Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 955
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Kino
»»» Monty Python
Drukuj temat · Monty Python
~Iraya F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2010 21:03
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1130
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.03.10
Medale:
Brak

Mam nadzieję, że nie ma jeszcze takiego tematu ..
Przeszukałam całe forum i myślę, że nic takiego nie ma Rozbawiony
No dobra to może już zacznę Język

No więc może nie każdy słyszał o "Kabarecie" O ile można tak powiedzieć 'Monty Python' jeśli ktoś słyszał, a znam tu pewną osobę, która jest zwariowana na punkcie tej owej grupy a ta osoba nazywa się 'Milla' Rozbawiony
Nie mogłam się powstrzymać od założenia tego tematu bo....bo...
No nie wiem też ich uwielbiam oni są tak śmieszni, że po prostu.. no.. aż trudno mi to powiedzieć..
Chodzi o to, że Oni są tak fajni, śmieszni i w ogóle, że nie da się ich nie lubić.
Mój pierwszy skecz jaki obejrzałam wydał się nudny i taki BLE Rozbawiony
Ale potem jakoś tak wróciłam przez przypadek do tego skeczu i mi się spodobało i potem jakoś tak zaczęłam to oglądać i moja, że tak powiem 'miłość' rozkwitła Rozbawiony
O Milli dowiedziałam się z mojego forum, napisałam tam, że lubię Monty Pythona i raz tu pewnego dnia wchodzę, a tam bum Milla napisała, że też ich lubi, a nawet wręcz kocha Rozbawiony
Jak zobaczyłam, że mi coś napisała to tak się przestraszyłam bo myślałam, że coś nie tak napisałam Rozbawiony
No, ale dość już tego!
Proste pytanie..

Słyszeliście kiedyś o nich ???
Podobają się wam ??
Dlaczego ??
A może nie słyszeliście o nich wcale ?
Obejrzycie ?
Polecam.

#2 Drukuj posta
Dodany dnia 16-04-2010 23:09
VIP

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9487
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Od zawsze wiedziałam, że świat jest dziwny, a ludzie, którzy po tym świecie dreptają są jeszcze dziwniejsi. Są sztuczni, kiedy potrzebują zysku, a szczerzy wtedy, kiedy nie trzeba. Nie zwracają uwagi na to, że czasem sami sobie kładą kłody pod nogi, komplikują sobie życie niepotrzebnymi bzdetami i nie uczą się na cudzych błędach, a czasem nawet na swoich. Słowem - absurd goni absurd. W latach 60. XX wieku kilku chłopców [Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin] z szanownych uniwersytetów Oxford i Cambridge postanowili to ludziom uświadomić. Pracowali przy kilku programach, ale to ciągle nie było to. BBC dało im możliwość stworzenia własnego programu na własnych warunkach i własnym stylem. 5 Brytyjczyków zaprosiło też do współpracy Jankesa, zwanego też Terrym Gilliamem i tak rozpoczęli swoją pierwszą, niezależną pracę.
Na początku nie wiedzieli, co właściwie chcą zrobić. Wtedy Jankes rzucił hasło: 'strumień świadomości', dzięki któremu wiedzieli, jakim trybem mieli pracować. A cóż to jest ten 'strumień świadomości'?
Otóż: robisz to, co akurat przyjdzie Ci do głowy. Nie masz pomysłu na puentę i dobre zakończenie skeczu? Więc go nie kończ, przejdź do następnego, ewentualnie wstaw animację Gilliama. Nie wiesz jak zacząć skecz? To też nie problem - po prostu pokaż akcję w trakcie jej trwania. Skecz się zaczął, ale idzie jak flaki z olejem? Niech zatem aktorzy po prostu wyjdą z kadru, cóż za problem!
Po pierwszych 13 skeczach I sezonu widzowie byli oczarowani. Chcieli więcej, czegoś takiego pragnęli zobaczyć w telewizji. Niestandardowy, zaskakujący, nieprzewidywalny, skandaliczny - takie epitety przypisywano tej produkcji. Powstały też sezony numer II, III i IV, przy czym ostatni powstawał bez ojca chrzestnego grupy, chyba najbardziej rozpoznawalnego 'przed' i 'po' Latającym Cyrku - John Cleese odszedł, bo wiedział, że przedłużanie w nieskończoność da marne efekty. Grupa niejako mu przytaknęła, bo IV sezon miał 6, a nie 13 odcinków, jak zwykło to bywać. Potem był świetny, ale wyprodukowany za marne pieniądze 'Święty Graal', następnie równie dobry 'Żywot Briana' z większym budżetem i wreszcie nieco słaby, ale za to z największym budżetem 'Sens Życia'. Była też masa występów na żywo na Wyspach, Ameryce Północnej i 2 odcinki dla bawarskiej telewizji.
Obecnie żyje 5 z 6 członków grupy - Graham Chapman zmęczył się życiem i kipnął na raka krtani na dzień przed 20. rocznicą emisji 1. odcinka 'Latającego Cyrku Monty Pythona', czyli 4 października 1989 roku. John Cleese gra sobie w filmach, raz odwiedził też Polskę i nagrał reklamę dla banku, po czym rozważano dać mu honorowe obywatelstwo miasta Pcim mimo, że nigdy tam nie był. Terry Gilliam ledwo co skończył 'Parnassusa', a teraz znowu zbiera pieniądze na film o Don Kichocie. Eric Idle siedzi sobie w Hollywoodzie, brzdęka na gitarze i coś komponuje. Terry Jones niedawno badał na Antarktydzie latające pingwiny, aczkolwiek współpracował też z Discovery Civilization. Michael Palin, po kilku podróżach na całym świecie [prawie jak Jan Paweł II] zapewne odpoczywa bawiąc się ze swoim wnukiem albo planuje kolejną wyprawę. I powinien odpisać na list mojej siostry i przysłać autograf.

Jak narodziła się moja miłość do tych panów:
Przez tatę, również fana, choć nie takiego szalonego jak ja ;D Wszystko rozpoczęło się wtedy, gdy w gazecie przeczytałam informację o tym, że TV 4 będzie puszczał cały Cyrk. Wiedziałam wtedy, że skądś znam tych Pythonów i spytałam taty, co o nich wie. Okazało się, że już jako dzieciak widziałam 'Świętego Graala', 'Sens Życia' i ogólnie jestem obeznana trochę w temacie. W TV 4 oglądałam 'Latający Cyrk', ale po jakimś czasie ściągnęłam parę odcinków na komp [chyba pierwsze 15] i o TV 4 zapomniałam. Potem zakupiłam już całkiem legalnie [z Przekrojem] wszystkie odcinki Cyrku, 2 filmy, Perełki i tak dalej Rozbawiony

Pierwszy skecz, jaki widziałam:
Pamiętam pierwszy skecz, a jakże! To był skecz o dziale kłótni dawno dawno temu [miałam chyba 9 lat]. Wtedy jeszcze nie rozumiałam, o co chodziło w kwestii Grahama: 'ty tępy, parchaty, zasyfiony pedale!'

Ukochane skecze: Tajna Służba Stomatologiczna, Szantaż, Mysi Problem, Michał Anioł, Księżniczka z drewnianymi zębami, Co mówią gwiazdy?, Artur 'Dwie Szopy' Jackson, Łowcy komarów, Szurnięte religie, Najbardziej parszywa rodzinka w Wielkiej Brytanii, Babunie Piekieł, 'Lasek' - program TV Artura Drzewo, Bracia Pirania, wszystkie, które wiążą się z Patafianem/Patafianami oraz całe odcinki numer 3 i 17.

Grahamkę lubię za iskrę absurdu, który wrzucał do tej pracy, świetne odgrywanie ról mundurowych oraz fantastyczne główne role w Graalu i Brianie. Zawsze pamiętam go jako spokojnego Anglika w garniaku pykającego swoją ukochaną fajkę.
Johna generalnie nie lubię jako osoby, aczkolwiek jako aktor jest mistrzem - gdyby nie on, Python nie byłby tym, czym jest. Jako najstarszy i najbardziej doświadczony wiedział, jak poprowadzić grupę, lecz nigdy nie chciał być liderem czy też główną gwiazdą, za co go będę chwalić w niebiosy.
Terry'ego G cenię za jego ogromną pracę i to, co poświęcił dla Pythona. Kiedy inni wymyślali nowe skecze, on męczył się z tymi swoimi animacjami, przesuwał co chwila swoje wycinanki i nagrywał, dzień i noc. Warto było - takich cudaków nigdzie się nie zobaczy, a są świetnym przerywnikiem między skeczami.
Eryczka uwielbiam za niesamowitą konferansjerkę, czy to prowadzenie turniejów, czy zwykłych programów - był w tym świetny. Ma też wspaniały talent muzyczny, w końcu to on stworzył 'Always Look On The Bright Side Of Life' i moje ukochane 'The Money Song'.
Terry'ego J kocham za solniczki, które najczęściej musiał grać. Zawsze wyglądał tak, jak znienawidzona babka, których pełno w naszym kraju. Taka baba, której po prostu nie lubisz, a mimo wszystko solniczki Pythonowe dało się lubić. Nieważne, czy sprzedawały mielonkę, odbierały kuchenkę gazową, czy były po prostu kochającymi mamusiami-upierdliwusiami.
Michaela kocham za jego charakter. Wiecznie miły, nigdy z nikim nie wchodził na drogę konfliktu, anioł po prostu. Uwielbiam jego prowadzenie programów i role zwykłych obywateli, którzy nagle znajdą się pośrodku totalnego absurdu.

Z rzeczy, które są powiązane z Monty Pythonem mam: prawie wszystkie odcinki na oryginalnych płytach DVD [2 ostatnie mam na kompie, gdyż płyta z nimi się rozwaliła >.<], wypożyczony 'na wieczne oddanie' film-zbiór skeczy 'A Teraz Coś Z Zupełnie Innej Beczki', filmy 'Święty Graal' i 'Żywot Briana' na dvd, 'Sens Życia' i 'Na Żywo w Hollywood Bowl' na kompie, Perełki Monty Pythona w zgrabnym pudełku, plakat 'Everything I know in my life, I learned from Monty Python', kubek z autografem Cleese'a, 'Tako Rzecze Monty Python!' książka skserowana przez dobrą duszyczkę z forum o MP; takie trochę niezwiązane z MP, to pamiętniki Michaela Palina, 'Rybka zwana Wandą' scenariusza Cleese'a, być może niedługo będę mieć 'Autobiography by the Pythons'. Oprócz tego mam w swoich dzwonkach na komórce motywy z MP: jak jest połączenie, to dzwoni mi muzyczka z 'Zatrzymać film', kawałka skeczu 'Szantaż' w wersji filmowej [czyt. 'A teraz coś z innej beczki'], natomiast dzwonek SMS to Nagi Organista [Terry Jones] wygrywający melodyjkę na swoich niezawodnych organkach, również z wyżej wymienionego skeczu, również z wersji filmowej.

Co mogę powiedzieć na koniec? Nikt mnie nie przebije.
Przynajmniej nie z tego forum Rozbawiony

Z poważaniem,
Głos, Który Mówi W Twojej Głowie, Kiedy Coś Czytasz

Wyślij prywatną wiadomość
`RazorBMW F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 14-09-2013 13:06
Moderator (F)

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Lord
Punktów: 820787
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
Medal

Beczkowa, ale jednak klasyka która jest naśladowana przez dzisiejsze pokolenie komików.
Jak podbili moje serce gdy byłem w liceum: prosto Rozbawiony
http://www.youtub...BaUmx5s6iE

Ze Świętym Graalem też był piękny, epicki ( xD ) stuff. Nawet kiedyś omawialiśmy nieco przy okazji nawiązań do średniowiecza dawno temu, w liceum chyba.

A, dobrze, że przynajmniej na razie nie planują schodzić się ponownie, swoje już zrobili.
Zreeeesztą, od J. Cleese'a to by się przydało obejrzeć kiedyś "Hotel Zacisze", ponoć bardzo chwalony mini-serial.

A WORLD
NOT OF MY MAKING

YET A WORLD
OF MY DESIGN

SO STRANGE
AND SO FAMILIAR

BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE

ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron