Dom:Ravenclaw Ranga: Siedmioroczniak Punktów: 677 Ostrzeżeń: 1 Postów: 195 Data rejestracji: 21.04.09 Medale: Brak
Nickelback - zespól pochodzący z Kanady, tworzy muzykę z pogranicza hard rocka i rocka. Założony w 1995 roku z inicjatywy:
- Chada Kroegera (wokal, gitara),
- Mike Kroegera (gitara basowa),
- Ryana Peake (gitara),
- Brandona Kroegera (perkusja).
Podczas piętnastoletniej pracy zespołu perkusiści zmieniali się aż pięciokrotnie. Obecnie, od 2005 roku na tej pozycji znajduje się Daniel Adair.
Co myślicie o tej formacji? Czy macie swoje ulubione kawałki?
~~~~~~~~~~~~
Wypowiem się krótko: moim ulubionym kawałkiem jest "Far Away", gdyż zawsze chce się przy nim płakać.
Uwielbiam ten zespół ! Idealnie trafiają w moje gusta muzyczne. Moim ulubionym kawałkiem jest ,,How You Remind Me'', ale inne też bardzo lubię.
Nickelback poznałem dzięki WWE <World Wrestling Enterteinament> Za pośrednictwem gali RAW. Ich pierwszą piosenką jaką usłyszałem była '' Burn It to the ground'' Tekst może ma zwalony ale jak się nie zwraca uwagi na słowa, to jest to świetna muzyka. Podziwiam zespół, może i było dużo zmian personalnych w zespole ale i tak podziwiam ich muzyke ; p
Dom:Ravenclaw Ranga: Uzdrowiciel Punktów: 2442 Ostrzeżeń: 0 Postów: 372 Data rejestracji: 02.04.10 Medale: Brak
Lubię ten zespół. Właściwie dowiedziałam się o nim od nauczycielki j. angielskiego Mówiła, że dobry, więc spróbowałam. Czy to dobry zespół, czy go polecam? Może... Zależy od gustu. Mi osobiście przypadł do gustu, nie wiem jak reszcie. Najbardziej podobają mi się piosenki: Hero, If everyone cared, It's over. Dają mi taką siłę - motywują, zmuszają do działania. Choć nie mogę nazwa tego zespołu moim najulubieńszym, tym, który cenię najbardziej, jednak bardzo go szanuję, bo uważam, że na to zasługuje.
Teraz jakoś nie mogę..Mam jakąś zaporę..
Nie wiem,nie wiem.
Może i kiedyś lubiłam Nickelback,ale teraz jest już zupełnie inaczej..
My life is Magic..
My obsession is Severus Snape...
Remember this, drogi Gościu ...
I'm a tragic hero
in this game called life.
My changes go to zero,
but I always will survived...!
Dom:Hufflepuff Ranga: Członek GD Punktów: 519 Ostrzeżeń: 0 Postów: 148 Data rejestracji: 11.01.11 Medale: Brak
Lubię Nickelback. Moje ulubiony kawałek to Burn it to the ground, ale lubię też How you remind me. Far away? Ujdzie w tłoku, aczkolwiek nie przepadam jakoś szczególnie.
"Remus and Tonks, pale and still and peaceful-looking, apparently asleep beneath the dark, enchanted ceiling.."
Od przebiegłości Ślizgonów Cnoty Gryfonów i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS HUFFLEPUFFIE!
Dom:Ravenclaw Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1942 Ostrzeżeń: 0 Postów: 338 Data rejestracji: 14.12.11 Medale: Brak
No więc jest to jeden z moich ulubionych zespołów. Uwielbiam ich muzykę. wokalista ma przepiękny głos.
Teledyski nie są wcale takie głupie, jak to u większości zespołów bywa. Najbardziej podoba mi się teledysk do "Lullaby" i "When we stay together".
Moje ulubione piosenki to: oczywiście na pierwszym miejscu "Lullaby", "When we stay together", "Far away", "How you remind me", "Savin' me", "Gotta be somebody", "photograph".
Co do tekstów, też nie są nawet głupie. Oczywiście u mni9e na pierwszym miejscu pod względem tekstu stoi "Lullaby"
"We śnie człowiek znajduje się we własnym świecie. Czasem pływa w głębokim oceanie, a czasem robi pierwszy krok w chmurach"
"I believe that my heaven will by me entering Hogwarts and being welcomed by the golden trio in front of all the characters and as I walk up to them they will say to my "Welcome home" and I will know that is where I belong"[u]
Dom:Slytherin Ranga: Mistrz Eliksirów Punktów: 2978 Ostrzeżeń: 0 Postów: 1,256 Data rejestracji: 24.04.12 Medale: Brak
Ja bardzo lubię zespół Nickelback. Oni ogólnie maja bardzo fajne piosenki ale chyba moją ulubiona jest Lulluby ale też bardzo lubię Savin' Me. Hmm ten zespół trafił idealnie w mój gust muzyczny. Po prostu są świetni i nic na nikt nie poradzi, a ja się z tego cieszę, bo zawsze fajnie jest posłuchać genialnej muzyki.
Znam od nich tylko jedną piosenkę, mianowicie: "How you remind me", więc trudno mi powiedzieć, co o nich myślę... Ale ta piosenka nawet mi się podoba, więc myślę, że nie są najgorsi i może kiedyś zabiorę się za przesłuchanie innych kawałków
Dom:Gryffindor Ranga: Lord Punktów: 820787 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,221 Data rejestracji: 04.10.09 Medale:
Victim napisał/a:
Znam od nich tylko jedną piosenkę, mianowicie: "How you remind me", więc trudno mi powiedzieć, co o nich myślę... Ale ta piosenka nawet mi się podoba, więc myślę, że nie są najgorsi i może kiedyś zabiorę się za przesłuchanie innych kawałków
Pokazać Ci, jakie efekty przynosi takie myślenie o muzyce? Proszę bardzo. To tylko taki przykład, nie polecam testować, chyba, że chcesz się przestraszyć.
Odpal "Silent Night" Merzbowa. Ładny utwór, cichy, co? Pierwsza reakcja: "Ładny utwór, podoba Mi się, sądzę, że reszta też jest fana, bo ten jeden utwór jest fajny!"
A potem odpal "Pulse Demon".
Nie odpowiadam za rozwalony mózg/rozwalone słuchawki/pokój itp.
Właśnie dlatego, nigdy nie oceniam czegokolwiek w muzyce po jednym utworze.
----
Sam Nickelback... parę lat temu się słuchało, bodajże po usłyszeniu "Someday" w jakimś filmie, nie pamiętam już jakim.
Tylko kurczę... z jakiej paki oni ciągle, ciągle mają totalnie wygładzone i nieostre brzmienie? Wokal to tam nawet pasuje, ale serio... niech panowie naostrzą skalę, tudzież zrobią niższe strojenie, to wtedy może nawet byłoby to słuchalne, bo jak wróciłem do słuchania, to głowa Mnie rozbolała od tego ułagodzonego, radiowego brzmienia.
The State IMO "najlepsze" (jak na ten zespół) z ich całej dyskografii, i jak ktoś bardzo chce posłuchać, to może niech zacznie od tego albumu. Reszta jest... gorsza IMO. Znacznie gorsza.
OF MY DESIGN SO STRANGE
AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron Moshic Akbar! Viva La Underground!
Dom:Gryffindor Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1481 Ostrzeżeń: 0 Postów: 435 Data rejestracji: 29.05.11 Medale: Brak
Mi tak sobie.... Denerwuje mnie ten wokalista. No nie wiem dlaczego. Dużo osób lubi ten zespół i niech sobie grają ale i tak nie bd ich słuchał. Kiedyś więcej ich piosenek mi się podobało ale teraz zaczęli grać jakieś ballady.....
-Etienne, nie sądzę, by monsieur Jeanowi potrzebne były twoje nauki, a zwłaszcza zarozumiałość!- włączył się Henri de Bar. - Jeśli już, być może to ty powinieneś nauczyć się od niego skromności.
-Dogadałeś się z moim bratem? - spytał Sancerre, marszcząc nos.- Dlaczego zawsze mówicie mi to samo, jakbyście mieli we dwóch jedne usta?
De Bar wyprostował się, nic więcej nie dodając.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2599 Ostrzeżeń: 0 Postów: 743 Data rejestracji: 16.07.12 Medale: Brak
kocham ten zespół! <3
dwie ostatnie płyty są cudowne!
a ulubione numery?
Burn in to the ground
If today was you last day
Lullaby
When We Stand Together
Midnight Queen <3
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
Dom:Gryffindor Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 158 Ostrzeżeń: 1 Postów: 81 Data rejestracji: 20.08.12 Medale: Brak
Uwielbiam ich !!! A moimi ulubionymi kawałkami są :
When We Stand Togethe,
Savin' Me,
Lullaby,
How You Remind Me.
Polecam. Świetne kawałki !! : ))
I jeszcze wiele innych
Facet który śpiewa to według mnie kompletna porażka, wygląda na poczciwego hydraulika, mechanika czy elektryka, a nie na frontmana rockowego zespołu. Zero charyzmy. Łzawe i obleśnie kiczowate piosenki. Nie dla mnie.
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĚźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄšÂwiadczenie usÄšÂug na najwyĚźszym poziomie, w tym rÄĹwnieĚź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies oznacza, Ěźe bĂÂdĂ one umieszczane w Twoim urzĂ dzeniu. W kaĚźdej chwili moĚźesz dokonaĂ zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies - wiĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄšÂci.