Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Wczoraj kupiłam książkę pt.: "Sen" napisaną przez Lisę McMann. Powieść jest pierwszą częścią historii o dziewczynie, która widzi sny innych ludzi wokół siebie, jednak sama nigdy nie śni.
Siedemnastoletnia Janie widzi cudze sny. Wciągana w nie wbrew własnej woli, staje się przymusowym świadkiem rozgrywających się w nich wydarzeń.
Pewnego dnia do klasy przychodzi nowy chłopak... który potrafi kontrolować sny. Ale nawet on może okazać się bezradny, gdy Janie trafi w środek koszmaru. Po raz pierwszy jest kimś więcej niż obserwatorką czyichś makabrycznych fantazji. Jest ich uczestniczką...
Jestem w 3/4 pierwszej części. Książkę mogę określić jako "inną niż wszystkie". Brakuje mi innych słów. Powieść jest intrygująca i wciągająca, ale poniekąd dziwna.
Czytaliście tę książkę? Podobała Wam się?

|
Zbanowany

Dom: Gryffindor
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak
|
Mi książka się podobała, ale jest po prostu inna niż wszystkie jakie czytałam. Co prawda jest poniekąd dziwna, ale i tak przypadła mi do gustu. Nic więcej nie da się o niej napisać, trzeba ja po prostu przeczytać  |