· Burza - straszna czy wspaniała? |
~Laboleth
|
Dodany dnia 27-08-2008 19:58
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Lubicie burzę? A może się jej boicie? Napiszcie o tym! //Milka
boję się burzy... nie wiem dlaczego, po prostu taki ot lęk... nie mogę wtedy zasnąć, momentalnie mnie 'muruje' tj. nie myślę, nie ruszam się, nie reaguję na nic...
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
"Jesteśmy, kim jesteśmy. Sumą naszych niedostatków" ~ Alan Rickman
Edytowane przez Milka dnia 15-10-2013 11:19 |
|
|
|
~majka
|
Dodany dnia 27-08-2008 19:59
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 614
Medale:
Brak
|
Uwielbiam burzę. Lubię się jej przyglądać, w ogóle jest fascynującym zjawiskiem. Lubię pioruny, deszcz i ten nastrój. Uwiebiam tak sobie siąść, posłuchać mmm *.*
But what can I do ?
Frozen...
Tell me I'm frozen but
What can I do?
Can't tell the reasons
I did it for you
When lies turn into truth
I sacrificed for you
You say that I'm frozen...
Within Temptation - Frozen
|
|
|
|
~Druella_Rosier
|
Dodany dnia 27-08-2008 19:59
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 679
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Ja burzy nie znoszę.
Kiedyś bardzo lubiłam, ale nie teraz.
Nigdy nie ma prądu, a mnie boli głowa
i ogarnia mnie przerażenie a potem myśl 'a co będzie jak następny piorun walnie we mnie?'
|
|
~Baguette
|
Dodany dnia 27-08-2008 20:11
|
Użytkownik
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 106
Medale:
Brak
|
Generalnie to lubię burzę, ale trochę się boję, bo jakiś rok temu piorun uderzył w drzewo w pobliżu mojego domu i przeszło jakby takie pole magnetyczne. Wolę jak pada deszcz i nie ma jakiejś strasznej burzy.
joli, joli, joli.
|
|
|
|
~IrenaxD
|
Dodany dnia 27-08-2008 20:15
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 85
Medale:
Brak
|
Kiedyś się bałam burzy, ale teraz już nie. Burza jest taka fajna wtedy się najlepiej ogląda Alladyn'a |
|
|
|
~Lady James
|
Dodany dnia 27-08-2008 21:38
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Ostrzeżeń: 1
Medale:
Brak
|
jakos burza jest mi obojetran, te grzmoty i pioruny w ogóle mnie nie fascynują, co innego sam deszcz, uwielbiam jak pada, wychodzę wtedy na balkon i obserwuję, jak krople spadają na kwiaty i liscie |
|
|
|
!Martucha
|
Dodany dnia 27-08-2008 21:51
|
VIP
Dom: Hufflepuff
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 799
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak
|
Cierpię na tzw. "brontofobię", to znaczy strasznie lękam się burzy. Może to śmieszne/dziwne, a gdy jest burza to często tracę przytomność ze strachu, mam zawroty głowy, drętwieją mi kończyny, nie potrafię złapać oddechu i po prostu ledwo żyję.
Wyłączam wtedy wszystko, co jest podłączone do prądu, zamykam okna, blokuję dostęp wody.
Ostrożność? Wątpię, raczej panika, żeby się nic nie stało. ;P
Nie wiem czym to jest spowodowane, żadnego urazu z dzieciństwa nie mam. Widocznie tak muszę mieć, cóż.
Na szczęście burze są tylko latem i to nie za często... |
|
|
|
~al_iraqia
|
Dodany dnia 27-08-2008 22:12
|
Użytkownik
Punktów: 376
Medale:
Brak
|
Ja bardzo lubię burzę, zwłaszcza w nocy. Lubię jak walą grzmoty i w ogóle... Najlepsze wspomnienia z burzy mam z Zakopanego, gdzie grzmot walnął tak mocno, że wszystkich dosłownie poderwało. A najlepszy był mój kolega, który spadł z fotela ;D
|
|
!niewesolypagorek
|
Dodany dnia 27-08-2008 22:29
|
VIP
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Medale:
|
kocham burzę! *.*!
burza to jedno z najpiękniejszych naturalnych zjawisk, jakie można kiedykolwiek zobaczyć. *.*
najbardziej podobają mi się burze, gdy jest środek nocy, leje deszcz, a ja leżę sobie w namiocie *.* wtedy taki nagły błysk! i przez przemoknięty dach namiotu widać niebo... cudowne *.*
o burzy mogłabym pisać poematy, wiersze, opowiadania... pomimo tego, iż nie jestem poetką ;P
|
|
!PWN
|
Dodany dnia 27-08-2008 22:34
|
VIP
Punktów: 320
Medale:
Brak
|
Z jednej strony uwielbiam gdy deszcz bębni o dach, szczególnie wieczorem, jak już jest cicho w domu, i leży się w łózku.. ;]
A z drugiej strony nieco boję się piorunów, sama nie wiem czemu, podświadomy lęk ;p. Jednak fajnie jest siedzieć sobie w oknie, i patrzeć się burzowe niebo ^^
,, Ogarnęło mnie straszliwe poczucie samotności. Pierwszy raz od miesięcy znalazłem się w biały dzień sam, nie mając nic do załatwienia i nie potrzebując biec na ulice w obawie, że się dokądś spóźnię. Byłem z dala od zgiełku i oszołomienia, pogrążony w ciszy, której nie mąciły ani dźwięki mechanicznej muzyki, ani podniesione glosy. Nic mnie nie nagliło i wyczułem w tym coś na kształt niejasnej groźby. ''
|
|
|
|
!Souriant
|
Dodany dnia 27-08-2008 23:54
|
VIP
Ranga: Animag Wąż
Punktów: 539
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Kocham burze! Mogę godzinami stać na balkonie, gapić się w niebo rozdzierane jarzącymi się błyskawicami i słuchać grzmotów piorunów. Nie ma nic piękniejszego na świecie. Zwłaszcza nocą, kiedy jest ciemno, bo wtedy wszystko pięknie widać.
Kiedyś bałam się burzy, ale z czasem przeszło to ze strachu w fascynację i tak zostało do dnia dzisiejszego.
Czasem próbuje uchwycić coś aparatem, ale jak na razie udały mi sie tylko 2, może 3 zdjęcia. Zresztą u mnie z balkonu niewiele można zobaczyć, a szkoda.
Cudownym przeżyciem było stanie na plaży w Grecji i patrzenie, jak pioruny raz po razie uderzają w Olimp. *.* Nigdy tego nie zapomnę. Miałam niesamowite szczęście, że będąc tam trafiłam akurat na burzę.
A tak w ogóle, to był mój temat! :p
|
|
|
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 28-08-2008 21:56
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Medale:
|
Ojejejeee... pamiętam jak się kiedyś bałam burz.... jak byłam mała to chowałam się albo pod koc, albo pos stół Ale teraz to ją lubię. Uwielbiam patrzeć się przez okno, a koło mnie szaleją wichury czy też leje jak z cebra. Ostatnio jak były te wichury i burze w Polsce, to ja siedziałam z początku na balkonie z mamą i gadałyśmy ;P
Lubię też posiedzieć sobie przed oknem i oglądać. Kocham to ;] |
|
|
|
~EmmaParkinson
|
Dodany dnia 28-08-2008 21:57
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 144
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak
|
Ja lubię oglądać te błyski Tylko mnie denerwuje, że lepiej wtedy wyłączyć komputery |
|
|
|
!Ariana
|
Dodany dnia 28-08-2008 22:10
|
VIP
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak
|
A tak w ogóle, to był mój temat! :p
Mój temat też założył. xX
Ja kiedyś panicznie bałam się burzy. To była zmora mojego dzieciństwa. Teraz już się nie boję, ale nie lubię burzy w nocy. Jak są w nocy to leżę pod kołdrą i chociaż nie wiem, jak by mi było gorąco to nie wychodzę. Ale lubię burze nad ranem. Tylko że i tak zwykle je przesypiam. Lubię burze, kiedy jadę w samochodzie. I lubię gdy jestem w szkole, bo przynajmniej mam co oglądać przez okno.
Burze są ładne, ale i tak wolę, by były jak najdalej ode mnie. |
|
|
|
~Lili__Ewans
|
Dodany dnia 28-08-2008 22:12
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 37
Medale:
Brak
|
Lubie burze, szczególnie w nocy, gdy po ciemku, leżąc w łóżku oglądam przez okno w dachu jak błyskają grzmoty. Tak miło jest słuchać spokojny pluskot deszczu, szum wiatru i może piosenke Edyty Bartosiewicz ,,Zatańcz ze mnę jeszcze raz..." Podczas burzy mogę poczuc się silna. Tylko przeszkadza mi to, że przed burzą jest strasznie duszno!
który nawet nie wie, że jest.
Jak nie wybrzmiałe dzwięki
i wiersze bez słowa.
Jak wielka woda
zastygła nad brzegiem czasu.
Mam jeszcze troche wiary
i jakąś nadzieje?
Moje podcięte skrzydła
wystarczą mi by wysoko się wzbić!
Bo jeśli jestem aniołem,
który ma spłacić swój dług.
Jeśli kocham i tone...
Dokąt mam pójść?
Niech stanie się jasność,
niech będzie dzień.
Niech wzejdzie światło,
niechaj zniknie każdy cień.
Mam jeszcze troche wiary
i jakąś nadzieje?
Moje podcięte skrzydła
wystarczą mi by wysoko się wzbić!
Bo jeśli jestem aniołem,
który ma spłacić swój dług.
Jeśli kocham i tone...
Dokąt mam pójść?
|
|
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 28-08-2008 22:42
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak
|
Burza... Uwielbiam kiedy pada i grzmi... To wprawia mnie w spokojniejszy nastrój, wycisza i daje jakąś taką fajną okoliczność do porozmyślania na wszystkie możliwe tematy... Szczególnie lubię, kiedy grzmi. Ten dźwięk jest cudowny, mogłabym go słuchać i słuchać. Uwielbiam go także z wyżej wymienionych powodów.
A to, co dla mnie w burzy jest najlepsze, to takie świetne powietrze zaraz po jej przejściu. Zawsze (w miarę możliwości x]) wychodzę, żeby się go nawdychać.
|
|
!Claire Lethal
|
Dodany dnia 28-08-2008 23:39
|
VIP
Ranga: Mistrz Zielarstwa
Punktów: 2821
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Joanna kocha burze.
Nie lubi powietrza przed burza, bo jest parne i ciężko się przez nie oddycha.
Ale gdy widzę pierwsze krople spadające z nieba, wychylam się z balkonu, by poczuć je na twarzy i cieszę się jak dziecko. Potem muszę się schować trochę, bo zaczyna się prawdziwy spektakl. Zakładam okulary, bo dobrze widzę z bliska.
Burze mają w sobie to coś. Genialnego. Przyciągającego. Mają w sobie coś z kota. Gracja, elegancja, wyższość, piękno. Jedynie niebezpieczeństwo nie pasuje za bardzo do kota ( chyba, że to jakiegoś dzikiego ^^).
Gdy je oglądam, czuję coś dziwnego. Jakby porządanie, by znaleźć się tam, gdzie trafia piorun, by móc zrobić idealne ujęcie i sfotografować błyskawicę. Z jednej strony to jest bardzo niebezpiczne, ale jadnak takie wyobrażenia chodzą mi po głowie.
Błyskawice. Pioruny. Huk. Deszcz. Coś cudownego.
Podczas burzy odpływam gdzieś daleko z myślami...
Może i dziwne, ale ja to lubię. (;
|
|
|
~Cameron
|
Dodany dnia 28-08-2008 23:44
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 589
Medale:
Brak
|
Nie żebym kochała, ale burzę lubię. A szczególnie jak już jest po burzy...czasami tęcza wychodzi ^^ Ale to rzadko zazwyczaj jest bardzo pochmurnie. Hmm..ale jeśli burze miałyby być przez tydzień to bym nie wytrzymała. Po prostu bym nie chciała siedzieć tak długi czas tylko w domu.. I jak jest burza, to trzeba wyłączać komputer i tv. To wtedy przynajmniej mam ochotę się pouczyć
|
~BellatrixLestrange
|
Dodany dnia 28-08-2008 23:44
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1269
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Jak byłam mała, to twierdziłam, że "lubię burzę, ale bez piorunów", czyli lubię na nią patrzeć, słuchać, i w ogóle, ale nie lubie niebezpieczeństw i szkód, które powoduje.
Edytowane przez BellatrixLestrange dnia 17-01-2010 17:29 |
|
|
|
~Hermiona_Lily_tusia
|
Dodany dnia 29-08-2008 16:48
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Ja lubię deszcz i burzę. Lubię wtedy położyć się pod kocem. Wypić herbatę i zjeść kanapki oraz czytać książkę.