Czy zastanawialiście się kiedyś, jaki los spotykał ludzi podejrzewanych o uprawianie praktyk magicznych w średniowieczu i czasach nowożytnych? Nie? Zachęcam więc do zagłębienia się w lekturze tego artykułu.
Zanim postanowisz nadesłać na stronę swoją pracę lub wysłać PW do admina z pytaniem o powód jej odrzucenia - przeczytaj ten tekst - może wiele wyjaśnić.
Dobrze wypieczone przepisy na czarujący wypoczynek w wolne majowe dni przysłane przez miłośniczki hogsmeadowych konkursów, wzbogacone o wspomnienia z dawnych lat...
Dom:Ravenclaw Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 301 Ostrzeżeń: 0 Postów: 74 Data rejestracji: 29.07.10 Medale: Brak
ja to miałam spory problem w ZF ze zrozumieniem całej tej akcji w Ministerstwie dopiero na filmie mi się to tak jakby trochę przejaśniło A ta cała Umbridge była tak irytująca, że szok ;/
[...]- Albusie Severusie- powiedział to tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu- nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem jakiego znałem. [...]
"- Przez te wszystkie lata? ...
- Zawsze."
"Umysł nie jest książką, która można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie. Myśli nie są wyryte wewnątrz czaszki gdzie mógłby je przejrzeć jakiś intruz. Umysł to rzecz złożona i wielowarstwowa."
Dom:Gryffindor Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1088 Ostrzeżeń: 1 Postów: 181 Data rejestracji: 04.10.09 Medale: Brak
InLoveWithSnape napisał/a:
ja to miałam spory problem w ZF ze zrozumieniem całej tej akcji w Ministerstwie
Przecież to było podane jak na tacy, bardzo łatwo, w prosty sposób.
W praktyce siódma część jest najgorsza - gdyż dzieje się za szybko. Końcówka doklejona na siłę, jakby fani pisali do Rowling i płakali, że chcą takiego słodziutkiego zakończenia.
Poza tym trochę nielogiczności, Bitwa o Hogwart była tragikomiczna, a najlepszą metodą na zakończenie to typowe Kill'em All. No, super pomysł, no...
OF MY DESIGN SO STRANGE
AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron Moshic Akbar! Viva La Underground!
Dom:Gryffindor Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 260 Ostrzeżeń: 0 Postów: 59 Data rejestracji: 12.08.10 Medale: Brak
Najmniej podobał mi się "Zakon Feniksa". Może to dlatego, że był za długi, a więc momentami monotonny i nudny. Poza tym bardzo irytuje mnie to, że w tej części WSZYSCY (poza wyjątkami) odwrócili się do Harry'ego, by pod koniec mu uwierzyć i wychwalać. To taka...nierzeczywista i fałszywa postawa społeczności, ale cóż...
A mi najbardziej nie podobał się Książę Półkrwi;> Nie za bardzo umiem to wyjaśnić, ale moim zdaniem ta książka i film były takie nudnawe, bywały ciekawe momenty lub rozdziały, ale większość mi się nie podobała;/
-Nie mogłam wytrzymać, nie wiedząc... Ona sę nim zaopiekuje... Widziałeś Remusa?
-Mial prowadzić jedną z grup na błonia...
Tonks bez słowa wybiegła z pokoju.
[...]
Harry zobaczył jeszcze dwa ciała, ciała Remusa i Tonks.
Leżeli,bladzi i spokojni, jakby spali pod ciemnym, zaczarowanym sklepieniem.
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 320 Ostrzeżeń: 0 Postów: 49 Data rejestracji: 22.07.10 Medale: Brak
Cóż, trudno mi wybrać. Stanowczo nie ,,Więzień Azkabanu". ,,Czara Ognia" też nie. Lubię część piątą i szóstą, o drugiej nie powiedziałabym, że jest najgorsza... Części pierwszej nie oceniam, to fakt, że autorka dopiero zaczynała, więc miała prawo na kilka błędów. Przepraszam bardzo, ale jednak muszę powiedzieć : Insygnia Śmierci.
Dlaczego? Jak na talent autorki, było ją stać na wiele więcej niż to coś. Miała już wprawę w pisaniu. Przecież napisała aż sześć wspaniałych, ciekawych i wciągających tomów o Harrym Potterze. W końcu przyszedł czas napisać część siódmą, ostatnią. I co? I muszę niestety przyznać, że się trochę rozczarowałam. Wszystko (może prawie wszystko), co autorka tam wyjaśniła, było mi znane. Oprócz tego wiele fragmentów napisane jakby od niechcenia. Nudny początek, koniec zdawał mi się dopiero bardziej ,,Potterowy". Bardziej magiczny...
Joanne, zawiodłaś mnie, przykro mi.
Witaj, drogi Gościu. Pozdrawiam Cię. Czytaj Pottera, czytaj! Bo książki to skarb!
Dom:Slytherin Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 613 Ostrzeżeń: 0 Postów: 120 Data rejestracji: 15.05.10 Medale: Brak
Zdecydowanie 5 część . Była taka nudna i wydumana . Wcale mi się nie podobała . A już udział Umbridge w przedsięwzięciu '' Cudowna nauka hi hi'' była żałosne . A scena w Ministerstwie Magii była straszna . Nie wiedziałam o co cho .
- Diamond, Ami, FeltonLover, Narcyzaa, HPiZF, asiulka12933, Lili Luna Potter, Lena_Luna, Monika Lestrange, Ariana Malfoy,Lady Lilian, Madeliene Lestrange, Madwoman, Dziewczyna Toma Feltona, Naina, lapa, Deseker,Herma-aga 23, Promitet, LilyPotter, Lady Cranyon, Ospina11, Croce, Susie_Makes, Loonyy, Godryk_Gryffindor, Sandercia123, Lady Cat, Lady Doys, karolk108, Karola_94, novakai, pencka, jerdii, Innocence, Chiyo, BBL_MIM11, RazorBMW, Red Crayon. I DLA CAŁEGO HOGS Ze specjalnymi pozdrowieniami dla Yoyo (: Buziaki
Kocham was i dziękuję tym, którzy mnie pozdrawiają xP
Dom:Ravenclaw Ranga: Właściciel Pamiętnika Punktów: 111 Ostrzeżeń: 0 Postów: 31 Data rejestracji: 30.08.10 Medale: Brak
W sumie to ciężko wybrać. Każda część jest najlepsza i najgorsza zarazem, bo każda ma swoje wady i zalety. Ale pod względem przynudzania wybrałabym Insygnia Śmierci, które za pierwszym razem mogą wydawać się literacką miazgą. Ale jak się je przeczyta drugi raz, trzeci raz to już się tak nie uważa .
21 grudzień 2008 10:54
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.