Przeszukałam forum, i choć dużo osób wypisuje ten serial jako swój ulubiony, o dziwo, nie znalazłam żadnego tematu poświęconemu mu [ chociaż mam nadzieję, że to nie jest jakaś pomyłka z mojej strony ].
A więc, może przypomnę jego fabułę. Serial opowiada, o byłym policjancie, któremu zostaje zamordowana żona. Zapada wtedy na tzw. nerwicę natręctw - obsesyjnie obawia się, nie szczególnych dla kogoś innego rzeczy, jednak przede wszystkim to czyni z niego niezwykle dobrego detektywa, mogącego rozwikłać każdą zagadkę.
Osobiście uważam ,że to jeden z lepszych seriali jakie oglądałam. Ciekawa fabuła, niecodzienne zagadki oraz wyśmienici aktorzy - przede wszystkim odtwórca roli Monk'a - Tony Shalhoub, który tak wyśmienicie odzwierciedlił tą oryginalną postać, że aż nie mogę wręcz się przyzwyczaić, kiedy widzę go w innym filmie, bez jego charakterystycznych obsesji.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Ravenclaw Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1854 Ostrzeżeń: 3 Postów: 476 Data rejestracji: 04.03.10 Medale: Brak
Rzadko oglądam Monka, ale wynika to z tego, że TV nie posiadam i tylko czasem uda mi się coś obejżeć. Widziałam Kilka odcinków i były naprawde fajne. Bardzo lubię Tony'ego Shalhouba, a w tym serialu wypadł naprawdę dobrze. Bardzo ,,ciekawa fabuła, niecodzienne zagadki oraz wyśmienici aktorzy'' jak wspomniała lea.
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 29123 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,889 Data rejestracji: 21.11.09 Medale: Brak
Gdy był w telewizji, to oglądałam. Tak jak lea przyzwyczaiłam się, że Tony gra w Monku i jest mi tak nieswojo go oglądać w innych rolach. W Monku urzekły mnie jego obsesje - smutny człowiek, który oddaje się pracy, tropiąc przestępców za pomocą swojej dokładności.
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.