Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 17516 Ostrzeżeń: 0 Postów: 707 Data rejestracji: 05.04.10 Medale:
Czy słyszeliście kiedyś harcerskie piosenki? Jeśli tak, to chciałem zapytać, które z nich najbardziej lubicie, albo które znacie. Mnie ostatnio bardzo spodobała się piosenka "Nie umieraj dżdżownico", którą śpiewaliśmy z klasą na ognisku w Wiśle.
Zapraszam do podzielenia się swoim zdaniem
Mnie ostatnio bardzo spodobała się piosenka "Nie umieraj dżdżownico"
Nie umieraj dżdżownico to piosenka turystyczna, nie harcerska.
Hm, harcerskie piosenki są takie bardzo idealistyczne i refleksyjne, w zasadzie lubię je śpiewać, ale nie zawsze. Znam ich sporo, ale ulubioną będzie chyba Wiatr od jeziora.
I chyba Połoniny i moja ulubiona Poziomki, ale przerobione na Ruskie Pierogi...
To jest urok harcerstwa!
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
Dom:Gryffindor Ranga: Dziedzic Gryffindora Punktów: 5718 Ostrzeżeń: 0 Postów: 229 Data rejestracji: 11.09.08 Medale: Brak
Z tego powodu, że prowadzę drużynę harcerską w mojej miejscowości jestem wręcz zobowiązany znać piosenki harcerskie i turystyczne (bo wydaję mi się, że one są ze sobą mimo wszystko powiązane - harcerz zawsze będzie umiał piosenki takie i takie). Tudzież też uczyłem się gry na gitarze właśnie na takich piosnkach.
Moje ulubione (już nie segreguje je na t. i h.) to: Pocztówka z Beskidów, Dym z Jałowca, Harcerskie Ideały, Mały obóz, Opadły mgły, Jak, Odpowie ci wiatr, i niezapomniany Hanuś.
Moje życie realizuje się w muzyce, a każdy jej objaw jest dla mnie błogosławieństwem. W tej pieśni brzmią zatarte ideały przyjaźni, a w niej przyjaciele - dla nich życie z piedestałów strącam, i śmierci na spotkanie wychodzę...
Musical nie jest filmem, po którego obejrzeniu chcemy zmieniać świat i stawać się lepszymi ludźmi przez zmianę swojej postawy i osobowości - musical ma bawić...
Dom:Slytherin Ranga: Prefekt Slytherinu Punktów: 425 Ostrzeżeń: 1 Postów: 43 Data rejestracji: 06.02.09 Medale: Brak
Ja osobiście, należę do drużyny harcerskiej i lubię piosenki harcerskie. Oczywiście niektóre z nich są idealistyczne, jak już ktoś zauważył, ale nie wszystkie takie są. Ja osobiście uwielbiam "Zielony mundur", "Dym jałowca",
"Bajka" a także "Czarny blues o czwartej nad ranem"choć to nie jest piosenka harcerska.)
Od cnoty Gryfonów, Kretynizmu Puchonów i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów, STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
Paramore 4life!
Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen. Dr.House Dr House: Potrzebnym mi prawnik.
Vogler: Kogo zabiłeś?
Dr House: Nikogo, ale jest dopiero przed południem. Dr House: Ludzie nie chcą chorego lekarza.
Dr Wilson: To uczciwe, ja nie lubię zdrowych pacjentów. Dr House: Dobra, zapytam innego kumpla.
Dr Wilson: Taa.
Dr House: Co? Twierdzisz, że mam tylko jednego kumpla?
Dr Wilson: Kogo?
Dr House: Kevina z księgowości.
Dr Wilson: Jasne, tylko, że on ma na imie Carl.
Dr House: Mówię na niego Kevin. To jego imię w bractwie tajnej przyjaźni. Dr.House: Godzina 17:00. Dr House wychodzi.
Dr.Cuddy: Jest 16:45.
Dr.House: Zaokrągliłem. Wilson: rNie chciała zgodzić się na więcej testów, czuła się bardzo skrępowana. Musiałem ją przekonać, żeby zgodziła się chociaż na ten jeden.r1;
Dr House: rCzęsto Ci się to zdarza? Kobiety wolą umrzeć niż rozebrać się w twojej obecności?r1;
Dom:Slytherin Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 71 Ostrzeżeń: 1 Postów: 44 Data rejestracji: 28.01.11 Medale: Brak
Tak ja jestem Harcerzem (Zaptepowa) Trochę sie jest w Harcerstwie... To Tak Ballada Rajdowa, Granatowy, Ramię Pręż/Harcerskie Ideały, Szum Drzew, e, Trudne Znam dużo i nie potrafie powiedzieć
I Jeszcze Wieczorem, Wieczorem.
- Jakby co radze podążać moimi śladami powodzenia.
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce do herbaty nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Weasley wciąż puszcza gole, Oczy ma pełne łez, Kapelusz zjadły mu mole, On naszym królem jest! Weasleya ród ze śmietnika, I tam jest jego kres, Przed kaflem zawsze umyka, On naszym królem jest! Weasley jest naszym królem, I da nam wygrać mecz! Więc zaśpiewajmy chórem: On naszym królem jest!(
Dziwne zjawisko Czas. Potężne... A gdy z nim igraćNIEBEZPIECZNE.
Strach przed imieniem zwiększa strach przed tym kto je nosi.
Uśmiech losu można zobaczyc nawet w tych najciemniejszych chwilach, jesli tylko pamięta sie, żeby zapalić światło.
Dom:Gryffindor Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 279 Ostrzeżeń: 0 Postów: 75 Data rejestracji: 13.07.11 Medale: Brak
Jestem harcerką wiec trochę ich znam. "jestem harcerzem", "ballada rajdowa" czy "major ponury" w dobrym wykonaniu są cudowne. Ogólnie lubię, jak najbardziej
Co prawda nigdy nie należałam do harcerzy (heh, wielka szkoda) to cztery lata spędziłam w gromadzi zuchowej. Była jednak ona drużyną wodną, więc śpiewaliśmy głównie tradycyjnie szanty. Jednak pamiętam z jednego obozu, na którym byliśmy z tzw. "Ziemniakami" (ach te piękne określenie na drużyny lądowe) Śpiewaliśmy wtedy przy końcowym ognisku piosenkę, której słowa zaczynały się od "wędrował przez utarte szlaki i drogi gdzie nie chodził nikt". Tytuł to chyba "wędrowiec" (przynajmniej tak twierdzi śpiewnik). Kocham tą piosenkę
- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĚźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄšÂwiadczenie usÄšÂug na najwyĚźszym poziomie, w tym rÄĹwnieĚź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies oznacza, Ěźe bĂÂdĂ one umieszczane w Twoim urzĂ dzeniu. W kaĚźdej chwili moĚźesz dokonaĂ zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies - wiĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄšÂci.