarze - nigdy nie wiadomo, co znajduje się za zakrętem.
Pokój Życzeń - proste: bo jak coś powiem, to to dostanę. Lubię dostawać to, co chcę. 
Hogsmeade - można sie zgubić wśród różnorodności sklepów! Lubię chodzić na zakupy, a zakupy w świecie magii - to dopiero coś 
Pozdrawiam wszystkich fanów Pottera  |
 |
|
|
~Annalisa Louis
|
Dodany dnia 25-10-2011 17:17
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Dziurawym Kotle
Punktów: 1391
Data rejestracji: 29.06.11
Medale:
Brak
|
Moim ulubionym miejscem w świecie magii jest Hogsmeade. Jest tam bardzo ciepło i przyjaźnie ;> Gdybym się tam znalazła na pewno spędziłabym cały dzień na "buszowaniu" po magicznych sklepach ;D Kolejnym punktem mojej magicznej wycieczki byłaby Nora. A następnie zajrzałabym do Hogwartu. Bo w końcu , kto by nie chciał poznać tajemnice naszej wspaniałej Szkoły Magii ? ; )
Jedną zasadą wciąż motywowany
Bądź własną osobą
Bądź co bądź sobą
Niech twa osoba będzie ozdobą
Nie jednorazowo, lecz całodobowo
Trafiam białym w czarne jak kulą bilardową
Oblicz pole podstawy jaką jest oryginał
Lub działania poletko, jeśli jesteś marionetką
To wroga sugestia, pożera cię jak bestia
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia
Od A do Zet, od Zet do A
Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Proste jak drut, nigdy nie gram z nut
A rymów mam w brud, które trwonię
Gdy tylko stanę przy mikrofonie
Od mikrofonu strony nie stronię, o nie!
Widzę szczyt, a za szczytem
Zaszczyt za zaszczytem
Lśnienie mistrzostwa kieruje moim bytem
Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
[Do mojego ja, skala mnie nie dotyka
|
 |
|
|
~Oksan Weasly
|
Dodany dnia 27-10-2011 17:09
|
Użytkownik

Punktów: 209
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak
|
Na pewno nie Zakazany Las.Tam nigdy nie chciałabym się zapuszczać...
Ja uwielbiam oczywiście Hogwart,ale tak samo jak Norę.Chciałabym zamieszkać z Weasley'ami.Są to mili i kochani ludzie. Jest wiele innych miejsc które są przepiękne.
" ( ... ) to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."
"Nie żałuj umarłych(...). Żałuj żywych, a przede wszystkim tych, którzy żyją bez miłości."
ALBUS DUMBLEDORE!
POZDRAWIAM GRIFFINDOR!
|
 |
|
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 08-11-2011 14:11
|
Moderator (F)

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Hogwart i jego tereny, a szczególnie biblioteka! Chciałabym się kiedyś przespacerować między półkami i trochę poczytać magicznych księg. Zakazany las też mnie ciekawi, ale chyba bałabym się do niego wejść sama, po zmroku. No i jest jeszcze wioska Hogsmeade. Chciałabym tam mieszkać.
 |
|
|
~Anne
|
Dodany dnia 08-11-2011 14:54
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 46
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Moim ulubionym miejscem jest Miodowe królestwo w Hogsmeade. Pewnie dlatego, że uwielbiam słodych... |
 |
|
|
~Huncwotka
|
Dodany dnia 08-11-2011 16:18
|
Użytkownik

Ranga: Animag Lew
Punktów: 544
Data rejestracji: 15.03.11
Medale:
Brak
|
Pokój Życzeń - nie muszę chyba mówić, dlaczego. A poza tym, to biblioteka (bo ze mnie mól książkowy), sklep Freda i George'a (mają takie fajne pomysły) i może Nokturn... (Ta atmosfera).

|
 |
|
|
~Szkrab
|
Dodany dnia 17-01-2012 20:24
|
Zbanowany

Punktów: 222
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak
|
Oczywiście, że Hogsmeade - bo tam znajduje się Miodowe Królestwo, a ja lubię słodycze. Jest tam również Sklep Zonka - no a ja taki dowciporzucacz . Ogólnie panuje tam bardzo przyjemna atmosferka.
Oprócz tego mam jeszcze jeden zakątek - jest to wioska Ottery St. Catchpole. Mieszkają tam Lovegoodowie, Fawcettowie, Diggoryowie oraz Weasleyowie. Fajnie by było mieszkać nieopodal nich. Poza tym klimat tam jest wiejski, świeże powietrze, a ja po prostu lubię wieś ;P
Uczennica: To nie ja, to moja shauma!
|
 |
|
|
~Luniaczekk
|
Dodany dnia 30-01-2012 15:45
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 11.01.12
Medale:
Brak
|
Hogwart! Chciałabym tam chodzić. No i jest tam Pokój Życzeń. Błonia i Zakazany Las też są ciekawe. Z pewnością chciałabym odwiedzić Miodowe Królestwo, uwielbiam słodycze. ^^
|
~Wasp
|
Dodany dnia 30-01-2012 15:55
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 17.12.10
Medale:
Brak
|
Podoba mi się Wrzeszcząca Chata i Zakazany Las-oba te miejsca są takie mroczne i tajemnicze, można się w nich dbrze skryć |
 |
|
|
~kizzucha
|
Dodany dnia 04-02-2012 21:22
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1648
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Moje ulubione miejsca w magicznym świecie to:
*Hogwart - bez wątpienia najmagiczniejsze miejsce w całym magicznym świecie.
*Pokój Życzeń - kuszące miejsce. ^^
*Hogsmeade, a w nim Trzy Miotły, Sklep Zonka - nie trzeba tłumaczyć. ;D
*ul. Pokątna z tymi wszystkimi sklepami.
*biblioteka w Hogwarcie i Dział Ksiąg Zakazanych - jestem maniakiem książkowym więc to tłumaczy dlaczego.
*Peron 9 i 3/4
*błonia - odpoczynek po egzaminach.
*kuchnia w Hogwarcie - lubię skrzaty domowe.
*Grimmauld Place
*Nora - świetna atmosfera.
*Sklep Freda i Georga - świetne rzeczy. ^^
Chyba tyle...
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E  ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
Edytowane przez kizzucha dnia 04-02-2012 21:26 |
 |
|