· Sybilla Trelawney |
~Malkontentka
|
Dodany dnia 14-05-2010 23:59
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak
|
Odległa bohaterka "Harry'ego Pottera", pojawia się rzadko. A jeśli już się pojawia, tworzy się dookoła niej atmosfera grozy bądź humoru. Nie ma talentu do wróżenia, jednak czasem potrafi zaskoczyć. Gdy trzeba walczyć, nie wycofuję się. Co o niej sądzicie, jakie uczucia w was obudziła, czy ją polubiliście czy też nie?
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
J.R.R. Tolkien
Edytowane przez Ariana dnia 15-10-2010 17:17 |
 |
|
|
~Eisblume
|
Dodany dnia 28-05-2010 20:41
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Data rejestracji: 04.05.10
Medale:
Brak
|
Czyżbym była pierwsza ? Chyba temat nie jest zbyt popularny...
Dla mnie Sybilla jest neutralną postacią. Bardzo podoba mi się to jak została przedstawiona w filmie. Ogólnie nic do niej nie mam.
 |
|
|
~Angie Fiddle
|
Dodany dnia 28-05-2010 21:15
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 60
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 27.05.10
Medale:
Brak
|
mnie się podoba jej postać, jest taką zakręconą ekscentryczką, pozytywną, eteryczną kobietą.
jasne, nie zawsze ma rację, jak większość ludzi 
 |
|
|
~kleopatra1989
|
Dodany dnia 28-05-2010 21:47
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 329
Data rejestracji: 01.05.10
Medale:
Brak
|
Jeśli chodzi o Sybille Treawley to jednym razem mnie irytuje, a następnym zaś śmieszy. Jest raczej postacią zupełnie mi obojętną, i stanowczo można stwierdzić, iż jest ześwirowana. |
 |
|
|
~Bloo
|
Dodany dnia 15-06-2010 23:05
|
Użytkownik

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak
|
Trelawney to postać przekomiczna. Kiedy pierwszy raz czytałam Więźnia Azkabanu, byłam spłakana ze śmiechu za każdym razem, kiedy się pojawiała na kartach książki. Mój ulubiony moment to Boże Narodzenie, kiedy postanowiła zejść ze swojej wieży O mamusiu, wariat z siekierą za drzwiami i tym podobne klimaty.
Fatalna z niej wróżka, w jednym z ficków Snape nazwał ją "medium dla ubogich" - no trafność porównania powala 
Potem postać ta nabiera trochę innego charakteru. Umbridge ją wyrzuciła, Dumbledore musiał interweniować. Potem pani profesor się rozpiła, co nazwałabym nieco żałosnym końcem.
P.s.: Uwielbiam relacje między Trelawney a McGonagall ^^
Edytowane przez Bloo dnia 15-06-2010 23:09 |
 |
|
|
~Potter_maniaczka
|
Dodany dnia 25-06-2010 23:34
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 75
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Brak
|
Heh ;p Ona jest ŚWIETNA! Zawsze jak się pojawiała, to mi się śmiać chciało (: Jak się zapytała Harry'ego czy się urodził w zimie =] Przy tym już nie mooooogłam.!
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
Serdeczne Pozdrowienia dla drogi Gościu

|
 |
|
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 26-06-2010 09:54
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
jest boska!nie tylko ma wielkie szkła od okularów i wygląda jak mucha to by się fajnie nadawała w domu żeby powiedziała jakie oceny się dostanie itd.
|
~zuza878
|
Dodany dnia 27-06-2010 10:09
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 261
Data rejestracji: 12.06.10
Medale:
Brak
|
Często mnie śmieszy. Jej lekcje są dla większości nudne, ale myślę, że łatwo było dostać dobre oceny. No bo np Harry i Ron nazmyślali i dostali najwyższe z klasy. Jeśli tylko ktoś nie przejmuje się tym co mówi, to można mieć niezły ubaw. 
CHROŃ NAS GRYFINDORZE !
|
 |
|
|
~muchor
|
Dodany dnia 30-06-2010 01:20
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1854
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.03.10
Medale:
Brak
|
Osobiście dosyć ją lubię, ale nie za to że świetnie nauczała, albo coś w tym typie (bo to, jak uczyła było straszne!), bo dobrą nauczycielką nie była. Mądrą zresztą też nie
Ale za to nie opóściła Hogwartu w potrzebie, nie zaszyła się na szczycie swojej wieży, tylko walczyła, bo czuła, że to jej obowiązek. Za to właśnie zyskałam do niej więcej... eeee, że tak powiem... szacunku. Ogólnie lubię ją też za taką dziecinną głupotę. Jest przekomiczna. Szczególnie kocham te jej rozmowy z McGonnagall. Ale strasznie podoba mi się jej wygląd (ten w książce, w filmie mniej). Głupię tylko było, że J.K.Rowling zrobiła z niej pijaczkę i wariatkę.
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
|
 |
|
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 30-06-2010 09:48
|
Użytkownik

Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
umiem kłamać to bym u niej miała najlepsze oceny np.że w poniedziałek wylecisz przez okno i złamiesz rękę i nogę.za takie bzdety najlepsze oceny u niej.
|
~Vinar
|
Dodany dnia 30-06-2010 14:43
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 7
Data rejestracji: 26.06.10
Medale:
Brak
|
Sybilia Trelaney jest jak dla mnie osąbą zabawną ale też ne za mądrą.tak u niej zdobyć dobre oceny dla tych którzy umieja kłamać to pestka ;]
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
Jestem tajemniczy wiesz?a ty [ you ]
|
 |
|
|
~Luna_975
|
Dodany dnia 26-07-2010 15:53
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 132
Data rejestracji: 22.06.10
Medale:
Brak
|
Na pewno uwielbiałabym jej lekcje - nie trzeba się zbytnio napracować, tylko np. wymyślić, że za godzinę wypadnie się z Wieży Astronomicznej, podczas lotu zacznie płonąć i jeszcze zostanie pożartym przez stado sklątek tylnowybuchowych Nie no, to akurat idiotyczne, ale na pewno za coś takiego dostałabym co najmniej P
A wracając do tematu, niegdy specjalnie jej nie lubiłam, ale czasami była naprawdę komiczna, zwłaszcza w scenach z nią i McGonagall. "To kto ma umrzeć w tym roku?" - to jeden z moich ulubionych cytatów.
Jedyny moment, kiedy mi zaimponowała, to bitwa o Hogwart. Nie uciekła, tylko stanęła do walki i to mi się podobało.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
|
 |
|
|
~Arya
|
Dodany dnia 26-07-2010 15:58
|
Użytkownik

Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Specjalnie mądra to ona nie była ;p Ale brak mózgu wynagradzała swoi charakterem i tekstami. Niektóre jej wypowiedzi powalały mnie na kolana ;p
Tak, to oczywiste, że specjalnie dobrą nauczycielką tez nie była, ale cóż... Nie każdy to McGonaggal lub Snape, nie? ^^ Ale miała ten swój urok, naprawdę.
|
|
~Cointreau
|
Dodany dnia 26-07-2010 18:29
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1433
Data rejestracji: 11.06.09
Medale:
Brak
|
Szczerze mówiąc, znam dużo osób, które Trelawney nie lubią. Ja zawsze zastanawiałam się: dlaczego? Zawsze ją lubiłam, znaczy, zawsze bardziej lubiłam niż nie lubiłam.
Co do wróżenia... może i jakąś zdolność miała, ale nie powalającą. Uczyć też nie potrafiła.
Ogólnie jest postacią dosyć śmieszną, taka wariatka. W trakcie bitwy o Hogwart okazała się być osobą bardzo honorową, nie stchórzyła. Czyli w sumie nie jest taka najgorsza:)
Edytowane przez Cointreau dnia 26-07-2010 18:29 |
 |
|
|
~Lori_Lemonberry
|
Dodany dnia 27-07-2010 10:04
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie Sybilla jest spoko . To całe przepowiadanie nieszczęść dla Harry'ego było po prostu komiczne. Nie dziwie się, że łykała te wszystkie bzdury wypisywane przez Harry'ego i Rona, sama też bym tak robiła .
|
|
~Pandora
|
Dodany dnia 05-08-2010 01:18
|
Użytkownik

Punktów: 1322
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak
|
Początkowo mnie raziła,ta jej wiara w te wszystkie bzdury,oraz to,że swoimi kłamstwami potrafiła zawrócić niektórym uczniom...ale jak czytałam jak zucała w śmierciorzerców kulami...zdobyła mnie
|
|
~Oksan Weasly
|
Dodany dnia 11-09-2011 15:26
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 209
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.09.11
Medale:
Brak
|
Sybilla Trelawney nie jest dobrym nauczycielem.
Jest taka zwariowana,ale nie w takim sensie,ze jest zabawna tylko świrnięta.
Nie daje dobrego przykładu uczniom włócząc się nocą po szkolnych korytarzach i popijając Cherry.
Jej przepowiednie się nigdy nie sprawdzają. |
 |
|
|
~Nicole Colin
|
Dodany dnia 11-09-2011 15:51
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 505
Data rejestracji: 09.09.11
Medale:
Brak
|
Uważam że ona jest okropnym nauczycielem. Nie ma żadnego talentu do wróżenia, a udaję taką wielką czarodziejkę. Ona nie ma żadnego autorytetu wśród uczniów i nie daje im żadnego przykładu. W dodatku jest alkoholiczką. Cały czas jedzie od niej cherry. Jest okropna. Mimo tego że parę razy udało jej się wymówić prawdziwą przepowiednie, ale ona nie była tego nawet świadoma. |
 |
|
|
~Seva
|
Dodany dnia 15-10-2011 22:57
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1036
Data rejestracji: 18.09.11
Medale:
Brak
|
Ja jej nie cierpię, jest stuknięta/szurnięta, ma bardzoo nierówno pod sufitem i uważa, że jej zgadywanki są coś warte.
klik-->http://hogsmeade....ad_id=5645 klik<---
Od głupoty Gryfonów
Od kretynizmu Puchonów
i od przemądrzałości Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
<3
- Profesorze Snape? - Harry stał przy swoim miejscu i jakoś dziwnie się uśmiechał.
- Tak, Snape? - odparł zapytany.
Harry rozejrzał się, upewniając, czy wszyscy słuchają.
- Chciałem tylko podziękować, ojcze.
I usiadł.
A wraz z nim kilka ciał uderzyło o podłogę. Może więcej niż kilka. Minerwę złapał Albus, a Sinistra wymsknęła się z rąk Flitwicka.
-To było dobre, panie Snape.
- Wiem. I myślę, że szybko się przyzwyczaję.
Kilka kolejnych osób przywitało się z podłogą. Ron był jedną z nich, a Hermiona tylko się uśmiechnęła, wylewając na niego wodą. Teraz wszystko miało być już dobrze.
~"Mroczny Znak" -Zilidya
"Zawsze
czułam się
jak obca osoba
gdy byłam dzieckiem"
|
 |
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 11-01-2012 19:26
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Z jednej strony robił aferę wokół Harry'ego, ale w końcu powiedziała prawdę z tą przepowiednią. |
 |
|