· Hermiona , Ron/Wiktor |
~Dracon_Malfoy
|
Dodany dnia 07-08-2011 16:32
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Członek GD
Punktów: 512
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 08.07.11
Medale:
Brak
|
Z kim według Was powinna być Hermiona ?
z wysportowanym Wiktorem Krumem , czy z Ronem ?
sabina: Każdy post bez uzasadnienia będzie kasowany!
Edytowane przez sabina dnia 07-08-2011 20:03 |
 |
|
|
~loony_
|
Dodany dnia 07-08-2011 17:14
|
Zbanowany

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 275
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.06.11
Medale:
Brak
|
Nie wiem czemu , ale chyba Wiktor ... Jakoś lepiej do niej pasował i chyba naprawdę ją kochał ( nie twierdzę , że Ron nie ) . Był o nią też bardzo zazdrosny , co wiele znaczy
That I won't ever change
And though my love is rare
Though my love is true
Let the music groove you
Let the melody move you
Feel the beat and just let go
Get the rhythm into your soul
Let the music take you
Anywhere it wants to
When we stuck and can't get free
No matter what we'll still be singing
I can't pretend
To know how you feel
Know that I'm here
Know that I'm real
Say what you want
Or don't talk at all
I'm not gonna let you fall
|
 |
|
|
~GinevraPotter
|
Dodany dnia 07-08-2011 17:20
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 79
Data rejestracji: 06.08.11
Medale:
Brak
|
Z Ronem .
to od początku było wszystko fajnei opisane . niby się nei lubili
hermiona i ron <3
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
* * *
* * *
Harry <3
|
 |
|
|
~Gudson
|
Dodany dnia 07-08-2011 17:28
|
Zbanowany

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 159
Data rejestracji: 05.08.11
Medale:
Brak
|
Ron, Ron, Ron i jeszcze raz Ron!. Hermiona sama mówiła że Krum to nic nie mówi i tylko sie gapi a z Ronem sie troche posprzecza i wgl 
 |
|
|
*Dum3l
|
Dodany dnia 07-08-2011 19:46
|
Super Administrator

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 325
Data rejestracji: 26.07.11
Medale:
Brak
|
Jak najbardziej z Ronem. W porównaniu z osobami wyżej postaram się to uzasadnić. Po pierwsze mieli ze sobą kontakt od początku nauki w Hogwardzie, więc jakby nie patrząc znali się bardzo długo. Od początku było też widać w ich relacjach przeciwieństwo, a jak przysłowie mówi "Przeciwieństwa się przyciągają". Poza tym idealnie się uzupełniają.
Z Wiktorem to bym raczej powiedział zauroczenie, a na pewno większe od strony jego samego niż Hermiony. Do tego tak dziwnie razem wyglądali.  |
 |
|
|
~DziedzicSlytherina
|
Dodany dnia 07-08-2011 23:16
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Jak już napisała osoba wyżej - od zawsze coś naprawdę iskrzyło pomiędzy Ronem i Hermioną. Mimo, że czasem naprawdę lubili się posprzeczać, w gruncie rzeczy byli o siebie bardzo zazdrośni. Wiktor również był niczego sobie, było widać, że czuje coś więcej do Hermiony, mimo że ona nie za bardzo odwzajemniała to uczucie. Bardziej był dla niej jak przyjaciel.. Zastanawiam się, czy w późniejszych latach (tuż po II bitwie o Hogwart) nadal utrzymywała z nim kontakt.. Ale wracając do tematu - Ron bardziej do niej pasował - po trochu jej przeciwieństwo, ale bardzo ją doceniał, stawał po jej stronie, żeby pokazać, jak bardzo mu na niej zależy. Ale pomimo tego związek z Lavender to było lekkie przegięcie - Hermiona doznała prawie załamania nerwowego Oj nieładnie, nieładnie.. |
 |
|
|
~Margaretka
|
Dodany dnia 08-08-2011 06:52
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Medale:
Brak
|
Wiktor tańczył by lepiej gdyby założył dres. Pamiętacie? Od samego początku Krum wydawał mi się podrywaczem. Odchodzi....i już ma inną. Tak mi się jakoś skojarzył. Ron strasznie pasuje...no może nie pasuje....bo nie jest za bardzo mądry...ale przeciwieństwa się przyciągają. No nie?
I spójrzcie na te książki! - powiedziała podniecona Hermiona, przebiegając palcem po grzbietach wielkich, oprawionych w skórę tomów. - Kompendium popularnych zaklęć i przeciwzaklęć... Jak przechytrzyć czarnoksiężnika... Podręcznik magicznej samoobrony... Uau!
Przez chwilę Harry rozważał to w milczeniu. Jak Voldemort mógł popełnić taki błąd? Nagle usłyszał chłodny głos Hermiony: - To oczywiste, że Voldemort nie raczył zaprzątać sobie głowy takimi nędznymi stworzeniami jak domowe skrzaty, podobnie jak wszyscy mieniący się czarodziejami czystej krwi, którzy traktują je jak zwierzęta... i nigdy nie pomyślał o tym, że są obdarzone takim rodzajem magicznej mocy, jakim on nie włada.
Hermiona zwróciła się do Harry'ego, cała rozpromieniona, i szepnęła: - Naprawdę powiedziałeś mu, że jestem najlepsza w klasie? Och, Harry! - No i co w tym takiego nadzwyczajnego? - szepnął Ron, który nie wiadomo dlaczego był wyraźnie rozdrażniony. - Przecież JESTEŚ najlepsza... Gdyby mnie zapytał, też bym mu tak powiedział.
-Co, Ron, wszystkie laski już zajęte? - zapytała wyniośle Hermiona. - Już zaczyna Ci się podobać Eloise Midgen? No cóż, jestem pewna, że znajdziesz sobie kogoś i nie pójdziesz na bal z trollicą. Ale Ron wpatrywał się w Hermionę, jakby zobaczył ją po raz pierwszy w życiu. - Hermiono, Neville ma rację... przecież TY jesteś dziewczyną... - Och, ale jesteś bystry -odpowiedziała jadowicie.
Pozdrawiam wszystkich na Hogsmeade!!!
Odwagi RazoraBMW,
Szczerości Emmy Millton
Sprytu Rytelier ,
Naucz nas matheus!
Dziękuję za pozdrowienia JaneVolturi A przy okazji....fajny avatar!!!
Edytowane przez Margaretka dnia 08-08-2011 06:54 |
 |
|
|
~Grzesiek
|
Dodany dnia 08-08-2011 09:27
|
Zbanowany

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 462
Data rejestracji: 03.08.10
Medale:
Brak
|
Ron na 100% No bo przecież przeciwieństwa się przyciągają a Hermiona jest przeciwieństwem Rona,a wiktor może i się zakochał w Hermionie ale sądze że Ron pasuje do Hermiony!
I szczególne pozdrowienia dla ciebie drogi Gościu.
|
 |
|
|
~Luna__Lovegood
|
Dodany dnia 08-08-2011 19:35
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Medale:
Brak
|
z Ronem , ponieważ on był lepszym kandydatem na chłopaka Hermiony 
Może był trochę nierozgarnięty i niezbyt inteligenty, ale w dalszych częściach okazał siębardzo przydatny
|
|
~Gryf5r
|
Dodany dnia 25-08-2011 12:30
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 673
Data rejestracji: 08.08.11
Medale:
Brak
|
Wybieram Rona. Nie wiem czemu, ale do Wiktora mi nie pasowała. A z Ronem byli przyjaciółmi, może się nie lubili na początku, ale znali się od 1 klasy, a nawet od przedziału ; ] Nie wiem czy z Krumem byłaby szczęśliwa, w sumie on wydawał się na takiego co nie skrzywdzi żadnej kobiety, miał dobre maniery, elegancki, wyrafinowany. A Ron to Ron-nie wie co się dzieje, roztrzepany, zabawny. Tak na marginesie zawsze myślałam, że Hermiona będzie z Harrym, a Fleur z Krumem ; D
 |
|
|
~Bellatrix11227
|
Dodany dnia 25-08-2011 13:23
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Punktów: 658
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak
|
Ron, Ron i jeszcze raz Ron Hermiona i Weasley pasują do siebie jak ulał. Nie wiem jak można by przypuszczać że związek z Krumem przetrwa. Amen
|
|
~Seva
|
Dodany dnia 18-10-2011 16:04
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Ja sądzę, że Hermiona zasługiwała na Wiktora, bo Ron jest dla niej ..po prostu Hermiona jest za dobra dla Rona, a Ron to bezczelnie wykorzystuje, Krum byłby dla niej wspaniałym partnerem, miłym i pomocnym )
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
 |
|
|
~Szkrab
|
Dodany dnia 17-01-2012 19:13
|
Zbanowany

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 222
Data rejestracji: 10.01.12
Medale:
Brak
|
Oczywiście, że z Ronem. Może i nie był zbyt inteligentny, no ale Hermiona dobrze się czuła u jego boku i śmiała z jego żartów. Zresztą, rozpaczała, gdy się dowiedziała, że Ron ich opuścił podczas poszukiwania Horkruksów.
Uczennica: To nie ja, to moja shauma!
|
 |
|
|
~Dipo
|
Dodany dnia 17-05-2012 07:23
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 29
Data rejestracji: 13.05.12
Medale:
Brak
|
A ja sądzę, że jednak z Ronem byłoby lepiej. Dlaczego? Krum wydawał mi się za bardzo gburowaty oraz upierdliwy. No i irytował mnie czasem swoim zachowaniem. Nie powiem, że Ron także był ideałem, ale przynajmniej nie zachowywał się jak Wiktor... On miał poczucie humoru i rzeczywiście darzył uczuciem Hermionę.
|
~emilyanne
|
Dodany dnia 17-05-2012 17:03
|
Użytkownik

Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5622
Data rejestracji: 28.10.11
Medale:
Brak
|
Niech pomyślę... Ron, czy Wiktor? Oczywiście, że... Snape. Dobra, wiem, teraz to pojechałam. Ale taka jest moja prawda Uwielbiam ficki z paringiem Snape/Granger Mniejsza o to, bo nie o tym w temacie mowa. W każdym bądź razie Ron jest dla Hermiony zbyt głupi. Zero inteligencji, zero taktu. Impulsywny, jak prawdziwy Gryfon. Ma swoje zalety, ale on jest szalony, Hermiona spokojna (co wcale nie oznacza nudna). Kompletne przeciwieństwa. One niby się przyciągają, ale Ron na dłuższą metę z Hermioną... Nie wytrzymałby jej zapału do nauki. Po za tym on jest nie ogarnięty, czego znowu nie zniosłaby Hermiona.
Wiktor? Och, myślę, że on poniekąd imponował Hermionie. Miał więcej w głowie niż Ron, był zdecydowanie spokojniejszy, aczkolwiek... jego zainteresowania ograniczały się do sportu. Nasza Hermiona za miotłami raczej nie przepada, więc Wiktor odpada. Bo o czym miałaby z nim rozmawiać? Gburowatość Wiktora nie ma tu nic do rzeczy, oni po prostu do siebie nie pasują.
Ach, i skoro już powiedziałam Snape, to także przydałoby się to uzasadnić. Jest stary, brzydki, ale cholernie podobny i zarazem inny do Hermiony. Oboje inteligentni, z pewnością mieliby o czym rozmawiać. Lubią spokój, ciszę. Snape nigdy nie był lubiany, zupełnie jak Hermiona w pierwszej klasie. Ją ludzie polubili ze względu na Pottera i pomoc w nauce. Nie nudziliby się razem, chociaż ciągle by się kłócili. ;> Ich nienormalny pociąg do wiedzy... Ech, to jak najbardziej nienormalne, ale pasują do siebie. 
|
 |
|
|
~Agdzia11
|
Dodany dnia 17-05-2012 17:52
|
Użytkownik

Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 17.05.12
Medale:
Brak
|
Według mnie zdecydowanie Ron, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że lobię rudzielców. Ja tam lubię Rona jest ok i w ogóle jest śmieszny i fajny. Tak wiem słodzę! |
 |
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 17-05-2012 18:23
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 265
Data rejestracji: 11.05.12
Medale:
Brak
|
Ja tam nie lubiła Wiktora >.< Dlatego jak nic Ron. Są inni, a przeciwieństwa się przyciągają ^^
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECH WIEDZY KRUKONÓW
RATUJ NAS SLYTHERINIE !!!
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
|
 |
|
|
~Dagamara18
|
Dodany dnia 17-05-2012 18:49
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Punktów: 688
Data rejestracji: 02.10.11
Medale:
Brak
|
Na początku pragnęłam aby Hermiona była z Wiktorem ale jednak potem zrozumiałam iż ona raczej nie była by szczęśliwa.Jak widać jej przeznaczeniem był związek z Ronem. |
 |
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 17-05-2012 19:50
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Od poczatku wiedziałem,ze Hermiona pasuje do Rona. Przeciwieństwa sie przyciagają. Wiktor dobry,ale jako przyjaciel.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
 |
|
|
~Annee
|
Dodany dnia 17-05-2012 20:24
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Oczywiście, że Ron najbardziej do niej pasuje ;) co prawda mają dwa całkiem różniące się charaktery, ale jak już napisał(a) Severus Tobias Snape, przeciwieństwa się przyciągają, chociaż do Kruma też bardzo pasuje, to jednak nie wyobrażałam sobie nigdy ich jako pary.
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

|
 |
|