Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~HariPotaPragneCie F 14-06-2025 23:16

Czarodziej
^N F 09-05-2025 23:32

Nie wiem, wysłałam, chyba
`RazorBMW F 09-05-2025 23:30

a sie naumialem, za to mozesz se dodac bo nick ten sam jakby cos. prywatne wiadomosci -> dodaj znajomego
^N F 09-05-2025 23:29

Nie skończą, bo money, money, money. Ja discorda używam, ale to dalej dla mnie czarna magia, jak mi kolega z pracy wysłał wiadomość, to nie umiałam jej odczytać xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

e, pan boomer sie nauczyl discorda obslugiwac, szokujace O_o
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

Niech to skoncza kiedys bo tego za duzo, naprawde. Wiecznie nie mozna tego wszystkiego robic.
^N F 09-05-2025 23:26

A ja w niedzielę idę na Thunderbolts, bo ponoć spoczko
`RazorBMW F 09-05-2025 23:18

Masz tu NIERa na noc, jak chcesz wiecej to wiesz gdzie pisac iksde https://www.youtu.
..qlxaFkUxgg
`RazorBMW F 09-05-2025 23:16

Nowy Papaj nie ma chwilowo potencjalu do memow, eh, nie to co 2137
`RazorBMW F 09-05-2025 23:15

Marwel podobnie. Nawalili produkcji? To powodzenia w znalezieniu czasu by to ogladac wszystko bo przeciez 23343434234 produkcji
^N F 09-05-2025 23:11

A idź Ty xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:10

star warsy fuj ale jako marka teraz iksde A bylem fanem lol
^N F 09-05-2025 23:10

No to mi się nie spodoba. Aktualnie ogrywam Jedi:Survivor
`RazorBMW F 09-05-2025 23:09

A tam, ludzie nie lubia tur a nagle Claire im sie spodobalo haha. xD
^N F 09-05-2025 23:08

Dobra tam, wiem, ale tury były szybko, że się ich nie widziało, jak się mrugało xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:07

BG zawsze bylo turowe, co tym, w starych mialas tury tylko niewidzialne. W Claire masz i tak... gre prawie rytmiczna w trakcie walki IKSDE
^N F 09-05-2025 23:07

Jak system walki turowy to żegnam. BG3 mi tak kuźwa zniszczyli, że no nie przeskocze tego systemu walki. A z Ciebie to francuz się zrobił Rozbawiony
`RazorBMW F 09-05-2025 23:06

Claire Obscure ex_pedition 33? Generalnie mozesz nie lubic systemu walki ale TEN ARTYZM. TE KOLORY. BELLE EPOQUE!
^N F 09-05-2025 23:06

O, na jakich? Ja na Balatro zawsze rycze, jak przegrywam :C xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:04

poryczalem sie na DWOCH grach w tym roku. Trzydziestoparolat
ek Fantastyczny wynik. Chcialbym umiec spiewac po francusku : (

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,999
» Zbanowanych: 1,628
» Gości online: 797
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Minerwa McGonagall
Drukuj temat · Minerwa McGonagall
~Malkontentka F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 23-06-2010 15:10
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak

Jest osobą, obok której nie można przejść obojętnie. Wysoka, czarnowłosa czarownica o srogim spojrzeniu z wiecznie zwężonymi ustami. Energiczna, bystra, już na pierwszej lekcji dała uczniom pokaz tego co potrafi. Umie utrzymać ciszę w klasie bez podnoszenia głosu. Jest stanowcza i wymagająca. Mimo swojego wyglądu i srogiej postury bardzo martwi i troszczy się o uczniów. Stara się być sprawiedliwa i wyrozumiała, lecz do pewnych granic rozsądku. Pod tą skorupą stanowczości jest jednak serdeczną, bardzo pomocną osobą, która nie wie, co to strach.

Ja ją bardzo polubiłam, szczególnie jej relacje z Trelawney - co za komedia!
Według mnie była kobietą bardzo silną i wiedzącą czego chce. Od zawsze stojącą po "właściwej stronie". Harry mógł zawsze na nią liczyć. Sprawiedliwa ponad wszystko(karała swoich podopiecznych). Świetna czarownica, nie cofająca się przed walką... cóż więcej?
Co wy o niej sądzicie? Czy przypadła wam do gustu czy też nie?
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."

J.R.R. Tolkien

Edytowane przez Milka dnia 23-06-2010 22:53
Wyślij prywatną wiadomość
~Potter_maniaczka F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 23-06-2010 22:50
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 75
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Brak

Taak... najpierw nie wiedziałam co o niej myśleć, ale jak juz poczytałam to ją polubiłam.... A niezłe było jak się spytała klasy:
-To kto w tym roku ma umrzeć?
Po lekcji wróżbiarstwa Język To mi się bardzo podobało (:
I wcale nie jest AŻ taka surowa...

Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
Serdeczne Pozdrowienia dla drogi Gościu

fc02.deviantart.net/fs9/i/2006/143/1/7/HP___The_Harry_Potter_Project_by_cippow25.jpg
!Tom_Riddle F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 24-06-2010 18:24
VIP

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 17516
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Medal

Oczywiście! McGonagall to świetna kobieta! Silna osobowość, którą została obdarzona, stwarzała jej zarówno przyjaciół, jak i wrogów. Gdybym miał taką możliwość, chętnie pouczyłbym się w klasie profesor McGonagall. A swoją drogą to ciekawe jak ludzie zdawaliby maturę z matematyki lub języka polskiego gdyby mieli takiego nauczyciela? Pewnie na 100% xD
~Crazy Flower F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 24-06-2010 22:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2153
Data rejestracji: 20.06.10
Medale:
Brak

McGonagall jest spoko, lubie ją bardzo Uśmiech Jest jednym z moich najlepszych nauczycieli, zaraz po Severusie...Cenię to, że jest miła i ''uczynna'' wobec Dumbledore'a. I wierna Hogwartowi, co można dostrzec w 7 części przygód Pottera, podczas bitwy o Hogwart... Fajna jest. Koniec. xD
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 25-06-2010 10:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak

fajna jest i w ogóle tylko żeby traktowała Gryffindor ulgowo.dla mnie jest taka wojownicza ale i tak ją lubięRozbawiony

25.media.tumblr.com/tumblr_lthswym8Ma1r4ghkoo1_500.gif

6.asset.soup.io/asset/4161/6982_adb4_490.gif

asset-d.soup.io/asset/2092/0573_df25.jpeg
~Luna_975 F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 25-06-2010 13:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 132
Data rejestracji: 22.06.10
Medale:
Brak

Jest fajna, chociaż nie jest moją ulubioną nauczycielką. Rzeczywiście, ten tekst "Kto w tym roku ma umrzeć?" jest świetny. Ogólnie McGonagall to taka surowa, sprawiedliwa pani profesor, wierna Dumbledorowi i Hogwartowi. Nie miałabym nic przeciwko temu, żeby mieć taką nauczycielkę.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
~Lori_Lemonberry F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 25-06-2010 13:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak

Zgadam się z Wami, McGonagall jest super. Fakt, że jest zwolenniczką sztywno określonych zasad i reguł, ale jak każdy człowiek ma też serce, co (czasem) okazuje xD
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 27-06-2010 10:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 261
Data rejestracji: 12.06.10
Medale:
Brak

Ja bardzo ją polubiłam. Sprawiedliwa, pomocna i odważna-super nauczycielka. Najlepsi są tacy co potrafią utrzymać porządek w sali i nie dają sobie wchodzić na głowę.
CHROŃ NAS GRYFINDORZE !
~oleksandra F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 03-07-2010 18:51
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 37
Data rejestracji: 01.07.10
Medale:
Brak

Gdy zaczęłam przygodę z HP pomyślałam, że McGonagall zdecydowanie nie przypadnie mi do gustu. Zostałam jednak mile zaskoczona. Podobało mi się to, że jest surowa, lecz sprawiedliwa i choć jest osobą z zasadami, to w słusznej sprawie je " nagina" . Świetna kobieta, wspaniała nauczycielkaUśmiech.
~muchor F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 03-07-2010 19:09
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1854
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.03.10
Medale:
Brak

McGonnagall była wspaniałą kobietą. Zawsze wiedziała po której stronie stoi i nigdy nie zmieniała swoich poglądów. Była sroga, ale sprawiedliwa i choć wydawała się twarda, to była bardzo miłą kobietą. Nigdy nie zmieniała swojej postawy z błachych powodów. Była odważna i mądra. Możnabyło na nią liczyć. Nigdy nie chowala się za wiekszymi, tylko dzielnie występowała na przód.
Ale użekly mnie relacje między nią a Trelawney. Uśmiałam się po pachy, gdy rozmawiała z Sybillą w trzecim tomie.
Wzruszyło mnie, że McGonnagall, choć nauczycielki wróżbiarstwa nie lubiła, to pomogła jej, gdy ta tego potrzebowała (piąty tom).
Minerwa McGonnagall to wspaniała kobieta i nauczycielka.

Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
~Regis F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 03-07-2010 19:16
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Data rejestracji: 04.01.10
Medale:
Brak

Przede wszystkim Była dobrą i sprawiedliwą nauczycielkąRozbawiony Bardzo odważna i sprawiedliwa kobietaUśmiech Czego chcieć więcej? Dla mnie bombaTak!
~kertiz F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 03-07-2010 22:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2616
Data rejestracji: 17.06.09
Medale:
Brak

Ja bardzo lubię profesor McGonagall. Jej osoba budzi we mnie respekt i poszanowanie. Myślę, że jest najlepszym nauczycielem w Hogwarcie. W dodatku naucza bardzo ciekawego przedmiotu.
kertiz.blogspot.com Wyślij prywatną wiadomość
~HermionaR F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 03-07-2010 22:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 171
Data rejestracji: 17.10.08
Medale:
Brak

Hmmm Minerwa jest surową i nieugiętą kobieta jednak odważną i porywcza na swój sposób.Zawsze wierna Hogwartowi (tom 7). Za wsze odnosiła się z szacunkiem do innych nauczycieli no dobra oprócz Umbridge (ale nie uwarzałam jej za godną człowieka, dla mnie to żaba McGonagal jest cool.
~al_kaida F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 03-07-2010 23:15
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak

Ja może McGonagall nigdy nie polubiłam, ale zawsze ją szanowałam, przede wszystkim za wierność wobec szkoły i Dumbledore'a. Z drugiej strony muszę przyznać, że niektóre jej teksty są powalajace, zwłaszcza wspomniany już wcześniej "Kto w tym roku ma umrzeć?", a także jej rozmowy z Umbridge i Trelawney. (jeśli zrobiłam błędy w nazwiskach, to najmocniej przepraszam Uśmiech)

i54.tinypic.com/s1430i.gif
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 06-07-2010 14:40
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 44
Data rejestracji: 06.07.10
Medale:
Brak

Lubię ją! Ciekawa osoba, bezstronna, ale fajnie się zachowywała na meczu w 3 cz. Gryfoni-Ślizgoni jak Błyskawica zaczęła hamować!

Edytowane przez niewesolypagorek dnia 06-07-2010 14:42
~boo-boo F
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 06-07-2010 14:55
Użytkownik

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Goblin
Punktów: 26
Data rejestracji: 02.07.10
Medale:
Brak

Bardzo ją lubię, bo jest sprawiedliwa! I nie faworyzuje nikogo! Nie tak jak Snape!
Edytowane przez niewesolypagorek dnia 06-07-2010 14:56
~Ginny W F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 06-07-2010 17:21
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak

Była najbardziej idealną postacią we wszystkich książkach o Harrym Potterze, oczywiście jeśli brać pod uwagę charakter. Sprawiedliwa, odważna, bez wahania opowiada się po właściwej stronie i otwarcie o tym mówi, bardzo dobra czarownica, świetna w pojedynkach, animag... A gdzie wady?! Bardzo łatwo polubić taką postać.

Andrzej Sapkowski
~Bloo F
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 10-07-2010 22:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak

Chyba nie będzie grubą przesadą, napisanie, że prof. McGonagall była równą babką? Uśmiech
Taak, i oto jest kolejna wspaniała postać. Na pierwszy rzut oka chłodna, sztywna, zasadnicza i przede wszystkim sprawiedliwa. Dała się poznać, jako kobieta nieznosząca wróżbiarstwa, z czego wywiązywały się naprawdę sympatyczne sytuacje. Bardzo podobała mi się jej postawa względem prof. Trelawney, kiedy stanęła w jej obronie, mimo, że panie raczej nie darzyły się sympatią.
Nie powiedziałabym, że jest postacią najbardziej idealną... Hmmm, mi się wydaje, że ona po prostu taki miała charakter, nie odbierałam jej jako ucieleśnienia wszelkich cnót. Jej sztywność, zasadniczość brała nad nią górę. Potrafiła być jednak emocjonalna. Owszem w zasadzie nikogo nie faworyzowała, ale jednak udało jej się wepchnąć Harry'ego do drużyny i Potter dostał porządną miotłę, mimo, że pierwszorocznym się na to nie pozwalało. Oczywiście, że chciała, żeby Gryfoni zdobyli puchar Quidditcha i Puchar Domów. Co, z drugiej strony, nie powstrzymywało jej od odbierania punktów swojemu domowi.
Uh... no dobra, ale McGonagall jest dla mnie wzorem (dosłownie), jako nauczycielka. Nie była stronnicza, natomiast wiele wymagała od uczniów.
Moje najulubieńsze momenty z panią profesor to:
1.Porady zawodowe w Zakonie Feniksa, gdzie osobiście zapewniła Harry'ego, że pomoże mu zostać aurorem, na złość Umbridge. W ogóle, kocham z nią sceny w Zakonie. "Może chcesz jednak cukierka na gardło, Dolores?" - bezbłędnie.
2.Kiedy w szóstej części rozmawiała z Nevillem, że nie może go przyjąć na lekcje transmutacji. Była szczera, a jednocześnie podniosła chłopaka na duchu.

To chyba tyle. Chociaż można by było McGonagall naprawdę wiele jeszcze powiedzieć.
~LundziaLove F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 15-07-2010 13:06
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 90
Data rejestracji: 12.07.10
Medale:
Brak

McGonagall była bardzo surową ale z drugiej strony bardzo życzliwą nauczycielką...
Od samego początku ją polubiłam Oczko

Bardzo podobały mi się jej podejście do Trelawney...
Heej !

Gorące pozdrowienia dla Lori_Lemonberry, Jedrii, Meladie, Promitet, Prawdziwy_Gryfon, Lady MudbloodUśmiech

Monika Domledore dziękuje za pozdrowienia.... także Cię pozdrawiam i to baaardzo gorąco Uśmiech

[gg][/gg] 21521160

Gorące....
Buziolki!! : **
'Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie'
www.truskawkowaksiezniczkaa.photoblog.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Lilka Potter F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 15-07-2010 13:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 416
Data rejestracji: 13.05.10
Medale:
Brak

Taak,moim zdaniem McGonagall jest na pierwszym miejscu.Zawsze rozważna,trzeźwo myśląca i sprawiedliwa.Była dosłownym ideałem wychowawcy,co prawda przydałby się jej cień uśmiechu na twarzy,ale zapewne musiała utrzymywać wprawęOczkoW niektórych przypadkach okazała ludzkie uczucia,co znaczy,że nie była nauczycielem typu "Jak na mnie spojrzysz,to wydrapię ci twoje śliczne oczęta".Najbardziej podobało mi się to,jak traktowała swoich uczniów.Nie byli oni wyróżniani,czy faworyzowani,więc potrafiła wychować swoich wychowanków na sprawiedliwych ludzi.Nie dziwię się,że została wybrana na zastępcę dyrektora,w końcu jej cechy charakteru idealnie pasują do tak wysokiego stanowiska,mimo iż Gryffindor na pewno wiele stracił,gdy została dyrektorką.McGonagall to równa kobitka;D
Goodbye!
www.powiewmagii.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij